Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Η Κεφαλονίτισσα Ιουλία Κοκκόση αναδείχθηκε «Μις Ελληνική Ανεξαρτησία 2017» (βίντεο)

Από αριστερά: Λιάννα – Ηλέκτρα Παπανδρέου (Μις Πάτρα), Ειρήνη Κουτσουλιδάκη (Μις Κρήτη), Στέλλα Φραγκιουδάκη (Μις Νίσυρος), Έλενα Μελέκος (Μις Αιγαίο), Φλόρενς Εμμανουέλα Ντάλας (Α' Αναπληρωματική Μις Ελληνική Ανεξαρτησία), Πέτρος Γαλάτουλας, Ιουλία Κοκκόση (Μις Ελληνική Ανεξαρτησία), Φωτεινή Μάμος (Β' Αναπληρωματική Μις Ελληνική Ανεξαρτησία), Παναγιώτα Χάσεν (Μις Αθήνα) Κατερίνα Λαμπρόπουλος (Μις Μεσσηνία). Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ, Κώστας Μπέη.
Του Χριστόδουλου Αθανασάτου.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η φοιτήτρια Φαρμακευτικής του Long Island University, Ιουλία Κοκκόση, αναδείχθηκε «Μις Ελληνική Ανεξαρτησία 2017» κερδίζοντας τις εντυπώσεις κριτών και κοινού με την παρουσία της στα ετήσια Καλλιστεία της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης.
Ειδικότερα, η νικήτρια του διαγωνισμού, η οποία κατάγεται από την Κεφαλονιά, απάντησε σωστά και στις δυο κατηγορίες ερωτήσεων γνώσεως, ενώ αξιοποίησε πλήρως την άνεσή της στη χρήση της ελληνικής γλώσσας.
«Ολες μας είχαμε λίγο άγχος πριν εμφανιστούμε, αλλά όταν βγήκαμε το μόνο που με ένοιαζε δεν ήταν η νίκη, αλλά η εμπειρία που θα ζούσαμε με τα υπόλοιπα κορίτσια. Είμαι πολύ χαρούμενη που τελικά κέρδισα εγώ, αν και δεν το περίμενα», δήλωσε στον «Ε.Κ.».
Πρώτη αναπληρωματική αναδείχθηκε η εκπαιδευόμενη στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στον ΟΗΕ, Φλόρενς Εμμανουέλα Ντάλας, και δεύτερη αναπληρωματική η Φωτεινή Μάμος.
Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ, Κώστας Μπέη.
Οι υπόλοιπες συμμετέχουσες ήταν οι Παναγιώτα Χάσεν (Μις Αθήνα), Έλενα Μελέκος (Μις Αιγαίο), Στέλλα Φραγκιουδάκη (Μις Νίσυρος), Ειρήνη Κουτσουλιδάκη (Μις Κρήτη), Κατερίνα Λαμπρόπουλος (Μις Μεσσηνία) και Λιάννα – Ηλέκτρα Παπανδρέου (Μις Πάτρα).
Η διαδικασία
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ερμηνεία των εθνικών ύμνων ΗΠΑ και Ελλάδος από την Γεωργία Κατέχη. Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε η συντονίστρια της διαδικασίας, Αγγελική Κοραή, η οποία καλωσόρισε το κοινό και παρουσίασε τα μέλη της κριτικής επιτροπής.
Οι διαγωνιζόμενες με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Πέτρο Γαλάτουλα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Πολιτιστικής Επιτροπής και τους κριτές. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ, Κώστας Μπέη.
«Βασικό μέλημα είναι να μείνουν όλες οι κοπέλες κοντά μας, και μετά τον διαγωνισμό», τόνισε η κ. Γαλάτουλα, η οποία απηύθυνε τις ερωτήσεις στις υποψήφιες, μαζί με την κ. Δέσποινα Κατσιγιάννη.
Χαιρετισμό απηύθυνε η επί χρόνια πρόεδρος της Επιτροπής, Αυγερινή Κατέχη, αλλά και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Πέτρος Γαλάτουλας, ο οποίος επεσήμανε ότι «το να διεκδικήσει η κοπέλα αυτόν τον τίτλο σημαίνει ότι έχει ιστορική μνήμη και την Ελλάδα στην καρδιά της».
Ο διαγωνισμός ξεκίνησε με πρώτο στάδιο τις ερωτήσεις. Κατά την παρουσίασή τους, οι υποψήφιες δεν έδιναν το όνομά τους, αλλά μόνο στοιχεία για τον εαυτό τους. Ετσι, ήταν γνωστές μόνο με το νούμερό τους.
Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ, Κώστας Μπέη.
Οι ερωτήσεις χωρίζονταν σε τρία σκέλη: Τις ιστορικές, τις θρησκευτικές και τις κρίσεως. Κάθε υποψήφια είχε τέσσερις ευκαιρίες για να απαντήσει σωστά σε καθένα από τα δυο πρώτα σκέλη (εάν δεν απαντούσε μια ερώτηση είχε άλλες τρεις εναλλακτικές), ενώ οι κρίσεως αφορούσαν το νέο ελληνικό μεταναστευτικό ρεύμα, τη διαχείριση του τίτλου της «Μις Ελληνική Ανεξαρτησία» αλλά και το πώς φαντάζονταν τον εαυτό τους 10 χρόνια αργότερα.
Ορισμένες από τις υποψήφιες δυσκολεύτηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις όπως «ο τόπος γέννησης του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη» ή «γιατί είναι διπλή γιορτή η 25η Μαρτίου», χάνοντας πολύτιμο έδαφος για τη συνέχεια.
Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ, Κώστας Μπέη.
Στις ερωτήσεις κρίσεως, οι περισσότερες υπογράμμισαν ότι είναι θετικό που οι Ελληνες θα έχουν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες σε άλλες χώρες, αλλά αρνητικό που αφήνουν την Ελλάδα και τις οικογένειές τους.
Σε ό,τι αφορά στη διαχείριση του τίτλου, η συντριπτική πλειοψηφία εστίασε στις ευρύτερες επαφές στην Ελληνοαμερικανική Κοινότητα, αλλά και τη δυνατότητα διοργάνωσης φιλανθρωπικών και άλλων δραστηριοτήτων για την Ελλάδα. Το δεύτερο στάδιο του διαγωνισμού αφορούσε στην παρουσία των εννέα υποψηφίων με φόρεμα, όπου κέρδισαν το χειροκρότημα του κοινού.
«Να είμαστε όλοι στην παρέλαση»
Μετά το πέρας της εκδήλωσης, κεντρικό μήνυμα όλων των διαγωνιζομένων ήταν πως η Ομογένεια θα πρέπει να δώσει το παρών στην παρέλαση της 5ης Λεωφόρου, στις 26 Μαρτίου.
Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ, Κώστας Μπέη.
«Στην παρέλαση πρέπει να είμαστε όλοι εκεί, να υποστηρίξουμε τη χώρα μας και να διατρανώσουμε την υπερηφάνεια μας για την ελληνική μας καταγωγή», δήλωσε η «Μις Ελληνική Ανεξαρτησία 2017», Ιουλία Κοκκόση, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η δεύτερη νικήτρια, Εμμανουέλα Ντάλας.
«Πάντα μου άρεσε η εικόνα με το άρμα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στην παρέλαση, γιατί είναι πολύ τιμητικό να εκπροσωπείς κατ’ αυτόν τον τρόπο την Ελλάδα σε μια ξένη χώρα», είπε μεταξύ άλλων.
Εκκληση παρουσίας στην παρέλαση απηύθυνε και η προηγούμενη «Μις Ανεξαρτησία», Μαρία Εξαρχάκη.«Το χτύπημα του τσαρουχιού στην 5η Λεωφόρο στέλνει ηχηρό μήνυμα πως η Ελλάδα είναι ελεύθερη», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Τέλος, η μητέρα της νικήτριας, Αλεξάνδρα Λάσκαρη, τόνισε πως τα νέα παιδιά της Ομογένειας θα πρέπει να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις. «Θα είναι καλό όλα τα παιδιά να ακολουθήσουν το παράδειγμα της κόρης μου και να συμμετέχουν σε ανάλογες εκδηλώσεις. Η Ιουλία θα βρίσκεται πάντα στην Ομοσπονδία, όπως βρίσκεται πάντα στην ενορία της και το σχολείο του Αγίου Δημητρίου, είναι παιδί της Ομογένειας και πάντα κοντά στους ομογενείς», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου