Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Αλλαγές σε Καλλικράτη, με αύξηση δήμων σε νησιωτικές και ορεινές περιοχές

 
http://img841.imageshack.us/img841/6527/mkd5.png 
                                                                             
 (χάρτης αρχείου kefalonia press)
 
 
Ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Ν. Βούτσης κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου
 Ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Ν. Βούτσης κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου
 
Αλλαγές σε Καλλικράτη, με αύξηση δήμων σε νησιωτικές και ορεινές περιοχέςΣαρωτικές αλλαγές στους δήμους και στις περιφέρειες με την αλλαγή του Καλλικράτη προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών, Ν. Βούτσης.
Ανακοίνωσε ότι στο νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί στη Βουλή θα περιληφθεί διάταξη η οποία θα δίνει δίμηνη παράταση στους δήμους προκειμένου να ισοσκελίσουν τους προϋπολογισμούς τους.

Παράλληλα επανέλαβε ότι η κυβέρνηση, όταν έρθει η ώρα, θα ανοίξει το θέμα των αλλαγών στα όρια των δήμων, αλλά θα περιοριστεί κυρίως στους νησιωτικούς και ορεινούς δήμους που έχουν καταγραφεί δυσλειτουργίες. Οπως δήλωσε, πρόθεση της κυβέρνησης δεν είναι να επιστρέψουμε στους 1.000 δήμους, αλλά να αυξηθούν οι ΟΤΑ σε τέτοιο αριθμό που να ικανοποιεί τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, πάντα ύστερα από διάλογο με την ΚΕΔΕ και την ΕΝΠΕ.
Ανακοίνωσε επίσης ότι το υπουργείο προσανατολίζεται στην κατάργηση του Παρατηρητηρίου για τα οικονομικά των ΟΤΑ, το οποίο θα αντικατασταθεί από αυστηρότερο έλεγχο από τις οικονομικές υπηρεσίες του υπουργείου και τον συντονισμό του νεοσύστατου Δημοσιονομικού Συμβουλίου.
Για το θέμα των δήμων που έχουν ελλειμματικούς ισολογισμούς ο κ. Βούτσης τόνισε ότι δεν είναι μόνο 10 ή 11 όπως εμφανίζονται από τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου για τα οικονομικά των ΟΤΑ, αλλά είναι τουλάχιστον διπλάσιοι ή τριπλάσιοι.
Αιχμηρός
Ηταν ιδιαίτερα αιχμηρός για το θέμα των «κόκκινων» δήμων καθώς αναφέρθηκε σε πελατειακές σχέσεις που ανέπτυξε η τοπική αυτοδιοίκηση με την προηγούμενη κυβέρνηση και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι.
Ο κ. Βούτσης κατήγγειλε «πολιτικές παρεμβάσεις» στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, προκειμένου οι «κόκκινοι» δήμοι να μην ενταχθούν σε πρόγραμμα οικονομικής εξυγίανσης. «Κάθε χρόνο, με οποιαδήποτε διαδικασία, είτε μέσω των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, είτε μέσω του Παρατηρητηρίου και λοιπές ελεγκτικές διαδικασίες, βγαίνανε 30, 20, 15 δήμοι, οι οποίοι δεν μπορούσαν να ισοσκελίσουν σε καμία περίπτωση τους προϋπολογισμούς τους», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Αυτό που γινότανε είναι πως ενώ βρισκόμασταν μέσα στην κρίση, με πολιτικές παρεμβάσεις στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, ποτέ κανείς δήμος δεν μπήκε σε πρόγραμμα ή πάρθηκαν ιδιαίτερα μέτρα. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Και θα αλλάξει δίνοντας κίνητρα».
Ο κ. Βούτσης προανήγγειλε την αλλαγή των κριτηρίων στην απόδοση της κρατικής χρηματοδότησης στους δήμους -πάντα ύστερα από διάλογο με τους αρμόδιους φορείς όπως είπε- τονίζοντας ότι θα υπεισέλθουν κοινωνικά και οικονομικά στοιχεία προκειμένου να γίνει δικαιότερη ανακατανομή των κρατικών πόρων.
√  Διαβάστε το πλήρες άρθρο εδω http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=64162554
 
 ΕΘΝΟΣ
 
 PHGH KEFALONIAOPRESS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου