Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΗΣ ΧΗΝΑΣ






Το νησί μου είναι ακριβώς απέναντι από την Ιθάκη. Ποτέ δεν ευχήθηκα να ‘ναι μακρύς ο δρόμος… σε πείσμα του Κ. Π. Καβάφη. Πάντοτε ανυπομονούσα να φτάσω γρήγορα εκεί… εκεί που χτίζουνε φωλιά… αλλόκοτα πουλιά… στου ήλιου τα σκαλιά… σαν να με προσκαλούσε ο Νίκος Γκάτσος. Επειδή όμως εμείς οι Κεφαλλονίτες έχουμε σκορπίσει σε όλο τον πλανήτη εξαιτίας της Θάλασσας - αρκεί να σας πω ότι στο Κίτο του Ισημερινού υπάρχει καφενείο «Ο Άγιος Γεράσιμος» - η βραδιά θα είναι αφιερωμένη στον αγαπημένο μου ποιητή Νίκο Καββαδία, τον ποιητή της Θάλασσας (γεννήθηκε από Κεφαλλονίτες γονείς μετανάστες στο Χαρμπίν της Μαντζουρίας). Αφορμή θα είναι η παρουσίαση του νέου μου βιβλίου. Το Πόδι της Χήνας συνεχίζει το βάδισμα του, αυτή τη φορά στον Πειραιά, στην Αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακησίων (Γρηγόρη Λαμπράκη 144 - Πασαλιμάνι), για άλλη μια αντιπαράθεση της Τέχνης στον φασισμό. Το βιβλίο μου θα παρουσιάσει ο πρόεδρος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών κύριος Κώστας Καρούσος (πραγματικά μεγάλη τιμή να προλογίζει το βιβλίο μου ο πρόεδρος ενός συλλόγου απ’ τον οποίο έχουν περάσει στο παρελθόν φωτισμένοι δάσκαλοι όπως ο Γ. Ξενόπουλος, ο Α. Σικελιανός, ο Ν. Καζαντζάκης και ποιους άλλους να πρωτοθυμηθώ). Η σπουδαία ηθοποιός κυρία Μαρία Ιωαννίδου θα διαβάσει μια από τις σημαντικότερες παραγράφους η οποία αφορά στην συνάντηση του Πάμπλο Πικάσσο με έναν αξιωματικό της Γκεστάπο το 1943. Ο συνθέτης κύριος Μιχάλης Κλεάνθης θα μας ταξιδέψει στα λιμάνια και τις θάλασσες του Νίκου Καββαδία, απ’ το Γκαμπές μέχρι το Τζιμπουτί. Σάββατο 2 Απριλίου 19:00. Καλή αντάμωση!




Περίληψη Βιβλίου

Το «Πόδι της Χήνας» είναι το δεύτερο βιβλίο του Κεφαλλονίτη συγγραφέα Αριστοτέλη Μπατιστάτου, το οποίο εκδόθηκε τον περασμένο Νοέμβριο από τις εκδόσεις ΟΣΤΡΙΑ. Πρόκειται για ένα αστυνομικό μυθιστόρημα το οποίο προσπαθεί να αναψηλαφήσει την πορεία του ναζιστικού φαινομένου, από την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία μέχρι τα πρόσφατα γεγονότα της πλατείας Μεϊντάν του Κιέβου, μέσα από την ιστορία της τέχνης. Ο αστυνόμος Μόραλης ένας παρακμιακός αντιήρωας με αμέτρητα κουσούρια και εμμονές, καλείται  να εξιχνιάσει μια υπόθεση δολοφονίας ενός Έλληνα ζωγράφου. Την ίδια νύχτα εξαφανίζεται από γκαλερί της Αθήνας ο διάσημος πίνακας «Η Κραυγή» του Έντβαρντ Μουνκ. Όταν ο αστυνόμος ανακαλύπτει ότι οι δύο υποθέσεις συνδέονται βρίσκεται στα ίχνη ενός σκοτεινού δικτύου το οποίο πλαστογραφεί έργα τέχνης προκειμένου να χρηματοδοτήσει ναζιστικές οργανώσεις σε όλη την Ευρώπη. Σε κάθε βήμα του ξεδιπλώνει χωρίς να το αντιλαμβάνεται όλη την ιστορία της σύγχρονης τέχνης. 



Αυτοβιογραφικό σημείωμα Αριστοτέλη Μπατιστάτου
Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1968. Κατάγεται απ’ τον Πόρο της Κεφαλλονιάς. Είναι εικαστικός και συγγραφέας. Έχουν εκδοθεί από τις εκδόσεις Όστρια η συλλογή διηγημάτων «Μαθήματα Ορθογραφίας» τον Ιούνιο του 2014, το μυθιστόρημα «Το Πόδι της Χήνας» τον Νοέμβριο του 2015 και το θεατρικό έργο «ΤΑΚ» τον Ιανουάριο του 2016 το οποίο ανέβηκε εφέτος στο θέατρο Αλκμήνη.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου