Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 17 Απριλίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ


Σήμερα 15/4/2017 κατέπλευσε στο λιμεναρχείο Αργοστολίου πλοιάριο που μετέφερε 48 πρόσφυγες. Στο σκάφος επέβαιναν 23 άνδρες, 12 γυναίκες και 13 παιδάκια.
Από την πρώτη στιγμή οι δυνάμεις του εργατικού ταξικού κινήματος, με επικεφαλής το ΕΚΚΙ, βρέθηκαν στο πλευρό των προσφύγων, παλεύοντας για όσο διάστημα μείνουν στο νησί μας να έχουν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και διαμονής.
Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας και καλούμε τον λαό της Κεφαλονιάς να εκδηλώσει την αλληλεγγύη του με όλους τους τρόπους. 

Αναδεικνύονται για άλλη μια φορά οι σοβαρές ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, για τη χείρα βοηθείας που παρέχει σε ΗΠΑ ΕΕ και ΝΑΤΟ για το μακέλεμα των λαών σε Συρία, Αφγανιστάν, Ιράκ και αλλού. Θεωρούμε ότι η Πολιτεία οφείλει να διαθέτει πόρους για να απαλύνει τον πόνο και την ταλαιπωρία των ξεριζωμένων και όχι να αντιμετωπίζει και αυτή την κατάσταση ως ακόμα μια δαπάνη που δεν είναι επιλέξιμη, όπως κάνει δηλαδή και για όλα τα άλλα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η λαϊκή - εργατική οικογένεια.
Το ΕΚΚΙ θα παλέψει για την άμεση, ασφαλή μεταφορά των προσφύγων στη χώρα που επιθυμούν, με πλήρη σεβασμό των δικαιωμάτων που απορρέουν από την προσφυγική τους ιδιότητα. Ο γιορτασμός της πρωτομαγιάς, που φέτος γίνεται με κεντρικό σύνθημα την εναντίωση στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, πρέπει να βρει την εργατική τάξη του Νομού μας στις επάλξεις του αγώνα.

Ο Αντιπρόεδρος                                         Ο Γενικός Γραμματέας
Καμπίτσης Σπύρος                                               Βαλεντής Γεράσιμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου