Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΣΧΟΛΙΟ ARIS

Άρη, πραγματικά υπάρχει και αυτή η πιθανότητα της μετονομασίας των σε "πετρελειοίδες"... Για τα γαρδέλια, δεν γνωρίζω το λόγο γιατί δεν εμφανίστηκαν στα μέρη σας, αλλά εδώ στη Πεσσάδα φέτος...είχαμε και έχουμε αρκετά, με το κελάιδιμά τους να σε μαγεύει κι να αναρωτιέσαι τι διαφορά έχει το...αηδόνι! Επίσης, πρώτη φορά ακούω αναφορά για αγριοκαρυδιές!!! Ενδιαφέρον θα ήταν να ακούσουμε τη γνώμη του δασαρχείου κλπ "φορέων"...όσο για τις δεκαοχτούρες, τη "μάστιγα" της φύσης μας...θαρρώ ότι πρέπει να ΕΠΙΚΥΡΗΧΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ! WANTED DEAD OR ALIVE! Δεν έχουν αφήσει τίποτε που να μη το κυνηγούν...κότσυφες, σπίνους, τσίχλες κλπ δεν αρκούνται μόνο στις φωλιές, κυνηγούν και τα ενήλικα...καθημερινά διεξάγονται "αναχαιτήσεις" στον εναέριο χώρο μου. Καθημερινά βρίσκω "καταρριφθέντα" πουλιά από τα "εχθρικά καταδιωκτικά" του τύπου "18+++es". Άσε το απαίσιο παραλήρημά τους...η απόλυτη παραφωνία στη φύση! Που στο διάολο κάνουν "καλό" αυτά τα άτιμα πουλιά, ουδέποτε κατάλαβα! σε Το Σύμπλεγμα των Τηλεβοΐδων Νήσων (ή Τάφιοι Νήσοι)
σε απάντηση στο Αγαπητέ Γεράσιμε μόλις αλλάξουν ονομασία οι Τηλεβοίδες σε πετρελαιοίδες το μόνο που θα μείνει εκεί απάνου θα είναι οι δεκαοχτούρες. Αυτά τα κωλόπουλα δε τα πειράζει τίποτις! Και τώρα έξω από πλάκα από τοπικές συζητήσεις που κάνω με αυτά τα πουλιά δε θα μείνει τίποτε από το φτερωτό είδος στα νησιά μας μου φαίνεται. Φέτος σπανίσανε και τα γαρδέλια να μη πω ότι εξαφανιστήκανε! Υπάρχουνε βάσιμες υποψίες ότι αυτό το πουλί συμπεριφέρεται στη φύση όπως στο φυτικό βασίλειο η εισαγόμενη αγριοκαρυδιά ο πράσινος εισβολέας ! Μπας και μπορεί να μας ενημερώσει το δασαρχείο τι ακριβώς συμβαίνει? Έτσι για να μη λέω και μακακίες… Πάντως πριν το 90΄δεν της θυμάται κανείς στα νησιά και σε μια εικοσαετία γέμισε ο τόπος. Αυτό σιγουρεύει την άποψή μου μου φαίνεται. Οι δεκαοχτούρες ήρθανε μονάχες τους στη Θιακοκεφαλονιά, ή τις αμολάρανε χωρίς σκέψη οι οικολόγοι? Δεν αφήνουνε φωλιά για φωλιά άλλων πτηνών που να μη την καταστρέψουν. Αυτό το έχουν παρατηρήσει πάρα πολλοί. Μήπως πρέπει να κάμουμε «μνηστηροφονία, από το χρήστη aris.

ΚΑΙ
ΑΡΗΣ
 Πιο αληθινό θα μου ερχότανε σα συμπέρασμα εκειό που έλεε ο νόνος μου «καιρός φέρνει τα λάχανα καιρός τα παραπούλια» παρά αυτά τα πολύ «ανεβασμένα». Ο κόσμος δεν γίνεται σε μια μέρα από «μερσεντάκιας» οδοιπόρος, να σοβαρευτούμε λίγο. Ο έλληνας έχει ένα τόπο θησαυρό και τόν έχει μόνο για να τόνε πατάνε οι σόλες του. Πάντα αργοπορημένα μπαίνει στα κόλπα του σήμερα. Σήμερα λοιπόνε η σύγχρονη καλλιέργεια έχει σχεδόν γίνει βιομηχανία και εμείς δουλεύουμε ακόμα με το σκαλιστήρι, άρα και δύσκολες συνθήκες εργασίας μα και κόστος παραγωγής ψηλό. Βέβαια όλα γίνονται αρκεί να μην κάνουμε την τρίχα τριχιά, να είμαστε περισσότερο ρεαλιστές, και λιγότερο κομπιναδόροι. Χουά χα χα χα χα χα χα χα. σε Το πείραμα της Γιάννουλης
KAI ENHMEΡΩΤΙΚΑ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ


ΚαταχώρισηΠροβολές σελίδας
191
189
180
175
174
161
158
158
157
151


1 σχόλιο:

  1. να ΕΠΙΚΥΡΗΧΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ! WANTED DEAD OR ALIVE!

    Παλιά κυνηγούσα, εδώ και χρόνια όμως όταν είδα τα πάντα να λιγοστεύουν το έκοψα.
    Επειδή και από εδώ έχουμε κάνει τις ίδιες παρατηρήσεις όσο αφορά τις δεκαοχτούρες πολλοί με παρακινούν να γίνω Ρομπέν των πουλιών και το ψιλοσκέφτομαι, για να μη πω ότι προετοιμάζομαι!!
    Θα λειτουργήσουν οι πτηνοβοηθητικοί αυτοματισμοί μου φαίνεται! Χα χα χα.
    Αλλά ήθελα να κάνω μερικές διασταυρώσεις της πληροφορίας για να μην κάνω λάθος.
    Θα δούμε… Υπάρχει και το θέμα ότι ανήκει στα υπό προστασία πουλιά!
    Καλά είπε ο γέρος ο Καραμανλής ότι είμαστε ένα απέραντο φρενοκομείο!!!


    Χουά χα χα χα χα χα χα χα χα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή