Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Την Παρασκευή 31 Ιουλίου ξεκινάει η Εβδομάδα Αποδήμου

1-DSC01621

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Ευάγγελος Κεκάτος με το Προεδρείο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων εν όψει των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της 16ης Εβδομάδας Αποδήμου 2015.

Συγκεκριμένα η Εβδομάδα Αποδήμων ξεκινάει την Παρασκευή 31 Ιουλίου και θα διαρκέσει μέχρι και την Τρίτη 4 Αυγούστου με θέμα “Πολιτισμός και Ανάπτυξη ΙΙ”, υπό την αγίδα της ΚΕΔΗΚΕ, του Δήμου Κεφαλονιάς και της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς και Ιθάκης, ενώ φέτος είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Μακαριστού Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Γερασίμου Φωκά.
Στην συνέντευξη το παρών έδωσαν ο επίτιμος Πρόεδρος ιατρός Μαρίνος Χιόνης, ο νέος Πρόεδρος Διονύσης Βλάχος, η Αντιπρόεδρος Αγγελική Χιόνη, ο Ζωγράφος και συγγραφέας Γεράσιμος Λυκούδης και η σολίστ, Αδαμαντία Σιμάτου Καρμίρη.
Ο κ. Χιόνης έκανε αναφορά στο κοινωνικό έργο της Ομοσπονδίας με ουσιαστική συμβολή στο Κοινωνικό Παντωπολείο, στην Πρόνοια αλλά και στο Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Μητρόπολης, η κα Χιόνη από τη μεριά της αναφέρθηκε στο πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η Ομοσπονδία στην διατήρηση της Ελληνικής κληρονομιάς, της γλώσσας και της ιστορίας μας για τις γενιές που θα ακολουθήσουν, μία προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση είναι και το βιβλίο της συγγραφέως Εύης Λειβαδά Ντούκα, “Τα στενά της Χίμαιρας” που έγραψε για τον Κεφαλονίτη θαλασσοπόρο, Ιωάννη Φωκά ή κατά κόσμον γνωστό, Χουάν Ντε Φούκα, που ανακάλυψε τα στενά στο Βανκούβερ.
Ο κ. Κεκάτος τόνισε το πόσο ουσιαστική είναι βοήθεια που προσφέρουν οι ομογενείς στο νησί και στους Κεφαλονίτες συγκεκριμένα είπε “είναι αφορμή για να βρίσκονται οι απόδημοι μεταξύ τους και θέλουμε να δυναμώσουμε αυτή τη συνεργασία με ένα σκοπό, να μεταλαμπαδευτεί η αγάπη για την Κεφαλονιά και στις επόμενες γενιές”.
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ  ΑΠΟ  ΤΟ    PORTONI.GR
1-DSC016231-DSC016251-DSC016261-DSC016281-DSC016301-DSC016331-DSC016381-DSC01639

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου