Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Θερινό επιστημονικό σχολείο για μαθητές, από την Κυριακή 26 Ιουνίου έως και την Παρασκεύη 1η Ιουλίου.

ΔΗΜΟΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ
ΤΟΠΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την ευκαιρία να εισαχθούν στον κόσμο της επιστήμης της φυσικής και της αστροφυσικής από Καθηγητές Πανεπιστημίου και διακεκριμένους ερευνητές, έχουν τα παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου της Κεφαλλονιάς, που θα συμμετέχουν στο 1ο Θερινό Σχολείου που διοργανώνει ο  Δήμος Κεφαλλονιάς σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Φυσικών και το Τοπικό Παράρτημα της Ένωσης. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συμβολή των στελεχών της Δ/νσης Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης και προσωπικά του Δ/ντή κ. Δημήτριου Μαρκάτου.
Για πρώτη φορά στο νησί μας θα λειτουργήσει Θερινό επιστημονικό σχολείο για μαθητές, από την Κυριακή 26 Ιουνίου έως και την Παρασκεύη 1η Ιουλίου.

Στόχος του προγράμματος είναι να εισαχθούν οι συμμετέχοντες μαθητές στον μαγικό κόσμο των επιτευγμάτων και ανακαλύψεων της επιστήμης της φυσικής και της αστροφυσικής, τα οποία αλλάζουν άρδην τη ζωή του ανθρώπου σε όλες του τις εκφάνσεις, επηρεάζοντας πολλές άλλες επιστήμες. Με τη συμμετοχή και μαθητών από άλλα σχολεία της χώρας με μέριμνα της ΕΕΦ, τα παιδιά της Κεφαλλονιάς θα έχουν την ευκαιρία ανάπτυξης δεσμών μεταξύ τους με κοινό τόπο την αγάπη τους για την επιστήμη, την καλλιέργεια εξωστρέφειας και την ανταλλαγή απόψεων και αναζητήσεων.

Βασική επιδίωξη του θερινού σχολειου είναι η διδασκαλία της φυσικής να καταστήσει τους μαθητές  ικανούς να εκτιμούν το φυσικό κόσμο και να συμβάλουν στη λήψη αποφάσεων σχετικών με τις μεταβολές, που η ανθρώπινη δραστηριότητα επιφέρει σε αυτόν, χρησιμοποιώντας την επιστημονική γνώση, αναγνωρίζοντας ερωτήματα και εξάγοντας συμπεράσματα που βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα.

Στο Θερινό Σχολείο που θα λειτουργήσει στο χώρο της αίθουσας Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Θέατρο «Ο Κέφαλος», ενώ προγραμματίζονται και εξωτερικές επιμορφωτικές δραστηριότητες.
Το καλωσόρισμα του σχολείου θα γίνει την Κυριακή 26 Ιουνίου στις 18.00 και η λήξη του θα γίνει την Παρασκευή στις 12.00 το μεσημέρι με την απονομή των Βεβαιώσεων παρακολούθησης.
Οι γονείς και κηδεμόνες μπορούν να παρευρίσκονται στο Καλωσόρισμα και στην Τελετή Απονομής.

Η πρόσβαση των εκπροσώπων των μέσων ενημέρωσης θα είναι ελεύθερη σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος του Θερινού σχολείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου