Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Είναι θέλημα Λαού...της Κεφαλλονιάς!

Γραφει  ο  Γιώργος Κοκκόλης
Με αυτό το κείμενο θέλουμε να καταθέσουμε την μαρτυρία ότι ο λαός και το ποίμνιο της Κεφαλλονιάς δεν είμαστε αμέτοχοι στην εκλογή του επισκόπου της τοπικής μας εκκλησίας. Και ως λαός και ποίμνιο νοούμαστε οργανικά τόσο οι μονίμως διαβιούντες την Κεφαλλονιά όσο φυσικά και οι απόδημοι.
Το κείμενό μας θέλουμε να προστεθεί σε εκείνα που είδαν το φως της δημοσιότητας προ ημερών και να λειτουργήσει συμπληρωματικά, καταδεικνύοντας ότι η εκλογή του νέου μητροπολίτη Κεφαλληνίας δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει με όρους επετηρίδας ή γραφειοκρατίας.

Τι ζητάμε; Ζητάμε από την Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, ακολουθώντας το πνεύμα της πίστης μας, να αναγνωρίσει πως η πολυετής διακονία του δικού μας ανθρώπου, του πρωτοσυγκέλου π. Γεράσιμου Φωκά και η εν τοις πράγμασι διαποίμανση της Μητροπόλεώς μας κατά τα τελευταία δύσκολα έτη της ασθενείας του κυρού Μητροπολίτου Σπυρίδωνος από αυτόν, μας καθιστά στερρώς προσμένοντες να τον δούμε οιακοστρόφο της εκκλησίας μας.

Γνωρίζουμε όλοι πως το ήθος, το επίπεδο και η καλοσύνη του π. Γερασίμου δεν χρειάζονται επιστολές και δημόσια υποστήριξη. Είναι γνωστά σε όσους τον έχουν γνωρίσει, σε όσους έχουν εξομολογηθεί, σε όσους αθόρυβα ευεργετήθηκαν στην ανάγκη και τον πόνο τους.

Αυτό όμως που θεωρούμε πως χρειάζεται να διακηρυχθεί είναι η βούληση της πλειοψηφίας των Κεφαλλήνων για έναν επίσκοπο που ενσαρκώνει τόσο την ασκητική και λιτή ζωή όσο και τον πνευματικό πλούτο της χριστιανικής ζωής. Έτσι, όταν αυτά τα χαρακτηριστικά συνυπάρχουν σε έναν άνθρωπο που κατά τεκμήριο έχει προσφέρει τη ζωή του στη διακονία της τοπικής εκκλησίας μας και παράλληλα είναι και γέννημα θρέμα του νησιού μας, θεωρούμε πως θα πρέπει να προτιμηθεί από την σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Στην δισχιλιετή μας πορεία ως σώμα εκκλησίας, ως Σώμα Χριστού, γνωρίζουμε πως η επιθυμία μιας τοπικής εκκλησίας για τον αυριανό της ποιμένα δεν νοείται να μην βρει ευήκοα, έστω, ώτα στην σύνοδο της Ιεραρχίας. Δεν ζητούμε κάτι παραπάνω από το να αφήσουν οι σεβαστοί Πατέρες το Πνεύμα το Άγιον να πνεύσει ελεύθερα. Αναφερόμαστε σε έναν ιερέα-λευίτη θυσιαστικό, καρτερικό, έμπονο. Σε έναν άνθρωπο διακονίας και φλόγα εκκλησιαστικότητας. Ο οποίος είναι σαρξ εκ της σαρκός της κοινωνίας μας-και ευχόμεθα να ήρθε η ώρα για να την διαποιμάνει. Μας τρομάζει το ενδεχόμενο να είναι η λογική μιας άλλης, εναλλακτικής επιλογής αυτή της γραφειοκρατικής “επετηρίδας” εκκλησιαστικών στελεχών προς αποκατάσταση σε θρόνο. Αναζητούμε ποιμένα, όχι μάνατζερ-και διατρανώνουμε την βεβαιότητά μας ότι τον έχουμε βρει, τον έχουμε εντοπίσει. Και τον έχουμε αγαπήσει, όπως κι εκείνος.


Γιώργος Σπ. Κοκκόλης
Αντιδήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου
Αραφηνίδων Αλων 12, 19009 Ραφήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου