Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

3η Απάντηση και τελευταία της ΝΟΔΕ Κεφαλλονιάς & Ιθάκης προς τον ΣΥΡΙΖΑ

ΝΟ.Δ.Ε. ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ
Αργοστόλι 12.03.2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

3η Απάντηση και τελευταία της ΝΟΔΕ Κεφαλλονιάς & Ιθάκης προς τον ΣΥΡΙΖΑ

Αγαπητή Κα Παπαδάτου, Υπεύθυνη Υγείας ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς
Μάλλον απουσιάζατε όταν κάποιος συνάδελφός σας εξαπέλυσε ανοίκεια επίθεση κατά της ΝΟΔΕ και του προέδρου της κ. Αντ. Κατσιγιάννη… Δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός ότι σας διαφεύγει η αλληλουχία των γεγονότων:

Η δική μας στάση ήταν κόσμια και στα πλαίσια του αντιπολιτευτικού μας ρόλου. Αναδείξαμε προβλήματα, καλέσαμε σε συνεννόηση προς το συμφέρον του Κεφαλλονίτη και της Κεφαλλονίτισσας ασθενούς, των οικείων τους αλλά και όλων των πολιτών του νησιού μας που παρακολουθούν με αγωνία τις ακροβασίες της κυβέρνησης και των τοπικών αντιπροσώπων της στα θέματα υγείας που μας απασχολούν ΟΛΟΥΣ ανεξαιρέτως. Ήδη τα ζητήματα και των δύο νοσοκομείων (Aργοστολίου – Ληξουρίου) έχουν πάρει το δρόμο τους προς την Βουλή  μέσω του τομέα Υγείας της ΝΔ και περιμένουμε τις απαντήσεις της κυβέρνησης για τα χειμαζόμενα νοσοκομεία μας.
Η επιλογή σας, ως ΝΕ Σύριζα, ήταν πέρα για πέρα λανθασμένη και υποκινούμενη από μικροκομματικές αυταπάτες και μικρομέγαλη αυταρέσκεια.  Εμείς δεν κάναμε τίποτε άλλο από το να μην αφήσουμε το ανερμάτιστο κείμενο αναπάντητο. Τελείωσαν οι εποχές του μονοπωλίου της «αριστεράς» ως δημόσιοι κατήγοροι και εισαγγελείς λόγω «ηθικού πλεονεκτήματος». Χάθηκαν μαζί με το ηθικό πλεονέκτημα του οποίου διεκδικήσατε ματαίως την κυριότητα. Είμαστε σε μια δημοκρατική χώρα, θα μας σεβαστείτε και θα μας ακούσετε – δεν θα μας φιμώσετε όπως κάνουν τα ινδάλματά σας της Λατινικής Αμερικής: Καμία συκοφαντία, καμία σκευωρία, κανένα απατηλό ψεύδος δεν θα μένει πλέον αναπάντητο. Καλό θα είναι να συνηθίσετε στην ιδέα. Έχουμε την υποχρέωση απέναντι στους συμπολίτες μας να προτάξουμε την αλήθεια και την ανελέητη πραγματικότητα που εκθέτουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και τους τοπικούς της αντιπροσώπους.
Κα Παπαδάτου,
Ενώ κάνατε μια αρχική προσπάθεια κατευνασμού, έκπληκτη είναι η αλήθεια διότι προφανώς είχατε συνηθίσει να μονολογείτε ακάθεκτη χωρίς απάντηση, διολισθήσατε εκ νέου σε μερικά ουσιώδη ατοπήματα.
Ατόπημα πρώτο:
Δεν σηκώσαμε εμείς πρώτοι την παντιέρα του επιστήμονα – ιατρού. Οι συνεργάτες σας το έκαναν, κατηγορώντας μας με υπερφίαλο τρόπο ότι δεν έχουμε, ως ΝΟΔΕ, ένα ιατρό να τους απαντήσει. Ε, λοιπόν έχουμε και πολλούς και καλούς ιατρούς. Απευθυνθήκαμε λοιπόν στους συναδέλφους σας με τρόπο κατανοητό σε αυτούς, αλλά, ατυχώς, εκείνοι  έχασαν την ψυχραιμία τους ανακαλύπτοντας ότι οι ακκισμοί δεν μένουν αναπάντητοι και τώρα ξαφνικά κλαυθμηρίζουν - τώρα που διαφαίνεται ότι κάποιοι παρουσιάστηκαν πιο έτοιμοι και αποφασισμένοι από όσο αντέχουν.
Ατόπημα δεύτερο:
Δεν αναφερθήκαμε εμείς πρώτοι σε οφθαλμολογικά φαρμακευτικά σκευάσματα και θεραπείες. Οι συνεργάτες σας το έκαναν, ως μη όφειλαν, αφού ήταν στην κυριολεξία εκτός του τόπου μας…  Άρα δεν απαντήσαμε σε ασθενείς περί έγχυσης στο υαλοειδές - σε συναδέλφους απαντήσαμε. Μάλλον συγχυστήκατε και χάσατε τον ειρμό. Τελευταίο μέρος του 2ου ατοπήματος: Τι σχέση έχει η αυτοΐαση με τις εγχύσεις στο υαλοειδές; Σημαίνει ότι ο ασθενής πρέπει να κάνει τις ενέσεις(!) μόνος του;
Ατόπημα τρίτο:
Μην υποτιμάτε τους ασθενείς, σας παρακαλούμε. Καταλαβαίνουν περισσότερα από όσα νομίζετε. Εξάλλου πρέπον θα ήταν, να μιλάμε στους ασθενείς μας κατανοητά μεν, αλλά όχι απλοϊκά και πάντα με σεβασμό στον ψυχισμό τους. Αν τους πείτε «τώρα θα σου κάνω μια ένεση στο μάτι» οι μισοί θα χάσουν τις αισθήσεις τους, άλλοι τόσοι θα αρχίσουν να τρέχουν πανικόβλητοι και κάποιοι άλλοι θα φέρουν στο μυαλό τους μια παρόμοια σκηνή από τον σουρεαλιστικό «Ανδαλουσιανό σκύλο» των Νταλί - Μπουνιουέλ…
Ατόπημα τρίτο:
Τα βυρσοδεψεία και οι εργαζόμενοι σε αυτά δεν υπάρχουν στο λεξιλόγιο της νύχτας  είναι αξιοπρεπείς επιχειρήσεις και αξιοπρεπείς εργαζόμενοι. Οι ιατροί όμως που έχουν συμπεριφορά σαν να έμαθαν την δουλειά τους κάνοντας «ενέσεις» τανινών σε βυρσοδεψεία, θα συμφωνήσετε ότι έχουν πρόβλημα.
Ατόπημα τέταρτο:
Η έλλαμψη και η έκλαμψη που επιτέλους χρησιμοποιήθηκαν σωστά, οι βιολειτουργισμοί (sic) και όλα αυτά τα ωραία που μας παραπέμπουν στα υπέροχα βιβλία σας δεν συνάδουν με το άκομψο «ξεκαβαλλάτε» - χαλάτε την ατμόσφαιρα και χάνετε την ψυχραιμία σας.
Δεν θα σας ακολουθήσουμε στον ολισθηρό κατήφορο. Έχουμε πιο σοβαρά πράγματα να κάνουμε – σας το επισημάναμε και στην προηγούμενη ανακοίνωσή  μας αλλά εις μάτην.
Υ.Γ. Αν είναι να επανέλθει η ΝΕ Σύριζα τόσο «πολιτικά» όσο στο προηγούμενο πόνημά της, μάλλον θα δοκιμάσει την υπομονή μας και την εγκράτειά μας απέναντι στους ασυγκράτητους γέλωτες.

ΝΟΔΕ Κεφαλλονιάς & Ιθάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου