Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 16 Απριλίου 2024

ΜΙΑ ΑΙΩΝΟΒΙΑ ΕΛΙΑ,, ΜΑς ΘΥMΗΣΕ KAI ΠΑΛΙ ΟΜΗΡΟ

Σταματία ΒιτσεντζατουPoros Kefalonia

Πόρος Αράγια


ΚΑΙ  οταν  ο Σπ. Ροκκος  ειχε πολλά  κέφια,, ισως  απο  τα καλύτερα του!!!

 Η χιλιαδες ετων ελιά στα Ντοματα,περι το 1960....( Σπ.Μαρινατος..)


Δημήτρης Κοτροκόης    Η ελιά σημερα....

παλιοτερες δημοσιευσεις:

ΦΩΤΟ ΑΠΟ  ΓΝΩΣΗΣ ΠΑΝΟΡΑΜΑ  (η  φωτο  δυστηχως  δεν φαινετε)

ΕΛΙΑ Τη φωτογραφία που ανάρτησε η NASA συνοδεύει το εξής κείμενο:
"Αυτό το όμορφο αλλά βαθιά ροζιασμένα ελαιόδενδρο μπορεί και να είναι το παλαιότερο δέντρο στον κόσμο και συνεχίζει να παράγει ελιές μέχρι και σήμερα. Βρίσκεται στο χωριό Άνω Βούβες στα Χανιά της Κρήτης. Αν και δεν μπορεί να προσδιοριστεί η ακριβής ηλικία του, η ανάλυση του κορμού δείχνει ότι είναι τουλάχιστον 2,000 ετών. Σημειώνεται ότι οι πέτρες στα δύο κοντινά νεκροταφεία χρονολογούνται γύρω στα 3,000 χρόνια πίσω. Αυτό το υπέροχο δείγμα έχει μια περιφέρεια 41 ft (12.5 τετραγωνικών μέτρων). Έχει κηρυχθεί ως προστατευόμενο φυσικό μνημείο της Ελλάδας ενώ κλαδιά ελιάς από αυτό το αρχαίο δέντρο χρησιμοποιήθηκαν για να φτιάξουν στεφάνια για τους νικητές των Ολυμπιακών της Αθήνας το 2004 και το 2008 στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου".
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ ΚΑΙ  ΕΝα περσινο ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΚΗ ΜΕΤΑΞΑ ,,ΓΙΑ ΤΗΛΕΜΑΧΕΙΟ ΣΚΑΛΑΣ ΠΟΡΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ Ήταν Σεπτέμβριος του 1993, ήμουν τότε 39 ετών και Πρόεδρος της Κοινότητος Πόρου όταν έδινα την εκκίνηση του Α Τηλεμάχειου ανώμαλου δρόμου αντοχής με αφετηρία την υπεραιωνὀβια ελιά στην τοποθεσία Βλιχός-Λούτσα εκεί που σήμερα είναι τα Ξενοχεία Αστερίς και Αποστολάτα.και σημείο τερματισμού την πλατεία του Πόρου. Πέρασαν από τότε 21 χρόνια και ο αγώνας αυτός έγινε ένας θεσμός στα πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα του νησιού μας. Εύχομαι το νεοσύστατο τοπικό συμβούλιο της περιοχής μας να προχωρήσει ακόμη ένα βήμα και να θεσμοθετήσει το άλλο σκέλος της διαδρομής που είναι ο θαλάσσιος διάπλους μεταξύ Σκάλας και Πόρου με ιστιοπλοϊκούς και κωπηλατικούς αγώνες. Θα είμαστε δίπλα τους για να κάνουμε και αυτούς τους αγώνες θεσμό. Τους εύχομαι καλή επιτυχία και πολλή δύναμη.!


1 σχόλιο:

  1. Ώ ορέ κάπου έχασα τσι συνέχειες αλλά μου έκατσε εκειό το κουίζ του κ Μεταξά με τη φωτό από τα ψηλά τση Πάτρας και δε μπόραα να κλείσω μάτι!
    Λοιπόνε κουίζ: Πώς μπορεί νια ελιά χωρίς να τήνε αγγίξει ανθρώπινο χέρι να ζεί όσες χιλιάδες χρόνια θέλετε???
    Τα κωλοριζώνια του Ρόκκου ξεχάστε τα δε γένεται έτσι.
    (Έδωσα και βοήθειες).
    Γιατί όλοι τση θεωρίας ήσαστε εδώ μέσα μου φαίνεται!!!
    Και τόμου το εύρετε γράφτε μου.

    Χουά χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα

    Και έδεκει στο Κακογγύλο ότα φτιάνανε το δρόμο έβγαλα 17 χταπόδια γιατί φαίνεται είχανε έβγει όξου από τα «σεισμικά» των φουρνέλωνε! Αλλά την ελιά δεν την είχανε φυτέψει ακόμα τότενε φαίνεται, γιατί δεν την είγδα!


    ΑπάντησηΔιαγραφή