Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

O ΦΙΛΟΣ ARIS , ΜΑς ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΠΑΛΙΕς ΙΣΤΟΡΙΕς

Για βάλε και τη δίκη τση καμπάνας έδεκει στα Φάρσα??
(Αληθινό γεγονός στο Αργοστόλι το 2013) Χα χα χα.
ΣΕ 
POROSNEWS.BLOGSPOT.COM|ΑΠΟ E-POROS
ΤΟ  
ΡΕΠΟΡΤΑΖ  ESPRESSO  
http://www.espressonews.gr

ΙΣΤΟΡΙΕΣ  ΝΑ ΤΙΣ  ΛΕΣ,, ΚΑΙ  ΔΙΗΓΩΝΤΑΣΤΕΣ  ΝΑ  ΚΛΑΙς  ,, (ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΛΙΑ)

Ξέσπασε εμφύλιος για τα... ντεσιμπέλ της καμπάνας

Μια καμπάνα προκαλεί... εμφύλιο σε χωριό της Κεφαλλονιάς! Τεντωμένα είναι τα νεύρα των περισσότερων κατοίκων, που ζητούν από τις αρχές του νησιού να μεριμνήσουν ώστε να σιγήσει η καμπάνα. Του θέματος επιλήφθηκε ο νομάρχης Κεφαλληνίας και Ιθάκης Διονύσης Γεωργάτος, ο οποίος μιλώντας στην «Espresso» τόνισε ότι αν δεν μειωθούν τα ντεσιμπέλ της καμπάνας, θα επιβάλει πρόστιμο 1.000 ευρώ, όπως ορίζει ο νόμος
.

Το απίστευτο περιστατικό που έχει χωρίσει τους κατοίκους σε δύο στρατόπεδα λαμβάνει χώρα στο γραφικό χωριουδάκι Φάρσα και πήρε διαστάσεις ύστερα από καταγγελία ντόπιων στη νομαρχία. Σύμφωνα με τον νομάρχη, το καμπαναριό δεν έχει σιγήσει ακόμα, αλλά αν το εκκλησιαστικό συμβούλιο δεν συμμορφωθεί, θα αναγκαστεί να του επιβάλει πρόστιμο. «Ο ήχος της καμπάνας δεν πρέπει να ξεπερνά, βάσει νόμου, τα 50 ντεσιμπέλ και η συγκεκριμένη χτυπάει στα 80. Αυτό έχει γνωματεύσει εμπειρογνώμονας που έστειλε η νομαρχία και έκανε αυτοψία τρεις φορές. Οι επίτροποι της εκκλησίας του Αγίου Χριστοφόρου, στην προσπάθειά τους να βρουν μια λύση, κάλεσαν έναν τεχνίτη ο οποίος τοποθέτησε ένα λάστιχο στην καμπάνα για τη μείωση της έντασης του ήχου, αλλά αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο ήχος να μειωθεί υπερβολικά, κάτι που δυσαρέστησε αρκετούς κατοίκους».

Με γλαφυρό τρόπο η τοπική εφημερίδα «Φαρσιανά Νέα» δημοσίευσε το νέο, όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται: «Η καμπάνα είναι για 35 χρόνια μέρος της ζωής των κατοίκων, οι οποίοι προγραμματίζουν και τις αγροτικές ασχολίες τους ανάλογα με τα καμπανίσματά της. Ποτίζεις τη γίδα, λ.χ., μετά το απογευματινό χτύπημα τση καμπάνας. Ε, δεν κοιτάς το Rolex σου για να πας στην Κρίλιω το σίκλο με το νερό».
Στο ίδιο δημοσίευμα περιγράφεται και η αντίδραση κατοίκων του χωριού όταν έμαθαν για το πρόστιμο: «Οι Φαρσιανοί έχουνε κουρλαθεί με τούτη την απόφαση. Τσου είναι αδύνατον να συνηθίζουν τη σιωπή τση καμπάνας και να προγραμματίζουν τις ασχολίες τους με τα ρολόγια τους». Το δημοσίευμα καταλήγει λέγοντας ότι ύστερα από 35 χρόνια η καμπάνα του Αγίου Χριστοφόρου στα Φάρσα σιώπησε: «Το καμπαναριό που φιλοξενεί την καμπάνα τιμωρήθηκε με 1.000 ευρώ πρόστιμο -και πού να βρει ο Αγιος Χριστόφορος το χιλιαρικάκι;- και η καμπάνα καταδικάστηκε σε αιώνια σιωπή!»


ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

(ΦΥΣΙΚΑ  ΜΕ ΚΕΦΑΛΛΟΝΗΤΙΚΕς ΠΗΓΕς)
ΚΑΙ  ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ  ΑΡΙΘΜΟΥ  ΧΡΙΣΤΟΥ  8/8/8
| Εκτύπωση | E-mail
Παρασκευή 08.08.08
Ο Νομάρχης επέβαλε πρόστιμο 1.000 ευρώ στη καμπάνα του Αγιου Χροστόφορου στα Φάρσα
 farsa_sml.jpg
 γιατί ήταν υψίφωνη!
  farsa_new.jpg                                                                                                 
Το διαβάσαμε στην τοπική μας εφημερίδα «Ημερήσιο»και κάναμε τον σταυρό μας!
Ο Νομάρχης επέβαλε πρόστιμο 1.000 ευρώ στο καμπαναριό των Φάρσων  γιατί η καμπάνα ήταν σε ψηλότερες νότες  των συνηθισμένων και ενοχλούσε έναν γείτονα.
Η απίστευτη αυτή ιστορία που δημοσιεύτηκε πρώτα στη  εφημεριδούλα του χωριού «Φαρσιανά νέα» , έχει ως εξής:
Μετά από καταγγελία κατοίκου του χωριού  Φάρσα ότι η καμπάνα του γραφικού χωριού τον ενοχλεί, ο Νομάρχης έστειλε για αυτοψία έναν εμπειρογνώμονα  της νομαρχίας, χημικό μηχανικό στην ειδικότητα , που για τις ανάγκες του ζητήματος , ο νομάρχη μας τον έχρισε και ειδικό στις καμπανοκρουσίες.  
Ο χημικός μηχανικός  μετά από επιτόπιο έλεγχο και αυτοψία της έρημης καμπάνας γνωμάτευσε ότι οι ήχοι της είναι 75 ντεσιμπέλ αντί των 50  του νομίμου.  
Οι επίτροποι της Εκκλησίας του Αγίου Χριστοφόρου στη προσπάθειά τους να βρουν μια λύση, κάλεσαν ένα ντόπιο τεχνίτη , ειδικό στις καμπανοκρουσίες, ο οποίος  τοποθέτησε ένα λάστιχο στη κακομοίρα τη καμπάνα για τη μείωση της έντασης του ήχου.  
Το εγχείρημα  αποδείχτηκε επιτυχές , μόνο που ο ήχος μειώθηκε τόσο που δεν ακουγόταν πια η καμπάνα!  
Το  χωριό ξεσηκώθηκε γιατί δεν άκουγε τη καμπάνα που για 35 χρόνια είναι  μέρος της ζωής των κατοίκων οι οποίοι προγραμματίζουν και τις αγροτικές ασχολίες τους ανάλογα με τα καμπανίσματά της. Ποτίζεις τη γίδα λχ μετά το απογευματινό κτύπημα τση καμπάνας . Ε, δεν κοιτάς τοROLEX σου για να πας στη Κρίλιω το σίκλο με το νερό. 
Η ζωή στα Φάρσα αναστατώθηκε και όλες οι αγροτικές εργασίες αποδιοργανώθηκαν. Με δυο λόγια επήλθε το χάος στη μικρή κοινωνία των Φάρσων.
Οι κάτοικοι  απαιτούν να ανέβουν τα ντεσιμπέλ. Ξανά μανά πάει στο χωριό ο ειδικός της νομαρχίας - ο χημικός μηχανικός που λέγαμε , ξανα μετράει τον ήχο της  λαστιχομένης καμπάνας και -που να πάρει ο διάολος- την βρίσκει πάλι υψίφωνη !!! Και με λάστιχο και υψίφωνη! Τα ύστερα του κόσμου!
Σαστισμένοι οι κάτοικοι για το πως μπορεί να είναι υψίφωνη μια καμπάνα που δεν ακούγεται ούτε στο δίπλα σπίτι, ζήτησαν παρέμβαση του Νομάρχη.
Ο Νομάρχης μας Διονύσης Γεωργάτος- Ληξουριώτης - και ταχύτατος τσι αποφάσεις του, έλυσε τη διαφορά καμπάνας / χημικού μηχανικού , επιβάλλοντας στο καμπαναριό πρόστιμο 1.000 ευρώ και αιώνιο σιωπητήριο στη καμπάνα!!  
Οι Φαρσιανοί έχουνε κουρλαθεί με τούτη την απόφαση. Τσου είναι αδύνατον να συνηθίζουν τη σιωπή τση καμπάνας  και να  προγραμματίζουν τις ασχολίες τους με τα ρολόγια τους.   Σαν Κεφαλλονίτες που είναι, δεν τα βάζουν κάτω και έχουν ξεκινήσει μια απίστευτη αλληλογραφία με τις πολιτικές και εκκλησιαστικές αρχές του τόπου  και γενικά προς κάθε κατεύθυνση, προκειμένου να επανέλθει η φωνή τση καμπάνας και να πάρει ζωή το χωριό τους.
Και έτσι που λέτε, ύστερα από 35 χρόνια,  η καμπάνα του Αγίου Χριστόφορου στα Φάρσα, σιώπησε . Το καμπαναριό που φιλοξενεί τη καμπάνα τιμωρήθηκε με 1.000 ευρώ πρόστιμο -και που να βρει ο Άγιος Χριστόφορος το χιλιαρικάκι , και η καμπάνα καταδικάστηκε σε αιώνια σιωπή!
Και σας ρωτάω , ανθρώποι μου, αν δεν συνέβαινε αυτό στη Κεφαλονιά  που αλλού στο πλανήτη θα μπορούσε να έχει συμβεί;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου