Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

Έρχονται αλλαγές στο ΦΠΑ των επιχειρήσεων

Αύξηση του ορίου ακαθάριστων εσόδων στα 25.000 ευρώ για την προαιρετική εξαίρεση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τον ΦΠΑ περιλαμβάνει η συμφωνία για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης.
Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προχωρά σε παρεμβάσεις στο πεδίο του ΦΠΑ, που θα απαλλάξουν χιλιάδες μικρομεσαίους και ελεύθερους επαγγελματίες από την γραφειοκρατία και την ταλαιπωρία.

Σύμφωνα με το in.gr το σχέδιο της συμφωνίας με τους θεσμούς για την τρίτη αξιολόγηση περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την αύξηση του ορίου ακαθάριστων εσόδων για την προαιρετική εξαίρεση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τον ΦΠΑ. Το όριο των ακαθάριστων εσόδων (τζίρος) για την απαλλαγή από τον ΦΠΑ είναι σήμερα 10.000 ευρώ και οι θεσμοί επιθυμούν να αυξηθεί στα 25.000 ευρώ, προκειμένου να κάνουν χρήση της σχετικής δυνατότητας εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίοι.
Η προαιρετική απαλλαγή από τον ΦΠΑ ουσιαστικά τους απαλλάσσει από τις γραφειοκρατικές διαδικασίες είσπραξης και απόδοσης του ΦΠΑ, όπως είναι η υποβολή τριμηνιαίων δηλώσεων, η τήρηση βιβλίων με ΦΠΑ και η υποβολή ετήσιων συγκεντρωτικών δηλώσεων του φόρου. Οι φορολογούμενοι που επιλέγουν να απαλλαγούν, καταβάλλουν ΦΠΑ για τις επαγγελματικές τους προμήθειες και τον εκπίπτουν από τα ακαθάριστα έσοδά τους.
Να σημειωθεί ότι η απαλλαγή από τον φόρο χιλιάδων επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών με χαμηλό τζίρο ελαφρύνει και τη φορολογική διοίκηση από το βάρος της παρακολούθησης και του ελέγχου για τη συμμόρφωσή τους με τις γραφειοκρατικές αλλά και ουσιαστικές υποχρεώσεις που συνεπάγεται η υπαγωγή σε καθεστώς ΦΠΑ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι με τις αλλαγές στο ΦΠΑ αναμένεται να ωφεληθούν περίπου το 28% των επιχειρήσεων του λιανικού εμπορίου.
aftodioikisi.gr  &  PORTONI.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου