Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

σχόλιο Παυσανία σε ΟΜΗΡΙΚΗ ΙΘΑΚΗ - Το ταξίδι συνεχίζεται...!!!

Ο/Η ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "ΟΜΗΡΙΚΗ ΙΘΑΚΗ - Το ταξίδι συνεχίζεται...!!! Αθανά...": 

Διάβασα προσεκτικά τις πρώτες 68 σελίδες. Η αλήθεια είναι ότι λογοτεχνικά είναι άψογο. Από αποδεικτικό υλικό από την άλλη είναι ακριβώς το αντίθετο. Υιοθετεί κάθε αστήριχτη υπόθεση για να στηρίξει την εκ προοιμίου αποδεκτή από αυτόν θέση. Δημιουργεί φανταστικές ιστορίες, από που άραγε, τις οποίες αναγάγει σε στοιχεία. Ενώ αναφέρεται στον Όμηρο όταν πρόκειται να προσφέρει αποδεικτικό υλικό τον ξεχνά και δίνει δικά του ανυπόστατα στοιχεία. Αγνοεί ότι η Ηλίδα δεν βρίσκεται απέναντι από την Κεφαλονιά ούτε φυσικά και οι Εχινάες νήσοι και υποστηρίζει ότι υπάρχουν δύο Δουλίχια ένα κράτος και ένα νησί. Γενικά τακτοποιεί τα όποια στοιχεία και τα ενισχύει με μυθεύματα αλλά και τα παραφράζει και κάνει κάθε δυνατή λαθροχειρία με σκοπό να αποδείξει τον στόχο του.
Σταμάτησα να διαβάζω γιατί πραγματικά αξίζει σαν μύθευμα αλλά ως έρευνα δεν έχει καμία απολύτως αξία. 



Ανάρτηση από τον/τη ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ στο ΠΡΟΝΝΟI ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ τη 21 Ιουνίου 2015 - 10:51 μ.μ.

(ΤΟΥ ΑΠΆΝΤΗΣΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ)


  1. Ο καλό φίλος λοιπόν Σάκης,, που τον έχω εντάξει και συνσυγραφέα , για όποτε θέλει να συγραφει και απευθείας έχει κάνει μία πάρα πολύ καλή εργασία
    και ειδικά σε μερικες περιγραφές σε συναρπάζει,, ειδικά εμένα φοβερή εντύπωση μου έκανε ο σκεπτικισμός του με την ενόραση του Ομήρου στην
    περίπτωση Σκύλας και χάρυβδης και την πιθανή του συσχετιση με το στενό του Πόρου..
    Εγώ δεν μπορώ ακόμη να αιτιολογήσω οτιδήποτε,, λόγο και της μειωμένης μου πια ελευθερης ώρας, Σε αρκετά έχω και εγώ αντίθετη άποψη αλλά εν καιρό θα την εκφράσω και θα την αιτιολογήσω.Θέλω να ακούσω και την πιθανή άποψη Πανεπιστημιου Πελλοπονησου που ξεκινάει συνεχιση τεράστιου έργου στην περιοχή μου, και θα αποκαλειψει και αυτό μυστικά πολλων χιλιάδων χρόνων,, που θα μας βοηθησει και για τα μετέπειτα!
    Στο μόνο που νιώθω τυχερός και θα επαναλάβω,, ειμαι ευτυχής για τον τόπο που γεννηθηκα, και ευτυχής που ίσως ειμαι "παρόν" σε μια τεράστια αποκάλυψη!!
    (εξαλου όπως επόχη που ανέλαβε  δράση ο Βασιλάκης σε Τζαννάτα,, Ο Μεταξάς προσπάθησε να ενημερώσει τότε,,ότι έρχεται ο καιρός να μάθουμε την άλλη Κεφαλονιά,,αλλα ακόμη ΥΠΝΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ, στο Θέμα από τον Δήμο μας!!
ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ, ΤΟΥ POROSNEWS, ΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ,, ΕΝΑ ΣΥΜΑΖΕΜΑ ΤΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΡΑΦΤΗΚΑΝ
PRONOIKEFALONIAS.BLOGSPOT.COM|ΑΠΟ POROSNEWS 

  1. Αγαπητέ φίλε
    Αν κατάλαβα καλά ο συγγραφέας είναι ο ...φίλος σου ο Σάκης. Λυπάμαι αν ήμουν ωμός αλλά ενώ ζήλεψα τον τρόπο που εκφράζεται όσον αφορά το αποδεικτικό κομάτι έχω ένα θέμα. Αυτό βέβαια δεν αφορά τον φίλο σου αλλά γενικότερα δεν ανέχομαι πια αυτήν την επανάληψη των ίδιων τετριμένων αστήρικτων θεωριών. Το δυστύχημα είναι ότι οι εμπνευστές αυτής της τακτικής είναι οι πανεπιστημιακοί που γέμισαν έναν κόσμο ψέμματα με σκοπό άλλοι να υπηρετήσουν τους χρηματοδότες τους και άλλοι για να κάνουν τους καλούς στους δικούς τους καθηγητές. Γι' αυτό και δεν είμαι τόσο αισιόδοξος για την αναφορά σου στο Πανεπιστήμιο της Πελοποννήσου. Πάντως αν μπορώ κάπου να συμβάλλω, αν αφορά τον όμηρο γενικότερα που είναι θέματα που τα ξέρω καλά, είμαι διαθέσιμος. Μου έχεις εξάψει την φαντασία με τα μυστικά χιλιάδων χρόνων που αναφέρεις.
    Όσον αφορά βέβαια τον τόπο σου έχω να σου πω το εξής:
    Μπορεί να μην είναι η πραγματική Ιθάκη ή η Σάμη αλλά στην πραγματικότητα τα νησιά αυτά κατοικήθηκαν, πιθανότατα, από τους μετανάστες των αντίστοιχων πραγματικών και μάλιστα πρέπει να μετακινήθηκαν εκεί πριν από πολλές χιλιάδες χρόνια. Είστε δηλαδή,πιθανότατα, απευθείας απόγονοι των πρώτων αυτών Κεφαλλήνων.
ΛΟΙΠΕς ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ!


ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ, ΤΟΥ POROSNEWS, ΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ,, ΕΝΑ ΣΥΜΑΖΕΜΑ ΤΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΡΑΦΤΗΚΑΝ
PRONOIKEFALONIAS.BLOGSPOT.COM|ΑΠΟ E-POROS

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ, ΤΟΥ POROSNEWS, ΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ,, ΕΝΑ ΣΥΜΑΖΕΜΑ ΤΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΡΑΦΤΗΚΑΝ
PRONOIKEFALONIAS.BLOGSPOT.COM|ΑΠΟ E-POROS



Διαβάστε ή κατεβάστε δωρεάν τα δύο μεγάλα έπη του Ομήρου, την Ιλιάδα και την Οδύσσεια
ENALLAKTIKIDRASI.COM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου