Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 28 Απριλίου 2015

"ΣΕΙΣΜΟΣ " ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΣΠΙΡΤΖΗ" Σεισμολόγοι τρομοκρατούν τους πολίτες με τους σεισμούς για να αποσπούν κονδύλι


Φωτιές ανάβει η δήλωσης που έκανε ο Τ. Σπίρτζης σε ότι αφορά τους σεισμούς και τους σεισμολόγους. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων ερωτηθείς από δημοσιογράφους για τις δημόσιες τοποθετήσεις των τελευταίων εικοσιτετράωρων παραγόντων του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, σχετικά με τους σεισμούς έδωσε την παρακάτω απάντηση: 
Στις κατασκευές εφαρμόζονται από δεκαετίες διαρκώς εξελισσόμενοι αντισεισμικοί κανονισμοί, σύμφωνα με τους κανόνες της επιστήμης και της τεχνολογίας, ώστε η χώρα
να έχει ικανοποιητική αντισεισμική θωράκιση. Τα αποτελέσματα συμπεριφοράς των κατασκευών, σε περιπτώσεις σεισμών μέχρι τώρα είναι ικανοποιητικά, όπως αποδείχθηκε και στην πρόσφατη περίπτωση της Κεφαλονιάς.
Ασφαλώς υπάρχουν κατασκευές, που χρειάζονται παρακολούθηση και ενίσχυση της αντισεισμικής συμπεριφοράς τους και αυτό αποτελεί πρώτο μέλημα της Πολιτείας και της νέας Κυβέρνησης.
Ας καταλάβουν επιτέλους ορισμένοι, ευτυχώς ελάχιστοι, από τους δημοσιολογούντες περί τους σεισμούς, ότι η τρομοκρατία της κοινής γνώμης, δεν προσφέρει αντισεισμική θωράκιση ούτε γλιτώνει τη χώρα από τις πιθανές συνέπειες εκδήλωσης σεισμικών φαινομένων.
Στο μέτρο του δυνατού στηρίζουμε την λειτουργία όλων των εγκεκριμένων και υπεύθυνων φορέων καταγραφής και παρακολούθησης της σεισμικότητας του Ελληνικού χώρου, με σκοπό την έγκαιρη και υπεύθυνη ενημέρωση της Πολιτείας και των πολιτών.

Ωστόσο οι μεθοδεύσεις πίεσης και τρομοκράτησης των πολιτών για την απόσπαση κονδυλίων,  ώστε να συνεχίζεται αενάως ο κύκλος της άντλησης πόρων στο όνομα της αόριστης εκτίμησης της σεισμικότητας δεν γίνονται πλέον αποδεκτές. Όλα έχουν όρια. Ο σεισμός προφανώς δεν είναι ταξικός. Οι κατασκευές όμως είναι. Και οι, ευτυχώς ελάχιστοι, σεισμολόγοι που υπερβαίνουν τα όρια, ας ασχοληθούν επιτέλους σοβαρά και υπεύθυνα με το αντικείμενο τους και μόνο.      
 ΗΜΕΡΗΣΙΑ KAI KEFALONIAPRESS
Επειδη ο κ. Αναπληρωτής Υπουργός υποδομών κ. Σπριντζης άφησε υπονοούμενα περί της ανευθυνότητας μου εχω να πω ότι ανεύθυνοι ειναι αυτοί που αποδομούν την αντισεισμική πολιτική της χώρας. Αν έως τωρα ειχε συνηθείσε σε yes men κυβερνητικούς σεισμολόγους εγω δεν υπαγώμουν ποτέ σε αυτή την κατηγορία. Εχω εκλογή με επιστημονικά αξιοκρατικά κριτήρια να υπηρετήσω αυτή την σημαντική θέση του Διευθυντή του Γεωδυναμικού και δεν εξαργύρωσα πολιτικές μετοχές. Του υπενθυμίζω επιςης οτι έπρεπε να σεβαστεί την 25ετη προσφορά μου στον χωρο της Σεισμολογίας στην Ελλάδα και οτι πάντα δρούσα με γνώμωνα την ασφάλεια του Έλληνα πολίτη. Ας προβληματιστεί ότι ειναι υπουργός σε μια "αριστερή" κυβέρνηση και οτι ο σεισμός εχει ταξικό χαρακτήρα και πλήττει τα σπίτια της φτωχολογιάς και όχι τις βίλες στην Εκάλη.


Την Δευτέρα 27 Απριλίου ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, μίλησε στον Βήμα fm για το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο και τους σεισμούς στην Ελλάδα
TOVIMA.GR|ΑΠΟ TOVIMA.GR — ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ Α.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου