Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Ο Λευκός Οίκος τιμά τον Έλληνα πατέρα της νανοεπιστήμης Παύλο Αλιβιζάτο

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο Παύλος Αλιβιζάτος, διακεκριμένος καθηγητής των Νανοεπιστημών και της Νανοτεχνολογίας στο Berkeley και διευθυντής του Berkeley National Laboratory Lawrence (Berkeley Lab) θα βραβευθεί με το Εθνικό Μετάλλιο των Επιστημών (National Medal of Science). Η συγκεκριμένη διάκριση, είναι η υψηλότερη τιμή στις ΗΠΑ για τα επιτεύγματα στους τομείς της επιστημονικής έρευνας.

Ο Λευκός Οίκος τιμά τον Έλληνα πατέρα της νανοεπιστήμης Παύλο Αλιβιζάτο

Ο Παύλος Αλιβιζάτος είναι ένας από τους «πατέρες της νανοεπιστήμης», λόγω της  πρωτοποριακής έρευνάς του στις εχνητές νανοδομές.

Ο Έλληνας καθηγητής είναι ο 15ος καθηγητής του Berkeley που λαμβάνει το Εθνικό Μετάλλιο των Επιστημών, το οποίο θεσπίστηκε από το Κογκρέσο το 1959 ως ένα Προεδρικό βραβείο.
«Η επιστήμη και η τεχνολογία είναι θεμελιώδους σημασίας για την επίλυση μερικών από τις μεγαλύτερες προκλήσεις του έθνους μας» είπε ο Πρόεδρος Ομπάμα. «Η γνώση που παράγεται από αυτούς τους Αμερικανούς σήμερα θα συντηρήσει την κληρονομιά της χώρας μας στην προώθηση της καινοτομίας και θα συνεχίσουν να βοηθούν αμέτρητους άλλους σε όλο τον κόσμο. Η δουλειά τους είναι μια απόδειξη για την αμερικανική επινοητικότητα.
ellines.com KAI  INKEFALONIA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου