Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΟΔΥΣΣΕΑ



ΟΠΩς  ΤΟ ΑΡΑΚΛΙ ΜΑς   ΘΥΜΙΣΕ,,ΠΡΟΣΦΑΤΑ  ΟΤΙ  Η ΜΕΓΑΛΗ  ΜΕΛΙΝΑ ΤΟ  1994 ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ ΤΟΝ ΚΕΦΑΛΟ!!  ΕΚΤΟς  ΑΥΤΟΥ,, ΕΜΑΘΕ  ΓΙΑ ΤΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΖΑΝΝΑΤΑ!

Απλα  μετά  εποχης Μελινας,, μπορω  να  πω την αποψή μου,,  οτι δεν ξαναυπήρξε  Υπουργος Πολιτισμου με  κότσια  να  συνεχίζει  με  τετοιον ζήλο, για την αναδειξη της  κληρονομιας μας!

ακολουθει σχολιασμος αναρτησης και υποσυνδεσμος ενημερωσης παλιοτερης αναφορας μου
στον Λαζαρο κολώνα!

σε  https://porosnews.blogspot.gr/2018/01/blog-post_53.html…


ΝΕΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΜΕ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΗΡΙΚΗ ΙΘΑΚΗ
POROSNEWS.BLOGSPOT.PE
Φοίβο, θα πρέπει να είναι κανείς πολύ αφελής για να περιμένει ότι κάποιος αρχαιολόγος θα έλεγε έτσι απλά ότι αυτός είναι ο τάφος του Οδυσσέα. Τουλάχιστον όχι πριν επεκταθούν οι έρευνες και ανασκαφθεί το παλάτι και ο οικισμός. Η ύπαρξη όμως του συγκεκριμένου τάφου άνακτος στην περιοχή, σαφώς και δίνει το προβάδισμα σήμερα στην Κεφαλονιά και σαφώς οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια εκεί, την τοποθέτηση της Ομηρικής Ιθάκης δηλαδή την ύπαρξη του επίκεντρου της εξουσίας όχι μόνο για το νησί της Κεφαλονιάς, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή του κεντρικού Ιονίου, όπως αναφέρει ο Κολώνας. Για ενημέρωση σου ο Δρ. Λάζαρος Κολώνας δεν είναι Κεφαλονίτης.

Το ίδιο ισχύει και για τον αρχαιολόγο Δρ.Αντώνη Βασιλάκη (Κρητικός), που μετά το τέλος του πρώτου έτους της ανασκαφής ενός μεγάρου κοντά στον τάφο ανέφερε επιγραμματικά με δημόσια δήλωσή του:

«Τώρα πια η Κεφαλληνία μπορεί να 'ναι περήφανη που διαθέτει ένα εμφανίσιμο καθαρό μυκηναϊκό οικισμό, τον πρώτο που ανασκάφτηκε μετά από 200 χρόνια έρευνας, και που μπορεί να θέσει την μόνη σοβαρή υποψηφιότητα - για... τους αμφισβητίες, γιατί για μας είναι περισσότερο από ξεκάθαρο ότι: Ναι, εδώ ήταν η πρωτεύουσα της επικράτειας των "μεγάθυμων" Κεφαλλήνων (σημερινά νησιά Κεφαλληνία, Ιθάκη, Λευκάδα και Ζάκυνθος, αλλά και τμήματα της απέναντι στεριάς), στους οποίους "άναξ", σύμφωνα με τον Όμηρο, ήταν ο Οδυσσέας!»

Το σοβαρό ερώτημα που θα έπρεπε να σε απασχολεί είναι γιατί κρατάει ο Κολώνας το στόμα του κλειστό και όχι (επίτρεψε μου) το αφελές ερώτημα αν εκτός από τους Κεφαλονίτες, έχει πει κανένας αρχαιολόγος ποτέ ότι αυτός είναι ο τάφος του Οδυσσέα;

30 Απρ 2012
Ο αρχαιολόγος Δρ. Λάζαρος Κολώνας. Σπούδασε αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Διετέλεσε Προϊστάμενος της ΣT΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων (Δυτ. Ελλάδα, Ιόνια). Την περίοδο 2000-2005 ...
ΚΑΙ  ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΦΩΤΟ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ,, ΄ΛΟΓΟ  ΕΠΙΣΤΡΟΦΗς  ΚΟΛΩΝΑ  ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑς ΦΕΤΟΣ!




Ο αρχαιολόγος Δρ. Λάζαρος Κολώνας. Επίτιμος Γενικός Δ/της αρχαιοτήτων Ελλάδος και Πρόεδρος της Εταιρείας Μελετών Μυκηναϊκής Αχαΐας.!!

Ισως τελικά έφτασε η εποχή,, να  δουμε  κάποια   αξιοποίηση  και  στα  δικά μας  "ΣΠΟΥΔΑΙΑ"    Μνημεία,,
ειδικά  ,,αυτή την  εποχή που σαν νησι  δεν έχουμε  ουτε    καν   "ΜΟΥΣΕΙΟ"

2 σχόλια:

  1. Αρχικά χρόνια πολλά και καλά στον κύριο Μεταξά λόγω ονομαστικής εορτής.
    Δεύτερον εκ της προηγούμενης σχετικής απαντήσεως με πολύ στραβό μάτι με έχει πάρει ο κ Διαχειριστής! Χα χα
    Τρίτον διαβάζοντας όλα αυτά με τον μεγαλειώδη (για το Ομηρικό βασίλειο) Μυκηναϊκό τάφο και όχι μόνο στα Τζαννάτα, κάπου παρηγορήθηκα και εγώ, γιατί σαν απλός πολίτης και μόνον πολλά περίμενα από τις αντίστοιχες Δημόσιες υπηρεσίες.
    Και εξηγούμαι:
    Πριν περίπου 15 χρόνια έστειλα στην Εφορία αρχαιοτήτων Πατρών κάποιες φωτό με πήλινα όστρακα να τα εκτιμήσουν, αλλά ουδεμία απάντηση.
    Πρόσφατα προς το Παλαιοντολογικό μουσείο φωτό με παλαιοντολογικά ευρήματα από το νησί μήπως και τους ενδιαφέρουν, ουδεμία απάντηση!
    Έτσι και εγώ έχω νόμιμες ιδιωτικές συλλογές! Χα χα χα.

    Αυτά συμβαίνουν όταν κατά μεγάλο ποσοστό ο Δημόσιος τομέας στελεχώνεται με τον τρόπο που είναι πασίγνωστος και αν περιμένουμε προκοπή γράφτε μου.
    «ΠΕΛΑΑΑΑΤΕΣ μου, άλλεν μπύρεν καπούτ…
    Ά ρε Θανάση Βέγγο ανεπανάληπτε!!

    Ρόκκος Σπύρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εισαι πολυ σωστος,, ομολογω πρεπε να σου βγαλω το καπελο,, ο διαχειριστης δεν ειναι οτι σε εχει παρει απο στραβο ματι,,, απλα σταματησε και ο Αρης και μειναμε οι δυο μας να σχολιαζουμε μου φαινετε,, γι αυτο μπερδευτηκα οτι το σχολιο Γιαγκου ηταν δικο σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή