Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

ME ΜΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ., ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΛΥΣΩ ΤΟ ΚΟΥΒΑΡΙ





26 Ιουν 2012

... την αρχαιολόγο, Γεωργία Στρατούλη. Οι ανασκαφές έφεραν στο φώς αρχαιολογικές επιχώσεις που μαρτυρούν τη χρήση του Σπηλαίου από την Νεότερη Νεολιθική (μέσα 6ης χιλιετίας) έως την Πρώιμη Εποχή του Χαλκού (μέσα 3ης χιλιετίας). ... Για αυτό και σήμερα παρουσιάζεται στο σώμα μια πρόταση άμεσης υλοποίησης και χαμηλού κόστους που θεωρείται υλοποιήσιμη σε μικρό χρονικό διάστημα και, επίσης, πολλαπλού οφέλους για τον τόπο, τους μαθητές, τους ..


12  ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ,, ΜΑΥΡΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ  ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ  ,,Η ΠΡΩΙΝΗ  ΜΟΥ ΑΝΑΡΤΗΣΗ!!
ΜΑΥΡΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ!!!
KAI  TO AΠOΓΕΥΜΑ ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΑΡΧΑΙΩΝ

Η  ΣΗΜΕΡΙΝΗ  ΚΑΤΑΛΗΞΗ  ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ  ΓΙΑ  ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ,,  ΕΓΩ  ΕΝ ΑΡΧΗ
ΘΑ ΓΙΝΩ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Ο ΚΑΚΟΣ ΤΟΥ  ΧΩΡΙΟΥ,, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΑΣ  ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΩ ΟΛΟΥΣ!!  και   ΕΜΕΝΑ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ  ΑΠΕΤΥΧΑ ΠΛΗΡΩΣ ΣΤΟ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ,,,,

Είχα κάνει  μια προσπάθεια  να τα  αναλύσω  στον  σύνδεσμο    ΕΝΑ ΚΟΥΒΑΡΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ειχα  γράψει  συμπληροματικά "   ΣΥΝΗΘΩΣ  ΚΑΝΩ ΠΑΝΤΑ  ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΤΙΚΕΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ,,
 ΞΕΧΑΣΑ  ΕΝΑ  ΟΜΩΣ ΠΙΘΑΝΟ  ΛΟΓΟ  ΑΚΟΜΗ ΝΑ  ΑΝΑΦΕΡΩ,,

ΟΠΩΣ  ΚΑΙ ΤΗΝ  ΣΤΑΣΗ  ΤΗΣ  ΝΕΑΣ  ΕΠΟΧΗΣ ,,ΠΟΥ ΕΝΩ  ΕΓΩ  ΠΡΟΣΔΩΚΩ   ΜΙΑ  ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ  ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ,, ΑΥΤΗ  ΠΡΟΤΙΜΗΣΕ ΣΤΟ ΘΕΜΑ  ΑΚΡΑ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ  ΣΙΩΠΗ!!!!!
ΕΠΙΣΗΣ   ΝΑ  ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ  ΤΗΝ ΕΛΕΙΨΗ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ  ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ,
ΙΣΩΣ   ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ  ΕΝΤΕΛΩΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ  ΝΑ   ΚΑΝΩ ΤΗΝ  ΟΣΟ  ΔΥΝΑΤΗ
ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ   ΟΠΟΥ  ΕΙΧΑ  ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ,,   ΚΑΙ  ΠΡΟΦΑΝΩΣ    ΕΩΣ ΣΤΙΓΜΗΣ ΕΧΩ ΑΠΟΤΥΧΕΙ!!!!!!!!!!
ΤΟ ΚΑΛΟ  ΜΕ ΜΕΝΑ  ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΧΩ ΥΠΟΜΟΝΗ!!

  ΕΠΙ ΠΟΛΛΑ  ΧΡΟΝΙΑ     Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ  ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΜΕΛΗΜΕΝΟΣ,,!και  συνεχίζω με  ακόμη λίγες  σκέψεις:
μεγάλοι   φταίχτες  είμαστε  εμείς  ,,με την δικαιολογία του χρόνου που δεν βλέπαμε  αξιοποίηση
των  αρχαίων  !!,, που  δεν  μας  ενημέρωνε  επαρκώς  κανείς,, που  λίγοι έχουν επισκεφτεί  να δουν   Τα ευρήματα του τάφου στο Αργοστόλι ,, και  επίσης  πού   ελάχιστοι έχουν  δεί  τα  κιβώτια  των ευρημάτων  της  Δράκαινας,, Παρόλο  που  επί 4 καλοκαίρια κάνανε προσωρινή έκθεση τα παιδιά που δούλευαν στο εργαστηριο στη μεγάλη αίθουσα που συγκολλούσαν και συντηρούσαν τα ευρήματα.

Oμως    σε συνδυασμό του όμως  ότι πότε  δεν λειτούργησε  όπως  θα έπρεπε ένα  γραφείο πληροφοριών ,  κανείς   μας δεν είχε την ενημέρωση  στο  να μεταδώσει στον επισκέπτη  πως  θα  δει  τα  όσα  ενημερωτικά  διάβαζαν  για την Δράκαινα,  φτάσαμε  στο  σημείο οι Ποριότες  να μην έχουμε  εμπιστοσύνη  στα οφέλη που θα  φέρουν οι ανασκαφές  στην περιοχή μας.
Οπότε  ολα΄ τα παραπάνω  καταλήγουν  ίσως  στο  ότι έφταιξε , λίγο   η έλλειψη ενημέρωσης , και  η νοοτροπία μας που καλομάθανε  στον ευκολό τουρισμό  ,και συνεχίζαμε να περιμένουμε τουρίστες εξ'ουρανού.. και   Επίσης  λάθος  που  δεν διευκρινίστηκε  η χρήση,, και μεγάλη μερίδα  χωριανών  μου  θεωρούσαν ότι οι αρχαιολόγοι  απλά  το ήθελαν σαν ξενώνα,,,  Αν  αυτό διευκρινιζόταν  δεν θα είχε βρει  έδαφος  η διχόνοια  στο μέγα πρόβλημα  εδώ και  δύο  χρόνια!!
Ισως  το ότι  έφυγαν  και  τα αρχαία  ..,λίγοι να συγκινήθηκαν,, επαναλαμβάνω  λόγο  άγνοιας!

Τελευταίο  που θα  γράψω ,είναι οτι πολύ φοβάμαι  ότι  υπάρχει  και   το πρόβλημα της Πολιτικής ,,,, Το  να  βρουμε  αίτια  να  αλληλοκατηγορουμαστε!, είναι  προφανές   κάτι  που  ίσως  ήταν και βασικός λόγος  που  επί χρόνια καταλήξαμε  στισ σημερινές  κατάντιες μας .
  Πιστεύω  ότι  προλαβαίνουμε ακόμη να  ανοίξουμε τα μάτια μας  ,, 
 Ισως  λύσαμε  το πρόβλημα  πια του Μουσείου εφόσον δεν έχουμε πια αρχαία δεν το χρειαζόμαστε!!!  
Βασικά μετά την σημερινή εξέλιξη  που όπως έγραψα και  στο facebοok δεν σχολιάζω ολη μερα λόγο πένθους,, θα  ήθελα  από το Δήμο να ξαναδει την υπόθεση Εκθετηρίου  ,,διότι  το χωριό μου  δεν έχει κάτι άλλο να  αξιοποιήσει  προς το παρόν!!!!!
αναδημοσιεύω  λίγα σχολιάκια  απο το  facebook !!  στι θέμα μας!!

  • Makhs Poros krima.....

  • Agelos Mantalvanos ΑΞΙΟΙ

  • Pavlatou Vicky η έλλειψη ορθής και σύμφωνης από ΟΛΟΥΣ σκέψη έγκαιρα για το καλό του τόπου τους... η άγνοια και η λήψη μέτρων από την πρώτη στιγμή της ανέρευσής τους, οδηγούν τους κόπους χρόνων και πολλών ανθρώπων σε σκοτεινές αποθήκες... ποιός εγγυάται για την ασφάλειά τους;

  • Petros Totolos ΓΙΑΤΙ.. ΗΛΙΟ ΕΧΕΙ.....

  • ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ ERXONTAI KATAIGIDES,,, ! GENIKOS

  • ΠΡΟΝΕΙΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΕΥΣ Λέω θα πήρανε όλη την παραγωγή των αρχαιολόγων.

  • ΠΡΟΝΕΙΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΕΥΣ Η μηπως τα μεταχειρισμένα προφυλακτικά τα κράτησαν κάποιοι για προσωπική χρήση;

  • Mythos Bar Παρεσθησεις ......

  • ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ EΓΩ ΠΕΝΘΩ,, ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥΣ ΘΑ ΚΑΝΩ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ
    1
  • Emilia Arsinoe Η κατάσταση είναι γνώριμη -δυστυχώς!- εδώ και δεκαετίες. Έτσι κι αλλιώς δεν είμαστε -και πάλι δυστυχώς- οι πρώτοι και σίγουρα ούτε οι τελευταίοι... Ο πολιτισμός μας συρρικνώθηκε στα σουβλάκια και στους μουσακάδες μιας και οι νεοέλληνες (βλέπε Ρωμιοί) δεν έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν στο μυαλό τους την συγκεκριμένη έννοια και το σημαντικό βάρος που κουβαλάει. Αλλά τί να περιμένει κανείς όταν ακούει κάποιους να λένε: μα με "πέτρες" θα ασχολούμαστε τώρα??

  • ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ σωστοτατη

  • Agelos Mantalvanos ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΧΩΝΙΑΣΟΥΝΕ ΚΑΠΟΥ ΠΡΟΣ ΤΕΡΨΗ ΤΩΝ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΩΤΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΙΚΗΘΗΚΕ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥ ΞΩΜΕΡΟΥ ΓΙΑ ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΝΑΤΑ ΔΩΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΘΙΑΚΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΣΟ ΠΑΘΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΑ ΒΙΣΑΛΑ ΜΥΚΗΝΑΙΚΑ. ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΠΛΑΚΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΩ. ΤΟ ΑΞΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΘΙΑΚΟΙ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ ΑΚΟΜΗ ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ.ΓΙΑΤΙ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΝΑ ΤΑ ΔΟΥΝ ΠΟΤΕ. ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ Η ΚΥΡΙΑ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ ΠΟΥ ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΡΑΚΑΙΝΑΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ. ΤΗΝ ΕΥΧΑΡΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ


    «Σβήνοντας ένα κομμάτι από το παρελθόν είναι σαν να σβήνεις και ένα αντίστοιχο κομμάτι από το μέλλον». Γιώργος Σεφέρης ( 1900-1971 , Έλληνας ποιητής )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου