Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Ματαιώθηκε η «Ρωσική Εβδομάδα» στη Ζάκυνθο

“Δυστυχώς πάνω που όλα ήταν έτοιμα για τον εορτασμό της “Ρωσικής Εβδομάδας” και στη Ζάκυνθο, η εκδήλωση ματαιώνεται λόγω έκτακτης συμμετοχής του ανθυποβρυχιακού πλοίου “Σμέτλιβι” στη Μέση Ανατολή”!. Η είδηση έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία κατα την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον Πρόξενο της Ρωσικής Δημοκρατίας στα Ιόνια Νησιά και αφορά το επταήμερο που είναι αφιερωμένο στην ιστορική μνήμη, τις τέχνες και τον πολιτισμό. Μια διοργάνωση που συνέβαλε στην περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων των Επτανησίων με τους Ρώσους και όπου τα τελευταία τέσσερα χρόνια είχε αποκτήσει πανιόνιο χαρακτήρα.

Οι εκδηλώσεις στο Ιόνιο έχουν γίνει πλέον θεσμός και ξεκίνησαν πριν από μερικά χρόνια με αφορμή τις εκδηλώσεις για το Ναύαρχο Ουσακώφ που καθιέρωσαν, σε μία προσπάθεια σύσφιξης των σχέσεων του νησιού και της περιφέρειάς μας με τη Ρωσία αλλά και το τουριστικό άνοιγμα στη ρωσική αγορά που συνεχώς διευρύνεται.
Το φόρουμ αποκαλύπτει στην ρωσική και ελληνική κοινωνία τον ρόλο της Ρωσίας στην ίδρυση του ανεξάρτητου ελληνικού κράτους με τις προσπάθειες του ναυάρχου Αγίου Θεόδωρου Ουσακώφ και επίσης εξοικειώνει τους κατοίκων της Ελλάδας με τον πολιτισμό και τις παραδόσεις των λαών της Ρώσικης Ομοσπονδίας. Σημαντικό θέμα δημόσιας συζήτησης αποτελεί η κατανόηση του ρόλου του προσκυνηματικού και θρησκευτικού τουρισμού για την ανάπτυξη πνευματικών και πολιτιστικών σχέσεων μεταξύ των δυο λαών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου