Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Προ-Έλληνες ….και άνθρωποι σπηλαίων, Νεάντερταλ, Homo Sapiens κλπ..

"Κάλιο αργά παρά ποτέ".
Χρειάστηκαν κάποιες εκατονταετίες για να αποδεχθεί επιτέλους η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα το ... προφανές. 
Ότι δηλαδή, ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ "πρωτοεμφανίσθηκε" και έκανε τα πρώτα βήματά του στον Ελλαδικό χώρο!
Βέβαια, το όνομα που έδωσαν σε αυτόν τον άνθρωπο, Graecopithecus (που εξακολουθεί να "αναμασάει" κάτι από "δαρβινικές θεωρίες") ΔΕΝ θα αντέξει πολύ ΑΦΟΥ ήδη ο επιστημονικός χαρακτηρισμός του ως ΑΡΧΑΝΘΡΩΠΟ τον αναφέρει με την ονομασία (προέλευσης) “Homo Erectus Trigliensis”, από την Τριγλία Χαλκιδικής όπου το 1997 ανακαλύφθηκε μια ΚΝΗΜΗ του. Στις μελέτες που ακολούθησαν όλα αυτά τα χρόνια, αποδείχθηκε:
1ον. ότι η κνήμη αυτή προέρχεται από ΑΝΘΡΩΠΟ ύψους 1,20 μ και όχι από πίθηκο ή κάποιο ανθρωπόμορφο πιθηκοειδές.
2ον. Είναι ηλικίας 11.000.000 ετών (συν/πλην 1εκ χρόνια) δηλαδή της Μειόκαινου Περιόδου της Γης,
3ον Το μέρος τώρα που ευρέθη η κνήμη αυτή του αρχάνθρωπου ήταν γεμάτο από αποφάγια (δικά του ή και των συνανθρώπων του) προερχόμενα από ζώα της εποχής (ρινόκερους, τραγόκερους, πουλιά και ιππάρια), άρα ήταν κυνηγός,
4ον. Τα εργαλεία δε που βρέθηκαν δίπλα του, δεν ήταν χοντροκομμένα, αλλά αρκετά δουλεμένα σαν και αυτά του Περδίκα της Μακεδονίας (3 εκ. ετών, αλλά και του σπηλαίου των Πετραλώνων). Επί παραδείγματι ευρέθη εργαλείο 12 εκ. ετών, το οποίο ήταν σκεπάρνι. Στο εργαλείο αυτό φαίνεται ξεκάθαρα η λείανση. Όμοια εργαλεία ευρέθησαν στη Θεσσαλία, στο Αιτωλικό και στη Μάνη.
και 5ον.Το εύρημα λοιπόν δεν είναι ανθρωποπίθηκος (όπως ο Ραμαπίθηκος ή ο Ουρανοπίθηκος της Μακεδονίας ή ο Ελλαδοπίθηκος ο Ημίορθος), αλλά ένας όρθιος ΑΝΘΡΩΠΟΣ, γι’ αυτό και ονομάστηκε “Homo Erectus Trigliensis”!



Με αφορμή δημοσιεύματα μελετών περί ύπαρξης ανθρώπων σπηλαίων 130 000 χρόνων π.Χ. στην περιοχή ΠΛΑΚΙΑΣ της ΚΡΗΤΗΣ (http://www.ascsa.edu.gr/index.php/news/newsDetails/plakias-survey-finds-stone-age-tools-on-crete/) που ανατρέπει στοιχεία της νεολιθικής εποχής κλπ...συνεχίζοντας “ένα περίεργο στόρι”, περί ανθρώπου των σπηλαίων κλπ..., οφείλω να καταθέσω την ταπεινή μου άποψη, έστω και υπό μορφή ΕΡΩ...
...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου