Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ ΣΤΟ FACEBOOK!

  • Προς τους φίλους της Κεφαλονιάς ... και για όσους νοιάζονται για μια σύγχρονη διαχείριση του πολιτισμικού αποθέματος της χώρας ... χωρίς ιδιωτικοποιήσεις ...
    " .. Είχαμε τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε 30.000€ από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για μια έκθεση αρχαιολογικού υλικού για τη Δράκαινα στον χώρο των συνεδριάσεών σας σήμερα… Τι έγινε τελικά; Κλείσαμε το υλικό που ήρθε στο φως μεταξύ 1992 και 2005 από τα σπλάχνα της Σπηλιάς σε ανήλιαγες αποθήκες του Αργοστολίου μετά τον Σεπτέμβριο του 2012… Σας ερωτώ: Ποιος θα το δει εκεί; Ποιος θα το αξιοποιήσει; Ήδη κι εσείς αρχίσατε να το ξεχνάτε! Προτρέπετε τους επισκέπτες σας να επισκεφθούν τη Μελισσάνη, το Κάστρο του Αγ. Γεωργίου, το υπέροχο Φισκάρδο, ή τις αρχαιότητες της Ολυμπίας, της Πύλου και της Επιδαύρου… Ποιος σκέφτηκε ότι έχετε ένα Φαράγγι στα πόδια σας με ιστορία 7.500 χρόνων, τη Λεκάνη των Τζαννάτων, τ’ Αρακλί (Ηράκλειο Πεδίο της αρχαιότητας) με εξαιρετικά μνημεία της Ύστερης Εποχής του Χαλκού (μυκηναϊκός τάφος και οικισμός) και της Εποχής του Σιδήρου και των Ελληνιστικών χρόνων και… και… και… Οι επισκέπτες θέλουν τόπους να περιηγούνται κι εσείς τους έχετε σε περίσσεια στην περιοχή σας και απλά… τους απαξιώνετε! Το αρχαιολογικό υλικό, αυτό το συγκριτικό για τη χώρα μας πλεονέκτημα, δεν το “αποκρύπτεις”. Αντίθετα το “αποκαλύπτεις” στο κοινό… Με εκθεσιακούς χώρους, με περιπατητικές διαδρομές, με αναπλάσεις και… και… Γιατί έχει μια φοβερή δύναμη διήγησης για πρακτικές και ιδέες ανθρώπων άλλοτε και σήμερα… Τι αποφέρει το σημερινό άδειο κτήριο, αυτό το τοπόσημο για τον Πόρο και την ευρύτερη περιοχή στον πολίτη του Πόρου και του νησιού; ..."
  • Vangelis Nikolopoulos Κοινή η διαπίστωση στον ελλαδικό χώρο. Το βίωσα σήμερα πάλι στην καρδιά του Χαλανδρίου. Θέλουν να μην υπάρχει η μνήμη κάποιοι. Φοβούνται τη σύγκριση μάλλον.

  • Mary Zagoritou Γεωργία μου να έρθεις σε επαφή με τον σύλλογο ΙΟΝΙΑΝ SOCIETY στο Λονδίνο με γράμμα σου να διοργανώσουμε φιλανθρωπική βραδιά να βοηθήσουμε. Ειλικρινά!

  • Mary Zagoritou Είμαι στο προεδρείο και ο σκοπός είναι άξιος

  • Marina Pappa Απο κοινοποιηση σε κοινοποιηση αρχης γενομενης απο την Σοφια κατι θα γινει Γεωργια μου!!!Εγω με την σειρα μου θα κοινοποιησω το κειμενο σου γιατι ετσι ισως συμβαλλω λιγο και εγω σε εναν ελπιζω οχι ματαιο αγωνα!!

  • Georgia Stratouli Η αγκαλιά των φίλων είναι πολύ ζεστή και ... ενθαρρυντική! Σας ευχαριστώ πολύ! Αξίζει να το παλέψουμε, γιατί ... μας αξίζουν πολλά κ καλύτερα σε τούτη τη χώρα!

    • Antonis Thomas Vassilakis Η Ελλάδα πουλά ακόμα μόνο τον αρχαίο πολιτισμό της. Μέσα από αυτόν ζουν πολλές άλλες ειδικότητες. Ξενοδοχεία, τουρισμός κλπ. Το πιο εύστοχο γιαυτούς που θέλουν να γονατίσουν την Ελλάδα είναι να κάνουν ανενεργό αυτό το προϊόν (και δεν είναι σχήμα λόγου). Με διάφορους τρόπους. Συνήθως στα υπόγεια κρυμμένο , στις αποθήκες και σε δήθεν προσωρινές εκθέσεις για ανακαίνιση Μουσείων. Έτσι ταυτόχρονα, όλα τα χτυπήματα φέρνουν το ποθούμενο γιαυτούς, γρηγορότερα.
  • Agelos Mantalvanos ΑΠΛΑ ΕΙΜΑΣΤΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΞΙΟΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣΝ ΝΟΜΙΖΑ ΤΟ ΕΙΧΕΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ. ΔΕΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΒΔΟΜΑΔΑ . ΜΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΣΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ.

  • Georgia Stratouli Άγγελε, καλέ μου φίλε, όσα λέγονται εδώ, δυστυχώς δεν φτάνουν στους πολλούς πολίτες. Ούτε καν στην 'εξουσία' του νησιού. Όσο τα περισσότερα τοπικά ΜΜΕ σιωπούν, όσο οι ταγοί της ελληνικής πολιτείας απαξιώνουν το πολιτισμικό απόθεμα, ... χρειάζεται να εντείνουμε την προσπάθεια μας, να τους πείσουμε! Μου κάνει εντύπωση, πάντως ... Κανείς δεν νοιάζεται στο Σχολείο του Πόρου? Δάσκαλοι, γονείς, μαθητές?

  • ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ Υπόθεση μπερδεμένη,, εφόσον η τοπική κοινότητα εχει κάνει αιτημα στον κύριο Σωτηρίου ,,για το θέμα που υπάρχουν τα χρήματα,, και ο κύριος Σωτηρίου,, απάντάει οτι υπάρχουν άλλες Προτερεότητες (επισκεψημοτητα Τάφου, και Ρωμαικής επαύλης στην Σκάλα!! και θεωρω ότι είναι ένα θέμα που θέλει ξεμπέρδεμα!

  • Antonis Thomas Vassilakis Γιωργο, φωναξε να σε ακουσουν, μήπως συνέλθουν.

  • ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ πρεπει να μαζεψουμε σε μια συγκεντρωση Καμπίτση-Σολωμο-Νοντα-Σωτηριου-Γεωργια-Κουρη να δουμε τελικά που κολάει η υπόθεση!!!!!!!!

  • ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ Τα 30.000 υπάρχουν,,η κοινότητα λέει οτι θέλει ,,και έχει κάνει και αιτηση,,επί αυτού,, η γεωργία πολύ καιρο (εξ αρχης αυτης της εξουσίας) έχει κάνει πρ'οταση,, που έχει εγκρινει η περιφέρεια,, ο χώρος (ισογειο) είναι διαθεσιμοι!!(ετσι λέει η κοινοτητα) ..και εγω έχω μποερδευτει!!!

  • Georgia Stratouli Αγαπητοί φίλοι του Πόρου! Οι κοινωνίες, όταν επιδιώκουν κάτι, το πράττουν 'όχι με λόγια', αλλά 'με έργα' μέσω των αρμόδιων υπηρεσιών του κράτους. Η υπόθεση της ανάδειξης των αρχαιοτήτων δεν αποτελεί προσωπική υπόθεση του εκάστοτε ανασκαφέα, της δημοτικής αρχής κλπ. Για όλα αυτά υπάρχουν σαφείς διαδικασίες που ορίζονται από τον αρχαιολογικό νόμο και επιλαμβάνονται οι αρμόδιες υπηρεσίες σε συνεργασία με τους ανασκαφείς και άλλους φορείς. Για το αρχαιολογικό υλικό της Δράκαινας υπεύθυνος φορέας είναι η Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας-Σπηλαιολογίας Νότιας Ελλάδας του ΥΠΠΟΑ, που ανήκει στη Γενική Δ/νση Αρχαιοτήτων & Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Σε αυτή την υπηρεσιακή μονάδα απευθύνεται ο Δήμος ή άλλη Δημόσια Αρχή και υποβάλλει αίτημα, π.χ. προσωρινή έκθεση ευρημάτων του Σπηλαίου Δράκαινα στον Πόρο Κεφαλονιάς, για την οποία πρέπει να υπάρχει ήδη κατάλληλος χώρος στέγασής της, ή και η χρηματοδότηση για την υλοποίηση της έκθεσης. Υποβάλλεται σχετικός φάκελος στο Υπουργείο Πολιτισμού, η αρμοδία υπηρεσιακή μονάδα εισηγείται στο αρμόδιο όργανο, το οποίο και θα αποφανθεί αν πληρούνται οι πρoϋποθέσεις για την υλοποίηση του αιτήματος κλπ. Η εν λόγω διαδικασία τηρείται πάντα και είναι γνωστή σε όλους! Η ίδια έχω ενημερώσει πολλές φορές επικεφαλής περιφέρειας και δήμου, αντιδημάρχους, δημοτικούς συμβούλους κλπ. Υπάρχει και μια ελληνική παροιμία "όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, δέκα χρόνια κοσκινίζει'. Νομίζω ότι γνωρίζετε πολύ καλά ως τοπική κοινωνία και τα κατάλληλα κόσκινα και τους ικανούς ζυμωτές ... Πάρα πολύ χρόνο έχω αφιερώσει για να εξηγώ δημόσια, να ενημερώνω συνεχώς αρχές κλπ, να συνεργάζομαι με δημιουργικούς συμπολίτες-εθελοντές για τον σχεδιασμό προτάσεων, και κυρίως ... να αποδεικνύω με το διεθνούς κύρους επιστημονικό έργο της πολυπληθούς ομάδας των ανασκαφών Δράκαινας τη δυναμική της δουλειάς μας ... Ομιλώ με έργα, όχι με ΄θα' ... Η ιστοσελίδα της Δράκαινας (www.drakainacave.gr) είχε περί τους 15.000 επισκέπτες το 2013 χωρίς καμιά απολύτως διαφήμιση ... Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της Δράκαινας το χρησιμοποιούν σχολεία από την Κρήτη μέχρι την Κομοτηνή και την Χίο ... Δεν μπορούμε ούτε μια Ημερίδα να οργανώσουμε στην Κεφαλονιά, στο Αργοστόλι για να παρουσιάσουμε το Διαδραστικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για χρήση των μαθητών του νησιού??? Ε, δεν το πιστεύω, όταν με προσκαλούν για διάλεξη για τη Δράκαινα το Λαϊκό Παν/μιο Καστοριάς, το ΚΠΕ Λαυρίου ... και όταν το Δεκέμβριο του 2012, ή τον Ιούνιο του 2013, σε διεθνή Συνέδρια στο Παρίσι και στην Αθήνα αντίστοιχα δεχόμασταν επαινετικά σχόλια για τη δουλειά μας από διεθνούς κύρους συναδέλφους μας! Τα σχόλια ... δικά σας ...
    www.drakainacave.gr
    Drakaina Caveis situated on the steep slopes of the impressive Gorge of Poros, a...

  • ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ γιατι δεν το αναφέρει στην απάντηση του ο κύριος Σωτηρίου??????, και απλά δηλώνει άλλες προτεραιότητες!?

  • ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ Εγω πρωσοπικά πιστευω,,ότι αν είχε γίνει μια ενημερωση (διότι ακόμη και σήμερα,,ο κόσμος δεν γνωρίζει το τεράστιο πλούτο που έχετε βρει) και δεν το γράφω για να τους δικαιολογήσω,,,,,,, οι καταστάσεις ,και η συμπαράσταση όλων θα ήταν σίγουρη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου