Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΙ ΑΡΙς

Να αρχίσουμε λοιπόνε Κυριακάτικα τον Ομηρικό εκκλησιασμό με τσι «Καμπάνες». Το παίρνουμε από το τέλος: Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Εύμαιου το μαντρί του βρίσκεται σε κάποια εσχατιά, άκρη δηλαδή. Τότε η πεζοπορία στα νησιά ήταν δύσκολη, πολύωρη μα και άκρως επικίνδυνη πράγμα που φαίνεται με το κρύψιμο των δώρων των Φαιάκων στη σπηλιά. Από αυτό βγαίνει ότι οι αρχαίοι προτιμούσαν την δια θαλάσσης οδό. Άρα όλες οι «άκρες» επικοινωνούσαν φυσιολογικά διά θαλάσσης και άρα δεν αποκλείεται καμία. Πάμε πάλι στον Εύμαιο: 11 κοπάδια κατσικιών λέει ότι υπήρχαν μαζί με τσου χήρους του. Αν ήταν η Παλική μόνο αυτές τις δυνατότητες είχε? Ή ο Οδυσσέας ήτανε παλαβός να πάρει τσι ορεινές εκτάσεις τση Παλικής και οι άλλοι τσι πεδινές? «Τώρα πια ξέρουμε ότι η βάση του Δουλιχίου είναι οι Οινιάδες», από πού βγαίνει αυτό το «βεβαιότατο» συμπέρασμα του κυρίου Καμπάνη? Χα χα χα. Το θέμα της αμφίαλης τοποθεσίας κατά την ερμηνεία των δύο κόλπων το έχουν και άλλες περιοχές όπως εμφανέστατα και η σημερινή Ιθάκη. σε ΒΡΕ ,,ΜΠΑς ΚΑΙ Η ΙΘΑΚΗ ΗΤΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΠΑΛΙΚΗ?
KAI AKOMH 

2 σχόλια : ΣΕ  ΚΑΛΟΣΩΡΙΣΜΑ ΟΔΥΣΣΕΑ

  1. Τώρα ωρέ πατριώτη έδεπα μας μπερδεύεις:
    Κόκκινο πλοίο σαν αυτά που είχε στην Τροία, οπλισμένος μέχρι τα μπούνια βγαίνει όξου, κάτι ψιλοάγριους γλέπω στη πλατέα, γαία Κικόνων μου θυμίζει. Να γδείς που θα κάμει κατά δω που του έχουμε στρώσει το χαλί του Πριάμου λάφυρο από την Τροία!

    Κάκακακακακακακα
     
  2. ΦΤΙΑΞΤΕ ΛΙΜΑΝΙ ,,ΝΑ ΣΑς ΤΟΝΕ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ


4 σχόλια:

  1. Ορέ θα είχε τελειώσει τώρα και καιρό αλλά κόπηκε γιατί λέει άλλο σκέδιο είχε παλιά το λιμάνι τσι Αλαλκομενές (Πισαετού), για να πλευρίζει το κανόε του Οδυσσέα όπως στο Πόρο.
    Για δε του βάζετε και πέντε έξι γυμνόστηθες τση υποδοχής απά στη προβλήτα, με λουλούδια περασμένα στο λαιμό όπως τση Χονολουλούς???


    Χουά χα χα χα χα χα χα χα χα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σας στελνουμε το φιορο,, στο Βαθύ,, γαιτι σε πισαετο μπορει να ειναι σηχα και βρει κάτου!!! χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φχαριστούμε, θα σας στείλουμε ένα κουτί παστοκύδωνο.
    Μόλις φτιαχτεί και η Αργώ δε θα έχουμε πρόβλημα, θα τη παίρνουμε και τσου ώμους!
    Κακακακακακακακα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΟΛΥ ΑΡΓΕΙΤΕ!! ΕΞΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗς,,ΧΑΧΑΧΑ,, ΚΑΙ ΑΣΤΕ ΤΙΣ ΠΟΝΗΡΙΕς ΟΤΙ ΣΑς ΑΡΕΣΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ,, ΚΑΙ ΒΑΛΑΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΡΓΩ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή