Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

ΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ!


Εγώ ειμαι υποχρεωμένος,, να περιγράψω αυτά που κατάλαβα με το δικό μου μυαλουδάκι από όσα ειπώθηκαν σήμερα βράδυ,, κατά  την επίσκεψη του Δημάρχου μας,,(,σπάνιο φαινόμενο  για το χωριό μας!)μαζί με τον κύριο Αλεξανδρόπουλο   από τις τεχνικές υπηρεσίες!
Η αίθουσα  ως αναμενόμενο,, της περίεργης θεματολογίας,,γέμισε! (συν του σπάνιου φαινομένου να έχεις το Δήμαρχο επιτελούς  στο χωρίο με τα χίλια μύρια προβλήματα)
Εν" αρχή  μας έβαλε στο κλίμα το πρόεδρος εξηγώντας μας τους λόγους τησ συνεδρίασης που πολύ καλά συγκάλεσε! Χωρίς όπως είπε και ο ίδιος να έχει  προσκαλεστεί παραβρέθηκε σε μια συζήτηση στον Δημο με θέμα έγκριση μελέτης αλαγης θέσης του Αντλιοστασίου,, από χώρο που για χίλιους λόγους έπρεπε να γίνει στο σημείο,, που υπήρχαν όλες οι προβλεπόμενες αδειοδοτήσεις, (αρχαιολογία-ενάλια, μελέτες,κλπ) από τους τότε μηχανικούς (εν έτος 2008), ο κύριος Γαλιατσάτος ιδιοκτήτης οικίας κοντά στην θέση του Ανλιοστασίου, κατάθεσε προσφυγή το 2015, με κιδυνο απένταρης του έργου με ότι  συνεπάγεται!
Ο Δημος φυσικά δικαιώθηκε ,, ομως  "καποιοι" για να μην χαλάσουμε  "χατηρια¨"  θεωρησαν να γίνει νέα μελέτη  σε άλλο χώρο,, χωρίς να ενημερώσουν και πάρουν πληροφορίες  φέρνοντάς το και προς ψήφιση μάλιστα  εν άγνοια όλων μας!
Ο Δημαρχος μέτα φυσικά και την προτροπή Πετράτου  Γιάννη ,, στου λόγους οτι δεν πρέπει να αλάξει θεση το αντλιοστάσιο,, πήρε γνώση από τον τότε Δήμαρχο Κώστα Ζαπάντη, και σήμερα και από Ανδρεα,  αλλά και Παναγή Σιμωτα,, φυσικά  γνώστες  της υπόθεσης και προφανώς κατάλαβε  την μεγαλειώδη Γκάφα!!!  
Ο Παναγής Σιμωτάς απλα και κατανοητά εξήγησε όλους εκείνους τους λόγους που  εγκρίθηκε η αδειοδότηση του εκεί Χώρου , και όλα τα αλυτα προβλήματα που δημιουργούνται σε κάθε απόπειρα αλαγης θέσης,, με μαθηματική κατάληξη απένταξη εργου,, εφόσον ανατρέπονται ολα, χρειάζονται νέες αδειοδοτήσεις,, φυσικά θα υπάρχουν νέες προσφυγές εφόσον πάμε  σε ιδιοκτησιακό  χώρο, με παρόντες  φυσικά και αρκετούς ιδιοκτήτες εντός  κοινότητας (όπου φυσικά είπα και εγώ το παρόν)
Ο Κόσμος  εριξε ευθύνες για την κατάσταση που αφέθηκε το έργο, και το κατεστραμμένο σε πολλά σημεια χωριό μας, και στου ότι ενώ μόνο το 30% λόγο του ανλιοστασιου Πόρου , θα μπορούσε να έχει ξεκινήσει η λειτουργία του υπόλοιπου,, Σήμερα  ηρθαν να μας εκφοβίσουν να πέρουμε θέση,, για να μην επανενταχθεί λέει το εργο, ή να μην το καθυστερήσουμε άλλο, λες και εμείς είμαστε οι μηχανικοί! 
Για να μην μακρυλόγω , ζήτησε και τον Λόγο ο Βασίλης Καμπίτσης  για μια λίστα έργων απαξίωσης στον τόπο μας  ,, που ούτε τέλος δεν έχουν ,,ούτε δικαιολογίες! 
Στο θέμα εκπροσώπησης  στο λιμενικό ταμείο,, και από κάποιον απο την περιοχή μας  ακούσαμε και το ανήκουστο από τον Δήμαρχο μας!  Μα δεν υπάρχει κανείς,, (εννοώντας μάλλον ότι ούτε  ποτέ υπήρχε ποτέ) Για τα προβλήματα καμιά απάντηση ήταν εκτός θέματος!!  μάλλον κανα μήνα πριν τις επόμενες  εκλογές   να ξαναπεράσει,, να μας ξανατάζει πάντα τα ίδια έργα!!
Ευτυχές κατάληξη,, ο μονόδρομος  να συνεχιστεί ο βιολογικός όπως ακριβώς  είναι αδειοδοτημένο!
Κάτι φυσικά που όλοι μέσα στην αίθουσα ήθελαν και ομόφωνα!







1 σχόλιο:

  1. Η ουσια ειναι οτι επι δημαρχιας Παριση σοβαρο εργο στον Πορο δεν εχει γινει. Και ουτε προκειται.

    Μονο την αποχετευση ειχαν να τελειωσουν που την παρελαβαν στην αρχη των εργων στον Πορο με το εργοστασιο τελειωμενο και τη Σκαλα στο 90%. Ακομα και εκει εχουν χασει τα αυγα και τα πασχαλια.

    Χρηματα για αχρηστες μελετες εχουν ομως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή