Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Στα βήματα του Οδυσσέα του Τηλέμαχου και του Εύμαιου (μέρος 2ον)


[ἐν δήμῳ Ἰθάκης]. Στα βήματα του Οδυσσέα και του Τ...
μερος  1 και




This blog is dedicated to a great mystery of the ancient world, Homer’s Ithaca.…
HOMERICITHACA.BLOGSPOT.COM

KAI ENAς   AKOMH ΧΡΗΣΙΜΟς ΔΙΑΛΟΓΟς
Πέτρος Αρμόδωρος
Μακη σε Ευχαριστω ,

Πολυ ωραια και κατανοητα αυτα που γραφεις !!!!!
Εγω οσο περνανε τα χρονια ,δυσκολα διαβαζω εκτος απο ιστορια .
Το μεσα με πνιγει .
Παντως χαρα στο κουραγιο και το πεισμα σου,
Τα διαβασα με προσοχη !!!!!
Και οπως το ξερεις η παρακμη ενος λαου ειναι να αγνοει και να περιφρονει την ιστορια του .
Και η καθε εξουσια ξερει το παραμυθι , δεν εχουμε λεφτα.
Και ο πιο ασχετος ξερει οτι η αναπτυξη που λενε ειναι τα μνημεια μας το αρχαιο ελληνικο πνευμα και ο πολιτισμος
Και τελος υπαρχουνε καποιοι απο το τοπο μας απο το χωριο μας που ουτε ξερουνε που ειναι ο ταφος μνημειο . Και οι ασχετοι θελουνε τουρισμο.
Πολλα εγραψα ......
Γεια σου Μακη συνεχισε τον αγωνα σου .......
εκτος




Makis Metaxas Αγαπημένε μου φίλε Πέτρο αφού πρώτα σου ευχηθώ ταχεία ανάρρωση θέλω να σε ευχαριστήσω τόσο εσένα όσο και τα άλλα μέλη της ομάδας μας για όσα μπορέσαμε να κάνουμε μαζί. Όπως είδες αυτήν την ανάρτηση την έχουμε αφιερώσει σε όλους εσάς που μαζί περπατήσαμε αυτούς τους τόπους για να ανακαλύψαμε τις ρίζες μας. Χωρίς εσάς δεν θα είχαμε φτάσει ως εδώ. Σε λίγες μέρες που θα έχουμε λίγο χρόνο θα κάνω ένα ιδικό αφιέρωμα για όλους τους συμπαραστάτες μας γιατί πραγματικά σας χρωστάμε πολλά. Κράτα γερά Πέτρο γιατί τα καλύτερα έπονται !!!!

και  στην κοινοποιηση απο Μ.Μεταξα  στην σελίδα του Συλλογου Τζαννατων:

Makis Metaxas Αγαπητά μέλη και φίλοι μας του Πολιτιστικού Συλλόγου Τζαννάτων σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια , ποιο πολύ όμως σας ευχαριστώ και σας ευχαριστούμε ως πολίτες αυτού του κόσμου που οι γονείς σας (μας) και οι πρόγονοί σας (μας) διαφύλαξαν και παρέδωσαν μέχρι τις δικές μας γενιές αυτούς τους ιερούς τόπους. Δεν είναι τυχαίο που δεν έκτισαν γύρω από την περιοχή του τάφου αν και ήταν ένα από ωραιότερα μέρη για κατοικία. Δεν είναι τυχαίο που στον πυρήνα του οικισμού παρά το γεγονός οτι ήταν το πλέον προβεβλημένο σημείο του Ηράκλειου πεδίου επίσης δεν έκτισαν αλλά όπως είδαμε κατά την φάση της ανασκαφής ήδη από τα Ρωμαϊκά χρόνια το χρησιμοποιούν ως ιερό χώρο και θάβουν τους νεκρούς τους.Δεν είναι τυχαίο επίσης πως την περιοχή ΑΡΕΣ οι γονείς μας μεταφέροντας ως τις μέρες μας θρύλους και παραδώσεις την θεωρούν τόπο μυσταγωγικό και περιοχή που συχνάζουν οι νεράιδες και τα πνεύματα. Τίποτα δεν είναι τυχαίο αγαπητοί μας συμπατριώτες και πρέπει να αισθάνεστε ιδιαίτερη τιμή που είστε οι συνεχιστές και οι θεματοφύλακες αυτού του ιερού τόπου που ελπίζω οτι τα παιδιά μας θα αξιωθούν να τον δουν τόπο προσκυνήματος και ένα από τα πλέον διακριτά σημεία στον παγκόσμιο αρχαιολογικό χάρτη.



Μεταξά
Σε ευχαριστούμε για την κοινοποίηση . Ο Σύλλογός μας ήταν και θα είναι βοηθός και υποστηρικτής των αναφερομένων στην επιστημονική εργασία σου . Οι Αρχαιολογικές αποκαλύψεις σε δικαιώνουν Αν μερικοί χωριανοί μας γκρινιάζουν και μεμψιμοιρούν για τις επιπτώσεις των αρχαιολογικών διατάξεων στην περιουσία τους,ας καταλάβουν ότι αυτά τα στοιχεία που βρίσκονται θαμμένα στα κτήματα τους δείχνουν σε ποιους ιερούς τόπους γεννηθήκαμε και ζούμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου