Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

ΕΚΚΙ: ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΘΥΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΤτΕ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης καταγγέλλει το κλείσιμο της θυρίδας της Τράπεζας της Ελλάδας (ΤτΕ) στο Αργοστόλι, όπως και σε άλλες πόλεις της χώρας. Οι εργαζόμενοι με εκβιαστικό τρόπο οδηγούνται σε αναγκαστική μετάθεση εκτός Κεφαλονιάς, διαφορετικά απολύονται.
Η ευθύνη βαραίνει την Κυβέρνηση, αλλά και τους ντόπιους εκφραστές της, τη Βουλευτή του Νομού και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων  που μιλά για «σκοτεινούς χρηματοπιστωτικούς κύκλους», επικεντρώνει στο πρόσωπο του «μνημονιακού – νεοφιλελεύθερου διοικητή» και κριτικάρει την απόφαση από τη σκοπιά της λήψης «μη υφεσιακών» (δηλαδή «αναπτυξιακών») μέτρων. Αθωώνουν, με άλλα λόγια, το κεφάλαιο στο σύνολό του και καλλιεργούν κλίμα αναμονής και αυταπάτες στους εργαζόμενους.

Καλούμε τους εργαζόμενους της Θυρίδας της ΤτΕ στο Αργοστόλι να βγάλουν συμπεράσματα από όσα διαδραματίζονται εις βάρος τους, αλλά και συνολικά εις βάρος των εργαζομένων το τελευταίο διάστημα, με αιχμή του δόρατος το τραπεζικό σύστημα.
Μονοπώλια, Ε.Ε. και Κυγκυβέρνηση, οι άνθρωποί τους, οι μηχανισμοί τους, τα κόμματα του ευρω-μονόδρομου ξεκίνησαν με ομοβροντία την εκστρατεία φόβου για να γονατίσουν την εργατική τάξη και το λαό, να δεχτεί νέες πρόσθετες βαριές θυσίες.
Με ωμό εκβιασμό θέλουν το λαό μας να επιλέξει μόνος του το μνημόνιο που θα τον δέσει χειροπόδαρα, θα τον καταδικάσει στη διαρκή φτώχεια και εξαθλίωση για την ανάκαμψη των κερδών.
Καλούμε τους εργαζόμενους της ΤτΕ να παλέψουν μέσα από το οργανωμένο εργατικό κίνημα στο Νομό, να ενώσουν τη φωνή τους με τη φωνή των εργαζόμενων της Κεφαλονιάς και να διεκδικήσουμε από Κυβέρνηση και Διοίκηση της Ττε:
·         Να μην κλείσει η θυρίδα στο Αργοστόλι.
·         Να διασφαλιστεί η μόνιμη σταθερή εργασία τους, με προσλήψεις και νέου προσωπικού που απαιτείται.
·         Σε κάθε περίπτωση να διασφαλιστεί η παραμονή των εργαζομένων στο Νομό, χωρίς καμία υποβάθμιση – αλλαγή προς το χειρότερο του εργασιακού τους καθεστώτος.
Μόνο ένας συνολικά διαφορετικός δρόμος ανάπτυξης, που θα κοινωνικοποιήσει τις τράπεζες και τα μαζικά και συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, έξω από την ΕΕ και με μονομερή διαγραφή του χρέους μπορεί να εγγυηθεί ότι ο πλούτος θα αποδοθεί στο λαό που τον παράγει.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΕΚΚΙ,
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                  Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΑΒΡΙΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ         ΖΙΑΝΝΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου