Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Πείτε αντίο στους λογαριασμούς της ΔΕΗ - Έρχεται η μπαταρία σπιτιού που θα αποθηκεύει ρεύμα!


μπαταρία
Μέχρι σήμερα ό,τι ρεύμα παράγεται είτε σε σταθμούς της ΔΕΗ, είτε από φωτοβολταϊκά στην ταράτσα σας πρέπει να καταναλωθεί εκείνη την ώρα. Η μακροχρόνια αποθήκευση δεν είναι εφικτή. Φαίνεται όμως ότι σύντομα αυτό θα αλλάξει με μία νέα μπαταρία.

Η Tesla Motors δουλεύει πάνω σε ένα σχέδιο για μια μπαταρία για το σπίτι που θα σας κάνει να μην χρειάζεστε πλέον ηλεκτρικό ρεύμα και να πείτε αντίο στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
Θα μπορεί να αποθηκεύει ρεύμα για μεγάλα διαστήματα χωρίς μεγάλες απώλειες, με αποτέλεσμα να μπορείτε να κάνετε το σπίτι σας αυτόνομο, μιας και στην Ελλάδα έχουμε πολλή ηλιοφάνεια όλον τον χρόνο.
Η μπαταρία αναμένεται να κυκλοφορήσει πολύ σύντομα στην αγορά. Τα σχέδια της μπαταρίας είναι έτοιμα, οι λεπτομέρειες έχουν ανακοινωθεί και η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει σε 3 μήνες περίπου. Ήδη μάλιστα οι παραγγελίες ανέρχονται στις 38.000. Οι εκπρόσωποι της εταιρίας λένε πως η μπαταρία θα έχει πολύ ωραία εμφάνιση που θα ταιριάζει σε κάθε διακόσμηση.

2 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χα χα χα
    Για την ώρα άπιαστο όνειρο. Πόση ισχύ (κιλοβατώρες) μπορεί να αποθηκεύσει μια μπαταρία? Το κόστος και η διάρκεια ζωής της?
    Έπειτα θα δημιουργηθεί ένα άλλο ευτράπελο. Πόση παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια θα χρειάζεται ένα κράτος εάν ένα μεγάλο ποσοστό κατοικιών ανεξαρτητοποιηθεί από το κεντρικό δίκτυο, αλλά όλο αυτό το ποσοστό από απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες ξαφνικά ζητήσει «ρεύμα» από τη ΔΕΗ?
    Με τσου λύχνους τση νόνας μου θα γλέπουμε!! Άσε που θα κυκλοφορίσουνε και τηλεοράσεις λαδιού, με μισό λίτρο λάδι ελιάς θα γλέπεις ούλο το βράδυ προγράμματα! Με μούργα θα γλέπεις αλλά με χιόνια! Χα χα χα χα.

    Αυτό το πρόβλημα έχουνε και εφκειές οι προπέλες στα βουνά, παράγουνε ρεύμα αλλά θέλουνε και εργοστάσια να «πάρουνε μπροστά» όταν δεν φυσάει, άρα πληρώνουμε τα κέρατά μας για να είναι στατμπάϊ τα εργοστάσια και να πλερώνουμε και τσι ανεμογεννήτριες ένα κάρο λεφτά για αγορά και συντήρηση. Καλοί μακάκες είμαστε δηλαδής.
    Ξυπνάτε ρέεεεεεεεεεεεεεεεε.

    Χουά χα χα χα χα χα χα χα χα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή