Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ "ΘΑ" ΤΗς ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

  • στα έργα του ,,,ειπώθηκέ ότι τα 30 χιλ. για  την υπόθεση Δράκαινας υπάρχουν,, ασχετα με τα 20 χιλ.. για το στεγαστρο αρκει να προχωρήσει η υπόθεση!!!
Υπόθεση μπερδεμένη,, εφόσον η τοπική κοινότητα εχει κάνει αιτημα  στον κύριο Σωτηρίου ,,για το θέμα που υπάρχουν τα χρήματα,, και ο κύριος Σωτηρίου,,  απάντάει οτι υπάρχουν άλλες Προτερεότητες  (επισκεψημοτητα Τάφου, και Ρωμαικής επαύλης στην Σκάλα!! και θεωρω ότι είναι ένα θέμα που θέλει ξεμπέρδεμα!
ΟΠΩς  ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ   ΚΑΙ  ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΟΥ
ΟΠΩς  ΚΑΙ  ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΗ "ΘΑ"   , ΦΛΕΒΆΡΗ ΘΑ ΒΛΈΠΑΜΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΑ ΠΡΕΓΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΤΕΝΟ,,ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΜΗΝΑ  ΤΣΙΜΕΝΤΟΣΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΑΤΡΟ,  ΦΥΣΙΚΑ  ΚΑΙ  ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΚΡΟΥΑΖΕΟΠΛΟΙΑ  ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΕΚΔΡΟΜΕς ,,ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ Η ΕΔΩ ΠΕΡΙΟΧΗ,, ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΜΑΙΚΗ ΕΠΑΥΛΗ ΣΤΗΝ ΣΚΑΛΑ, ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΑΟ ΑΠΟΛΛΩΝΑ, ΟΠΩΣ ΤΑΦΟΣ ΚΑΙ ΔΡΑΚΑΙΝΑ   ΣΤΟΝ    ΠΟΡΟ    ΚΑΙ  ΣΥΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟΥ ΠΕΡΣΕΑΣ,,ΝΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ!  ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ  ΜΕΡΙΚΕς ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ,,  ΜΙΑς ΚΑΙ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕς,, ΚΑΙ ΘΑ  ΤΟΥς ΞΑΝΑΔΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑΖΟΥΝ!
(ΕΞΑΛΟΥ  ΚΑΙ  ΛΙΜΑΝΙ  ΠΟΥ  ΙΣΩΣ ΑΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕ  ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ  ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕΙ  ΚΑΙ ΚΡΟΥΑΖΕΟΠΛΟΙΟ,,  ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΘΕΤΟΥΜΕ ΣΑΝ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑΤΙΚΟ ΘΕΜΑ)


ΣΤΕΡΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΣΗ, ΝΑ Σ΄ΕΙΧΑ ΠΡΩΤΑ.
Η Δράκαινα πήγε για καλύτερα στην πρωτεύουσα και την πλάκωσε ο σεισμός . Τώρα αν θέλεις άνοιξε τα φτερά σου και γύρνα πίσω στην φώλια σου.
Η Δράκαινα έχασε το δρόμο της επιστροφής
Η Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας, Σπηλαιολογίας Νότιας Ελλάδας του Υπουργείου Πολιτισμού είναι υπεύθυνη για την έρευνα, την προστασία και την ανάδειξη των σπηλαίων και παλαιοντολογικών καταλοίπων της κεντρικής και νότιας Ελλάδας, και του Ιονίου.
Στο πλαίσιο αυτό αρκετές έρευνες και ανασκαφές σε σπήλαια που διασώζουν αρχαιολογικά κατάλοιπα από την απώτατη προϊστορία Παλαιολιθική, είναι και στο σπήλαιο της Δράκαινας που βρίσκεται στα Ν.Α της Κεφαλονιάς στο φαράγγι του Πόρου που χρονολογείτε (6000-7000 π.Χ.) σύμφωνα με την έρευνα υπό τη διεύθυνση της αρχαιολόγου Δρ Γεωργίας Στρατούλη, από τις ανασκαφές που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 1992-2005.
Κατόπιν λεπτομερείς εργασίες ανασκαφής, τεκμηρίωσης και ανάλυσης των αρχαιολογικών ευρημάτων, που μέχρι πρόσφατα η απόθεσης και διατήρησης καθώς και ευρήματα του Μυκηναϊκού τάφου Τζανάτα, βρισκόταν αποθηκευμένα στο ισόγειο του εκθεσιακού κέντρου του Πόρου , περιμένοντας την ανάδειξη αυτών, όπου κάποια μέρα όλος αυτός ο αρχαιολογικός πλούτος αφαιρέθηκε από την περιοχή μας για άλλων προορισμό.
Εμείς σαν Σωματείο ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων ‘’οι Προννοι’’, απαιτούμε όλα τα αρχαιολογικά ευρήματα που είναι μέρος της πολιτιστική μας κληρονομιάς να επιστρέψουν στην περιοχή που τους ανήκουν, και παρακαλούμε το Υπουργείο Πολιτισμού, όπως υλοποιηθούν έργα υποδομών με στόχο την επισκεψιμότητα και την ανάδειξη αυτών .
Είναι γνωστό ότι , ο πολιτισμός, η αρχαιολογία, και τουρισμός πάνε μαζί .
Τι απομένουν να αναδείξουμε στην περιοχή μας ?
Εάν πιστεύουμε ότι τα ιστορικά μνημεία, τα προϊόντα της αρχαιολογικής έρευνας αποτελούν κοινωνικό αγαθό, επείγει να βρούμε τρόπους για την αξιοποίηση τους.
Επ/πρόεδρος ΣΕΔ&Δ. Γεώργιος Μεταξάς


  • Georgia Stratouli Η Σπηλιά της Δράκαινας ... φυλάει γερά το Φαράγγι του Πόρου! Οι σεισμικές δονήσεις την έχουν ταλαιπωρήσει, αλλά ... παραμένει 'βράχος'! Αποτελεί κυριολεκτικά ένα τόπο-μουσείο μνήμης και των σεισμικών δονήσεων τα τελευταία 8000 χρόνια ...! Στη σχεδιαζόμενη ανασυγκρότηση του νησιού θάπρεπε να είναι παρούσα ... με συγκεκριμένα έργα για την παρουσίαση-ανάδειξη του εξαιρετικού πολιτισμικού αποθέματός της ..., που μετακινήθηκε από τον χώρο δημιουργίας του ... ατυχώς! Και αυτό χρειάζεται να το ζητήσουν τεκμηριωμένα και συγκροτημένα και οι τοπικές αρχές από την κεντρική κυβέρνηση και τους αρμόδιους πολιτειακούς φορείς (βλ. Υπουργείο Πολιτισμού).


  • Georges Metaxas Ακούει κανείς εκεί από τους τοπικούς άρχοντες και από το Υπουργείο ????εεεεεεεεεεεε


12 Οκτ 2013
ΛΑΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ENOΣ ΣΑΒΒΑΤΟΥ; ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ; ΛΥΣΕΙΣ ΕΞ"ΟΥΡΑΝΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ; ΝΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ!! ΕΧΩ ΕΝΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ...
16 Νοε 2013
ΣΕ ΜΙΑ ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΝΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ,,Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗΣ ΜΑΣ ΑΝΑΦΕΡΕ ΑΡΚΕΤΑ ΕΡΓΑΚΙΑ,,ΠΟΥ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΑΝΥΠΟΜΟΝΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΑΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ υλοποιηθουν. Εν συνεχεία ...
30 Σεπ 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΒΡΑΔΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ Αργοστόλι 30/9/2013. ΔΗΜΟΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ. ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ο Δήμαρχος ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου