Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

ΟΙ ΟΜΗΡΙΚΟΙ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΜΟ


2  νεα  σχόλια: σε   https://porosnews.blogspot.gr/2017/06/2-httpsporosnews.html…



ΝΕΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΜΕ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΗΡΙΚΗ ΙΘΑΚΗ
POROSNEWS.BLOGSPOT.PE
  1. Αγαπητέ Επτανήσιε είναι δυνατό με το απίστευτα έξυπνο Επτανησιακό μυαλό σου να τοποθετείς το νησί Αστερίς στις Οξειές και την ίδια στιγμή να θεωρείς την Κεφαλονιά ως την Ομ. Ιθάκη!!! Έλεος. Για όνομα του Θεού! Πέρα από την τοποθέτηση που κάνει ο Όμηρος και δεν έχουμε το δικαίωμα να τον αμφισβητήσουμε, είναι δυνατό ποιό μουρλό μυαλό τοποθετεί το νησάκι της Ιθάκης που βρίσκεται νοτιότερα της Ομ. Ιθάκης να το πετάς στις Εχινάδες 30 μίλια μακριά από την Κεφαλονιά? Τι θα πήγαινε εκεί καν κάνει ο Τηλέμαχος, για να μαζέψει Βρούβες? Βάλε το μυαλουδάκι σου να δουλέψει λίγο, αν ήταν να πάει στο Ν. Μέρος της Κεφαλονιάς με Ομ. Ιθάκη τον Πόρο όπου και θα έφτανε πολύ νωρίς γύρω στα μεσάνυχτα, ή θα πήγαινε κατ' ευθείαν προς την Παλική οπότε θα έφτανε πριν την Ανατολή σαφώς με τον ευνοϊκό άνεμο. Πάντως είναι απίστευτα βλακώδες (και συγνώμη για την φράση αλλά δεν υπάρχει άλλη καλύτερη), να υπάρχει τέτοια απόκλιση Γεωγραφική παρά αν όλοι οι ναύτες κι ο Καπετάνιος ήταν ΗΛΙΘΙΟΙ κάτι που στα νησιά μας δυστυχώς ή ευτυχώς έχουμε απίστευτα έξυπνους ανθρώπους και συ είσαι μεταξύ αυτών παρόλο που η γραφή σου δεν είναι και τόσο σωστή, όως η σκέψη σου δείχνει ότι σου κόβει και μάλιστα πολύ, για να μπορείς να κάνεις το άσπρο μαύρο.

  2. εχω σχετικη αναρτηση κυριε Γαζη, οπως επισης και ο κυριος Μεταξας πανω στο θεμα,, οπως επισης και για την περιπτωση του Δουλιχιου οτι ηταν η Ζακυνθος
    http://homericithaca.blogspot.com/2017/12/blog-post.html, και στο
    homericithaca.blogspot.com θα βρειτε αρκετα αναλυτικα πανω στα ομηρικα.
    το ταξιδι επιστροφης το συζηταμε στην αναρτηση http://porosnews.blogspot.com/2017/11/blog-post_127.html?showComment=1512393795061#c958720654128702038
    και ο βασικοτερος λογος εκτος την αποσταση και την ταχυτητα του πλοιου, ο βασικοτερος τροπος να φτασεις από πυλο Ομηρικη Ιθακη ειναι με την βοηθεια πανιου, οποτε πρεπει να ακολουθεις οσο μπορεις περισσοτερο την ακτογραμμη,, και ειδκα το βραδυ για να ξερεις και που πηγαινεις ,, αλλα και να σε βοηθαει το στεριανο,, Η οικογενια μου ηταν ψαραδες ,, και εχω γνωσεις θαλασσας, και προπαντος του τοπου μου
και  μερικα  ακόμη σε 

 https://porosnews.blogspot.gr/2017/12/blog-post_25.html...

ΝΕΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΜΕ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕ…
POROSNEWS.BLOGSPOT.PE

  1. Εσείς καλά τα λέτε, εγώ όμως κάνοντας αλγεβρικές πράξεις με το άπειρο βγάζω:
    Άπειρο x consolas = Άπειρο x Απειρο συνεπάγεται
    consolas = Άπειρο συνεπάγεται
    consolas = χάος

    Αυτό πώς βγαίνει σωστό?

    Χα χα καλό σας βράδυ.

  2. οπως το μηδεν ετσι και τοαπειρο,,δεν μπορουμε να το διαγραψουμε φιλτατε,, οποτε δεν ισουσε με το χαος με τιποτε χαχαχαχα,, Σε ολα υπρχει εξηγηση!!!
    Απλα πας συνεχεια να μας μπερδευεις στις ερευνεςμας,, αλλα ειμαστε γερα μολυβια οι νοτιοι ομηριστες χαχαχαχα Ετσι και μετην ιθακη,,χωρις ανασκαφες θα αποδειξουμε οτι ολοι οι υπολοιποι ειστε λαθος, οποτε θα μεινουμε οι μονοι μνηστηρες τσι διεκδικισης κακακακα

  3. σου αντιγραφω διαλογο σε κομπογιο,,σε κοντρα μου με το Δουλιχι (η κυρια εχει τσου χαρτες για Ερυσσο) Zografia Minetou Καλημέρα. Μάλλον κ Γκιάφη ή δε καταλάβατε ή παριστάτε ότι δεν καταλαβαίνετε. Έχουμε στοιχεία, δεδομένακι εξηγώ: βιβλία, χάρτες, γράμματα, βιογραφίες που προσδιορίζουν μια περιοχή απέναντι από το Σταυρό Ιθάκης ονόματι Δουλίχιο-για κοιτάξτε τη σελίδα παρακάτω. Ναι ο κ. Μ.Μεταξάς σας έβγαλε από την αφάνεια γιατί συντέλεσε στην ΑΝΑΠΤΥΞΗ σας κι έγιναν δυο αρχαιολογικές έρευνες εδάφους. Και στα χωριά του Δουλιχίου αν ψάξουμε κάτι θα βρούμε. Ας δοθεί η ευκαιρία και σε αυτό το μέρος και να δεις......
    Φωτογραφία της Zografia Minetou.


  4. Γιωργος Γκιαφης 
  5. Δεν θελω και  φυσικά  ισως   δεν μπορω   κιολας  να σαε αποδειξω κατι.  απλα  αναδημοσιευσεις καποιων  αρθρων κανω,   εχω  , και  νομιζω  οτι  εχω και το δικαιωμα να εκφαιρω  και την γνωμη μου γι αυτα.
     Περι της ανω αναφορας εχω γνωση,,και σε καποιες αναρτησεις το εχω δικαιολογησει, οπως και πιθανα αλα σεναρια Δουλιχιου, για Εμας, για εσας, για Παλικη , και για Ακαρνανια , και αν θελετε μπορω να επισυμανω τς αναρτησεις. απα να επισημανω ομως αυτη του Μεταξα που θεωρω περισοτερο πιθανη, και να θεσω και 2-3 λογικα ερωτηματα στην δικη σας θεωρεια αν μπορειτε να μου τα απαντησετε
    Μου αρεσει να προσπαθω να δω το ομηρικο  παζλ με την λογικη,, και να ψαχνω ακρες, 
  6. Αν λοιπόν Δουλιχι ηταν στην Ερισσο οπως λετε,,
  7. Α) γιατι σαν ξεχωριστο βασιλειο ηταν χωριστα από την ΣΑΜΗ=ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
  8.  για εσας, και    πως ενα μεγαλο χωριστο   βασιλειο  να ηταν αναμεσα στα νησια του αλλου?? δηλαδη της  ΙΘΑΚΗΣ?
  9. Β) Στην σταση από Θεσπρωτια, που ειπε στα ψεματα του οΟδυσσεας , οπου στην διαδρομη για Δουλιχι,, ποιος ο λογος να περασει το πλοιο πρωτα απο την Ομηρικη ΙΘΑΚΗ? λογικο δεν ειναι η ΟΜΗΡΙΚΗ ΙΘΑΚΗ να ειναι βορειοτερ του Δουλιχιου? 
  10. και Γ) το καρτερι σε Αστεριδα πως ειναθ δυνατον να ηταν αναμεσα στις δικες σας ομηρικες ΣΑΜΗ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗ?
    Αν θελετε μου απαντατε, σας ευχομαι ΚΑΛΕς ΓΙΟΡΤΕς, και φυσικα σεβομαιτις οποιες αποψεις σας για το πανεμορφο νησι σας

  11. Υποθέτω ότι τα έγραφα και οι χάρτες περί Ρισσιάνικου Δουλιχίου είναι πολύ πρόσφατοι περίπου 1800 μχ. ή όχι?
    Την ίδια εποχή και πρωιμότερα Δουλίχιο λέγανε και το νησί που βούλιαξε στα Κάκαβα.
    Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι η κυρία υποστηρίζει Ρισσιάνικο Δουλίχιο ή όχι?
    Τώρα για τις αρχαιολογικές ανασκαφές όλοι σχεδόν ακολουθούν την αρχή του Σλήμαν, δηλαδή πού υπάρχει χρυσάφι ή μπικικίνια να βολευτούμε κάποιοι, (προσωπική μου άποψη πάντα).
    Στην Άσσο παράδειγμα πέσανε κάτι χοντρά λεφτά για επισκευή των βενετσιάνικων τειχών και αντ΄αυτού επισκευάσανε τσι φυλακές του 1930 μχ. ή μάλλον τσι καταστρέψανε.
    Κουνήθηκε «φύλλο»? Ή πράγματι για τσι φυλακές ήτανε???????
    Ούτε και πρόκειται να κουνηθεί βέβαια?
    ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ???
    Σε κάπως παλαιότερη έγγραφη διαμαρτυρία μου, κάπως σχετική, μου απάντησαν να πάω να κάνω τα μπάνια μου για να ηρεμίσω!!! (Ήτανε καλοκαίρι χα χα χα).
    Όχι εγγράφως φυσικά…
    Όμως υπάρχουν και έγγραφα ευτυχώς.
    Αυτά για να μην είναι όλο διαμαρτυρίες και απορίες η συμπατριώτισσα…

    Κά κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα.

  12. απλα οι διαχειριστεςτου κομπογιο,,σε ομηρικα θεματα απενεργοποιουνε τα σχολια,, οποτε η συζητηση ελλαβε τελος! Δεν πειραζει,, καθε αποψη που εχει λογικη μπορουμε να την συζηταμε παντως,,αλλα νομιζω στο παιχνιδι μνηστηρων το ομορφο νησι Ιθακης εχει χασε   εντελώς  ι την μπαλα!! 
  13. Απλα οπως και το χθεσινο εργο με τσου κλωνους (το νησι) δεν ξερω αν το εχεις δει,, ειναι δυσκολο να αποδειξεις σε καποιον αυτα που νομιζει οτι ξερε ηταν ολα λαθοςι!!!
  14. ή  κατι ανάλογο με το μυθο του  Σπηλαίου του Πάτωνα

  15. ΝΕΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΠΡΟΝΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΡΟ ΜΕ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΗΡΙΚΗ ΙΘΑΚΗ
    PRONOIKEFALONIAS.BLOGSPOT.PE
  16. Για να ξαναρθουμε στα μαθηματικα μας επειδη ειμαιπαντα τσιγκρανιο,, Λυκειο επειδη μαε ειπε ομαθηματικος π.χ οτι ο κυκλος δεν τετραγωνιζετε,, του εβγαλα εναν τυπο που τον τετραγωνιζε,, και παιδευτηκε 3-4 μερες να μου βρει το λαθος!! Διαδιδε, οτι τον τρελανα,, ο Γκιαφηςλεει κου τετραγωνισε τον κυκλο!!! χαχαχα,, πανω κατω σε που απλη αναλυση ηταν κατι σαν του αν υποθετικα εμβαδον κυκλου π.χ 16 , τοτεο τετραγωνισμος του ειναι ριζα του 16 =4 πλευρα του τετραγωνισμενου σχηματος με πλευρες 4χ4,,χαχα βρες το λαθος?


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου