Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

ΚΑΛΕΣΜΑ ΟΜΑΔΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ (ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ο.Γ.Ε) ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ (ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ο.Γ.Ε.)

Εργαζόμενη, άνεργη, αυτοαπασχολούμενη, γυναίκα της υπαίθρου της Κεφαλονιάς, νέα μητέρα, νέα γυναίκα,
Η Ομάδα Γυναικών Αργοστολίου (μέλος της Ο.Γ.Ε.), σε καλεί για άλλη μια φορά στον αγώνα για το μέλλον μας αλλά και το μέλλον των παιδιών μας, ενόψει της Πανελλαδικής Πανεργατικής Απεργίας στις 12 Νοέμβρη. Εμπιστεύσου ένα όπλο που δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα: την οργάνωση, τη διεκδίκηση της ικανοποίησης των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, τη λαϊκή αλληλεγγύη!
Βιομήχανοι, τραπεζίτες, τρόικα, κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν, σκοπεύουν να τα σαρώσουν όλα. Στο στόχαστρο έχουν βάλει όποια ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά δικαιώματα μας έχουν απομείνει, με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ.

Είναι προκλητικοί! Οι μεγάλοι κερδισμένοι είναι η εργοδοσία και το κράτος, που στόχο έχουν να απαλλαγούν από το «βάρος» των ασφαλιστικών εισφορών, με το πρόσχημα ότι έτσι θα ανακάμψει η οικονομία. Οι εργαζόμενες, οι αγρότισσες, οι αυτοαπασχολούμενες, οι συνταξιούχοι δεν έχουμε καμιά ευθύνη για την κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων.
Πώς η καθαρίστρια, η εμποροϋπάλληλος, η καμαριέρα, η νοσηλεύτρια, η εργάτρια, η αγρότισσα κι ένα σωρό άλλες ειδικότητες ν’ αντέξουν να δουλεύουν μέχρι τα 67; Και άραγε, με τις ελαστικές σχέσεις εργασίας που τις εμφάνισαν με το περιτύλιγμα του «συγκερασμού οικογενειακών κι επαγγελματικών υποχρεώσεων», θα δουν ποτέ τους σύνταξη; Θα συγκεντρώσουν άραγε τα 6.500 ένσημα για τη συνταξιοδότησή τους με την κατώτατη σύνταξη – επίδομα;
Η εργασιακή ζούγκλα είναι δυσβάσταχτη για τη νέα γυναίκα που δουλεύει στα 5μηνα προγράμματα απασχόλησης ανασφάλιστη,για τη νέα που την σπρώχνουν στο δρόμο της «εθελοντικής εργασίας», της δουλειάς δηλαδή χωρίς μισθό και ένσημα, προκειμένου ν’ αποκτήσει προϋπηρεσία.
Όλα αυτά τα δικαιώματα που κατακτήσαμε με τους αγώνες μας και μας τα πήραν πίσω δεν είναι προνόμια. Δε θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια να βλέπουμε τη συνταξιοδότηση να γίνεται άπιαστο όνειρο για τις νέες γυναίκες, τη μητρότητα να "επιβραβεύεται" με ανεργία και κακοπληρωμένη - μισοανασφάλιστη δουλειά, τη φορολεηλασία να τσακίζει αυτοαπασχολούμενες και γυναίκες της υπαίθρου, τις αλλεπάλληλες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, δικαιώματα. Δε θα δεχθούμε να στερούμαστε εμείς και τα παιδιά μας τον παιδικό σταθμό, το δάσκαλο, το γιατρό, το νοσοκομείο και το φάρμακο.

ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ!
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΘΕΙ ΑΛΛΟΣ ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΧΡΟΝΟΣ!
Όλοι και όλες στο δρόμο ξεσηκωμός!

ΟΛΕΣ στην Πανεργατική Πανελλαδική Απεργία  την Πέμπτη 12 Νοέμβρη κι ώρα 10:00 πμ στο Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς κ Ιθάκης

ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ!

Ομάδα Γυναικών Αργοστολίου

Τηλ. Επικοινωνίας: 6934507768

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου