Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Ε.Α.Σ. : Προσοχή στα Γεωργικά Φάρμακα


O E.A.Σ. συνιστά στον επαγγελματία αλλά και στον ερασιτέχνη Κεφαλλονίτη και Θιακό Ελαιοπαραγωγό, Αμπελουργό, Κηπευτικοπαραγωγό και Δενδροκαλλιεργητή την ορθή χρήση φυτοπροστατευτικών προϊόντων.

Ως γνωστό, τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται στις αγροτικές καλλιέργειες για την καταπολέμηση εχθρών και ασθενειών είναι ισχυρά δηλητήρια. Πριν από κάθε εφαρμογή ο παραγωγός οφείλει να :
1.Διαβάζει προσεκτικά την ετικέτα εφαρμόζοντας τις οδηγίες κατά την χρήση.
2.Κατά την παρασκευή και την εφαρμογή του ψεκαστικού υγρού να χρησιμοποιούνται γάντια, φόρμα εργασίας, ειδική μάσκα, γυαλιά, καπέλο  και μπότες.

3.Το άνοιγμα της συσκευασίας να γίνεται προσεκτικά αποφεύγοντας διαρροές και πιτσιλιές.
4.Να γίνεται τριπλό ξέπλυμα των κενών συσκευασιών και απόρριψη του νερού στο βυτίο που θα παρασκευαστεί το διάλυμα προσέχοντας να μην πετάμε τις άδειες συσκευασίες στον αγρό, στα ρυάκια ή αρδευτικά κανάλια ή στους κάδους.
5.Πλήρης καθαρισμός των ατομικών μέσων προστασίας μετά από κάθε χρήση.

Ο Ε.Α.Σ. τονίζει ότι βασικός στόχος είναι η ποιότητα των εκλεκτών ντόπιων παραγόμενων προϊόντων προς όφελος του καταναλωτή και οικονομικό κέρδος για τον Κεφαλλονίτη και Θιακό παραγωγό, αλλά και η φροντίδα για την υγεία του μέσω της ορθής χρήσης φυτοπροστατευτικών προϊόντων, καθώς και η μέριμνα για το περιβάλλον των Νησιών μας και την αειφόρο ανάπτυξή τους.


Από τον Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου