Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Θυελλώδεις αντιδράσεις κατά του Ντάισελμπλουμ από Γαλλία και Ιταλία

Θυελλώδεις αντιδράσεις κατά του Ντάισελμπλουμ από Γαλλία και Ιταλία

Οι αρχικές δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, μετά τη διακοπή του πρώτου μέρους του προκάλεσαν τις αντιδράσεις κυρίως των χωρών του Νότου.


Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Βήματος» ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας ανέφερε στην κλειστή συνεδρίαση των 18 που ακολούθησε χωρίς τη συμμετοχή του Βαρουφάκη: «Εμείς εργαστήκαμε να χτίσουμε την Ευρωζώνη και δεν θα την αποδομήσουμε με μια απλοϊκή απόφαση. Είναι θέμα Δημοκρατίας».

Αυτή η παρέμβαση του Γάλλου υπουργού Οικονομικών τάραξε τα νερά προκαλώντας θυελλώδης αντιδράσεις για τους χειρισμούς του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Στη συνέχεια ο Ιταλός υπουργός κ. Παντοάν είπε «Η μη παράταση του προγράμματος για την Ελλάδα δεν σημαίνει ότι τίθεται αυτόματα εκτός Ευρωζώνης. Δεν υπάρχει καμία νομική οδός που να το επιτρέπει κάτι τέτοιο».

Οι αντιδράσεις αυτές οδήγησαν τον Ολλανδό ΥΠΟΙΚ σε αναδίπλωση στις νέες του δηλώσεις μετά και το πέρας της νέας συνεδρίασης, καθώς διαβεβαίωσε σε όλους τους τόνους ότι η Ευρωζώνη έχει 19 μέλη και ότι η εκπνοή του προγράμματος για την Ελλάδα δεν σημαίνει έξοδο από το ευρώ.

Μέσα στο κλίμα έντασης διατυπώθηκε η πρόταση να αναληφθεί πρωτοβουλία και να υποδειχθεί στην ελληνική κυβέρνηση να αιτηθεί νέου προγράμματος βοήθειας από τον ESM μέχρι την Τρίτη το βράδυ, το οποίο θα είναι ευρωπαϊκό πρόγραμμα βοήθειας για την αντιμετώπιση του χρέους, τη σταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος και την οριστική έξοδο από την κρίση.

Το πρόγραμμα θα έχει όρους που πρέπει να τηρήσει η Ελλάδα και θα συμφωνηθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο (το ΔΝΤ θα είναι εκτός προγράμματος) αφού προηγουμένως γίνει ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους και καταγραφή των κεφαλαιακών αναγκών των τραπεζών.

Ενδεχομένως και για να αρθεί το πολιτικό αδιέξοδο να χρειαστεί η σύγκλιση Συμβουλίου Κορυφής. Οτι είναι να γίνει όμως πρέπει να γίνει έως το βράδυ της Τρίτης.

Πηγή: fortunegreece.com ΚΑΙ Φίλαθλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου