Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Ποιοι επενδυτές θα έρθουν στα Ιόνια Νησιά;


ªËÁ¶¢Ä¹°ª¸ ˦ÃËÄ¡¹ºÃË ªË»µÃˤ¹ÃË
Σύμφωνα με δελτίο τύπου που μοίρασε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Τουριστικής Προβολής Ιονίων Νήσων Σπύρος Γαλιατσάτος, φαίνεται να είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Γενικό Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού Τ. Rifai για τον τουρισμό στα Ιόνια Νησιά.
Κατά τη συνομιλία τους στο πλαίσιο της ημερίδας του Υπουργείου Τουρισμού, ο Τ. Rifai φέρεται να είπε στον κ. Γαλιατσάτο ότι παρακολουθεί στενά τις επιδόσεις της ΠΙΝ στον τουρισμό και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι τα Ιόνια Νησιά αποτελούν επενδυτικό παράδεισο για επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού (ξενοδοχεία, μαρίνες κλπ). Δεν έχουμε λόγο να αμφισβητήσουμε τα λεγόμενα του Αντιπεριφερειάρχη, για την συνομιλία με τον από 15ετίας γνώριμό του. Ωστόσο, θα πρέπει να θυμηθούμε τον λυσσαλέο αγώνα του ίδιου και της παράταξής του κατά οποιασδήποτε ιδιωτικής επένδυσης στα Ιόνια Νησιά και γενικότερα στην Ελλάδα.
Τι να πρωτοθυμηθούμε; Το ηλεκτρονικό δημοψήφισμα και η απόπειρα ναρκοθέτησης της ιδιωτικοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων; Τις κινητοποιήσεις για τις επενδύσεις στην Κέρκυρα και την εξόρυξη των κοιτασμάτων πετρελαίου; Την ανεξήγητη αντίθεση και επίθεση στην μεγάλη επένδυση που ετοιμάζει ο Εμίρης του Κατάρ στη Ζάκυνθο; Νωπή είναι ακόμα η μνήμη από την περιπέτεια της επένδυσης στις Σκουριές, πρόσφατη η μη έναρξη εργασιών στο Ελληνικό, ενώ οι Αζέροι της SOCAR ακούν Ελλάδα και φεύγουν μακριά.

Ποιος θα κάνει επενδύσεις; Οι επιχειρηματίες και ο ιδιωτικός τομέας που τόσο απεχθάνεται και πολεμάει η αριστερά; Ας γίνει κατανοητό από όλους μας, πως το πρόβλημα βρίσκεται στην ιδεολογική και πολιτική φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ και της ευρύτερης αριστεράς.
Ότι και να πει ο κάθε Γαλιατσάτος για επενδύσεις και ανάπτυξη, στο μυαλό του έχει ένα κρατικιστικό μοντέλο ανάκαμψης της οικονομίας. Γιατί έτσι διαπαιδαγωγήθηκε. Γι’ αυτό και στέκονται αμήχανοι μπροστά στο κομβικό ερώτημα «ποιος θα δημιουργήσει τις θέσεις εργασίας; Ο ιδιωτικός ή ο δημόσιος τομέας;». Με τις πράξεις τους, με τους αθρόους διορισμούς στο Δημόσιο, φαίνεται πως έχουν κάνει την επιλογή τους.
Πώς θα έρθει κάποιος να επενδύσει στα Ιόνια νησιά, όταν χρειάζονται 24 μήνες στην καλύτερη περίπτωση, για την έγκριση μιας απλής μελέτης περιβαλλοντικών όρων, για να κατατεθεί άδεια ανέγερσης, ή ανακαίνισης ενός ξενοδοχείου; Ποιος θα ασχοληθεί με την κατασκευή μαρίνων στα Ιόνια, μετά τις κατευθυνόμενες αντιδράσεις σε όλη την Ελλάδα, και την απερίγραπτη γραφειοκρατία που χρειάζεται για την έναρξη εργασιών; Το βλέπουμε άλλωστε και με τα υδατοδρόμια.
Αυτά που γράφτηκαν στο δελτίο τύπου και που αναδημοσιεύθηκαν αυτούσια σε όλο τον περιφερειακό τύπο, είναι εκθέσεις ιδεών γυμνασιακού επιπέδου. Γνωρίζει ο κ. Γαλιατσάτος, αλλά και ο κ. Rifai πως, ουδείς σοβαρός επιχειρηματίας θα έρθει να επενδύσει στα Ιόνια Νησιά και στην Ελλάδα με το γενικότερο κλίμα που υπάρχει.
Η ανάκαμψη της οικονομίας θα επιτευχθεί μόνον με τρόπους που βρίσκονται έξω από τις ιδεολογικές αρχές της Αριστεράς και έχουν πιο φιλελεύθερο πρόσημο (ιδιωτικοποιήσεις, απελευθέρωση αγορών, μείωση φορολογίας, κλπ). Άλλη συνταγή δεν υπάρχει. Όλα αυτά βέβαια, οι «διανοούμενοι» της Αριστεράς τα βάφτισαν «νεοφιλελευθερισμό» και τα έριξαν στο πυρ το εξώτερον.
Ευτυχώς η αριστερή παρένθεση τελειώνει οσονούπω, τόσο σε κυβερνητικό επίπεδο, όσο και σε περιφερειακό. Έχουμε να κάνουμε με την Σκύλλα και την Χάρυβδη. Ο αγώνας για να απαλλαγούμε από αυτούς είναι μονόδρομος.
Στασινόπουλος Γεώργιος
Περιφερειακός Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου