Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

O Δήμος για συναντηση πολιτων παλικης 27-01-17

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: Προφανώς και ήμασταν παρόντες στη συνάντηση πολιτών στο Ληξούρι!

Με αφορμή τα όσα γράφτηκαν στον τοπικό τύπο για τη χθεσινή συνάντηση – κίνηση πολιτών στο κλειστό Γήπεδο του Ληξουρίου, θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε τα εξής:
  1. Ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς, κ. Αλέξανδρος Παρίσης, και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου, κ. Διονύσιος Λυκούδης, κλήθηκαν να παραστούν στη συγκεκριμένη συνάντηση μόλις μία ημέρα πριν, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η παρουσία τους, αφού βρίσκονται εκτός Κεφαλλονιάς. Ο Δήμος Κεφαλλονιάς όμως, εκπροσωπήθηκε στη συνάντηση από τον Αντιδήμαρχο Παλικής, κ. Αλέξη Μοσχονά, τον δημοτικό σύμβουλο Παλικής, κ. Γιώργο Κατσιβέλη και τον κ. Δημήτρη Μεσσάρη, ο οποίος προφανώς δεν είναι υπάλληλος των τεχνικών υπηρεσιών, όπως λανθασμένα γράφτηκε, αλλά ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου για τεχνικά θέματα και κάτοικος Ληξουρίου, που δραστηριοποιείται μάλιστα στην περιοχή. Δυστυχώς, η παρουσία του, ως ομιλητής, από τοπικά μέσα τεχνηέντως αποσιωπήθηκε, …
    Δυστυχώς επίσης, δεν του δόθηκε ο λόγος, πέραν της αρχικής του τοποθέτησης,  όταν το ζήτησε, για να παρουσιάσει στοιχεία αλληλογραφίας ανάμεσα στον Δήμος Κεφαλλονιάς και τα αρμόδια Υπουργεία που αποδεικνύουν ότι ο Δήμος Κεφαλλονιάς κατά καιρούς έχει προτείνει λύσεις ακόμη και για να ξεπεραστούν διάφορα γραφειοκρατικά προβλήματα, οι οποίες όμως δεν ελήφθησαν ποτέ υπόψη από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς και μη παράγοντες των Υπουργείων.
  2. Πάντως, πριν τη συνάντηση αυτή και μετά από πρόταση των ιδίων, ο ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου, κ. Δημήτρης Μεσσάρης, συναντήθηκε με τους κυρίους Λαδά, Βώρο, Κονταρίνη και Γερουλάνο και επί τρεις και πλέον ώρες, σε πολύ καλό κλίμα, τους ενημέρωνε για την πορεία των έργων αποκατάστασης στην Παλική συνολικά. Συγχρόνως, υπήρξε τηλεφωνική επαφή με τον Δήμαρχο κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο οποίος τους διαβεβαίωσε ότι είναι ανοιχτός σε όποια προσπάθεια γίνεται για την επανεκκίνηση των έργων αποκατάστασης της Παλικής.
  3. Ο κ. Μεσσάρης εξήγησε και στη συνάντηση του κλειστού γηπέδου Ληξουρίου ότι ο Δήμος πραγματικά προσπαθεί, προκειμένου να συνεχίσουν και να ολοκληρωθούν τα έργα αποκατάστασης, πλην όμως, τον κυρίαρχο ρόλο έχει το κεντρικό Κράτος.  Πέρα των γραφειοκρατικών προβλημάτων που επιβάλουν καθυστερήσεις και τα οποία παραδέχτηκε και η Βουλευτής του νομού, κα Θεοπεφτάτου, υπάρχουν και τεράστια προβλήματα υποχρηματοδότησης των εν εξελίξει έργων, τα οποία τελούν υπό διακοπή εργασιών. Επίσης, είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι πολίτες ότι ουδεμία άλλη μελέτη έχει εκπονηθεί και δημοπρατηθεί από το ΥΠΟΜΕΔΙ μετά  την ανάληψη της εξουσίας από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, πλην εκείνων επί υπουργίας κ. Χρυσοχοΐδη. Συνεπώς, για ποια έργα μιλάμε και πότε αυτά πρόκειται να προγραμματιστούν; Εντούτοις, ο Δήμος Κεφαλλονιάς, παρά τις δύσκολες οικονομικά συγκυρίες και παρά τον ιδιότυπο «πόλεμο» που δέχεται πολλές φορές από δημόσιες υπηρεσίες του Κράτους, προσπαθεί, με ιδίους πόρους,  να επουλώσει όσες «πληγές» δύναται.
  4. Η χθεσινοβραδινή συνάντηση καλώς έγινε και την επικροτούμε, αφού είναι η συνέχεια μιας σειράς δράσεων πολιτών της Παλικής για να προχωρήσουν τα έργα αποκατάστασης στην περιοχή. Πρέπει όμως να γίνει κατανοητό ότι τοποθετήσεις χωρίς συγκεκριμένες προτάσεις και χωρίς να τεθούν επί τάπητος ένα -ένα τα προβλήματα, δεν μπορούν εκ των πραγμάτων να έχουν ουσιαστικά αποτελέσματα. Οι πολίτες οφείλουν να γνωρίζουν τι συμβαίνει με κάθε έργο που είτε κωλυσιεργεί είτε δεν έχει ξεκινήσει ακόμη.
  5. Οι κινήσεις πολιτών από μόνες τους δεν έχουν αποτέλεσμα, αν δεν συνοδεύονται από θεσμική αντιμετώπιση του προβλήματος και από πολιτική βούληση. Το ζήτημα της αποκατάστασης της Παλικής μετά τους καταστροφικούς σεισμούς του 2014 δεν είναι απλώς οικονομικό, είναι και πολιτικό. Η Πολιτεία οφείλει να επιτελέσει το καθήκον της απέναντι σε μια σεισμόπληκτη περιοχή και παράλληλα οφείλει να αποφασίσει εδώ και τώρα πότε θα το πράξει. Ο Δήμος Κεφαλλονιάς δηλώνει παρών σε αυτήν την προσπάθεια, έτοιμος να συνδράμει όπως μπορεί και να συνεργαστεί με τα αρμόδια Υπουργεία, όπως άλλωστε έκανε πάντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου