Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Mε απόφαση ΣτΕ χάνουν οι δημοι τις παραλίες τους??

 
 
http://oskars.gr/wp-content/uploads/2013/04/platis-gialos-lassi-kefalonia.jpgΣοβαρό ζήτημα προκύπτει για πολλούς δήμους της χώρας, σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των παραλιών.
Το Ε’ τμήμα του ΣτΕ με την 646/2015 απόφασή του έκρινε παράνομη τη μαζική παραχώρηση αιγιαλού και παραλίας στους ΟΤΑ.
Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι ανήκουν στη δημόσια κτήση και προορίζονται για άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών. Η απόφαση αυτή βάζει… μπουρλότο στον σχεδιασμό των δήμων που εκμεταλλεύονταν τις παραλίες , αλλά ταυτόχρονα αφήνει κι ένα μεγάλο κενό στην αξιοποίηση, στη φύλαξη και στην εν γένει προστασία των ακτών.
Δεν έχουν γίνει πολλές λεπτομέρειες γνωστές για την υπόθεση ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες το Ε’ τμήμα παραπέμπει την υπόθεση στην Ολομέλεια του συμβουλίου η οποία και θα κρίνει οριστικά την υπόθεση που έφτασε στο ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της χώρας μετά από προσφυγή που είχε κάνει πριν 4 χρόνια ο δικηγορικός σύλλογος Αθηνών.
 
 aftodioikisi.gr

2 σχόλια:

  1. «Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι οι παραλίες ανήκουν στη δημόσια κτήση και προορίζονται για άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών.»
    Σωστότατη απόφαση! Το κουφό είναι ότι όταν ήμουν νεολαίος κάτι τέτοιο είχε ξαναγίνει και εγκρέμιζα όλο ευχαρίστηση κάτι συρματοπλέγματα μέχρι τη θάλασσα, αλλά δεν έχω παρακολουθήσει πως ξαναήρθαμε περίπου στην ίδια κατάσταση.
    Την υποχρέωση του καθαρισμού να έχουν οι Δήμοι όπως έχουν και τον καθαρισμό των δρόμων οι μαγαζάτορες πληρώνουν ΦΠΑ και άμα δε τσου φτάνει να τσου αφήσουνε ήσυχους να τσι καθαρίζουν μονάχοι τους και εγώ δηλώνω «βολοντιέ» μέχρι να πεθάνω.
    Και αφού μέχρι τώρα τσι καθαρίζανε γιατί βγαίνει κάθε χρόνο ο πάτος τσου εθελοντές καθαρισμού?
    Στις παραλίες που δεν υπάρχει πρόβλημα λόγω μεγέθους καλό θα ήταν με αυστηρούς περιορισμούς να έχουν κάποιο χώρο για εκμετάλλευση γιατί το παραχέσανε με το συμπάθιο. Δε μπορεί να είμαι ούτε 100 μέτρα από τη παραλία και να αναγκάζομαι να πηγαίνω απά στα βράχια γιατί πρέπει κάθε μέρα να πλερώνω ξαπλώστρα επειδή κάποιοι κολλητοί του συστήματος νοικιάζουν το χώρο και τα κονομάνε μαύρα!
    Έ τί φωνάζεις δυο μήνες είναι όλη η φούρια λένε κάτι ξύπνιοι.
    Ναι ορέ εγώ θα κάνω μπάνιο τα Χριστούγεννα, τότε γιατί έρχομαι καλοκαιριάτικα και αφήνω τα ωραία μου λεφτουδάκια? Για να με περνάτε για μακάκα?
    Ας πρόσεχαν και να κόβανε τις πελατειακές σχέσεις οι εκάστοτε Δήμαρχοι προς όφελος όλων των πολιτών.
    Χουά χα χα χα χα χα χα χα χα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή