Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Η ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΙΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΕΦΤΑΣΕ ΛΑΡΙΣΑ, ΜΕ ΚΑΝΤΡΙΛΙΕς

                                                                                                               ΠΑΣΤΡΑ 23-2-2015




                                                                                  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πάστρας το ''Παλιόκαστρο'' ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση   του Πολιτιστικού Συλλόγου Λάρισας ''Χορίαμβος'' και ταξίδεψε με το χορευτικό του συγκρότημα στην πόλη της Λάρισας όπου συμμετείχε 21 και 22 Φεβρουαρίου 2015 στο πανάρχαιο έθιμο των μπουλουκιών που αναβίωσε για πρώτη φορά στην πόλη, στα πλαίσια των καρναβαλικών εκδηλώσεων που οργάνωσε η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με τον ''Χορίαμβο'' και την συμμετοχή συλλόγων της περιοχής.
 Στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πάστρας το ''Παλιόκαστρο'' συμμετείχε στο μπουλούκι το οποίο με συνοδεία παραδοσιακών οργάνων, χορεύοντας και τραγουδώντας ,περιόδευσε τις κεντρικές οδούς της Λάρισας ,καταλήγοντας στην κεντρική πλατεία για την τέλεση του παραδοσιακού δρώμενου '' Αποκριάτικος Γάμος''. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πάστρας το ''Παλιόκαστρο'' προς τιμήν του ζευγαριού χόρεψε καντρίλιες (με την επιμέλεια του χοροδιδάσκαλου κου Γεράσιμου Παντελειού) , αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα απ' το πλήθος που είχε κατακλείσει την πλατεία.
  Στην εκδήλωση φιλοξενίας που παράθεσε ο ''Χορίαμβος'' στο πολιτιστικό του κέντρο ,ο  Πολιτιστικός Σύλλογος Πάστρας το ''Παλιόκαστρο'' παρουσίασε χορούς της Κεφαλονιάς και των Επτανήσων .Παράλληλα έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πάστρας το ''Παλιόκαστρο'' ευχαριστεί τον Πολιτιστικό Σύλλογο
''Χορίαμβο'' Λάρισας και ιδιαίτερατον πρόεδρό του κο Σαμαρίνα Νίκο για την όμορφη φιλοξενία και υποδοχή


To πανάρχαιο έθιμο των μπουλουκιών αναβίωσε σήμερα στη Λάρισα για πρώτη φορά στα πλαίσια των αποκριάτικων εκδηλώσεων που διοργάνωσε η...
DIAVASINET.GR

Στα αποκριάτικα δρώμενα συμμετείχαν οι: Πολιτιστικός Σύλλογος «Χορίαμβος», Εξωραϊστική Μορφωτική Λέσχη Φιλιππούπολης, Μ.Ε.Σ Αβέρωφ «ο Θετταλός», Κέντρο Λαογραφικών Ερευνών (ΚΕ.Λ.Ε.) και ομάδα Μπουρανιτών του δήμου Τυρνάβου.
Ειδική συμμετοχή είχε ο Σύλλογος Πάστρας «Το Παλαιόκαστρο» από την Κεφαλονιά, ενώ ο Σύλλογος Ποντίων Λάρισα και ο Σύλλογος Αργιθεατών Λάρισας, βοήθησαν τα μέγιστα στο οργανωτικό κομμάτι της εκδήλωσης.



Τα μπουλούκια – καρναβαλιστές «ξεχύθηκαν» χθες στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας και με μουσικές αλλά και χορό, δημιούργησαν μια αποκριάτικη ζωηρή ατμόσφαιρα στην πόλη. Τα τέσσερα μπουλούκια που
ELEFTHERIA.GR


ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ  ΠΑΣΤΡΑΣ ΤΟ ΠΑΛΙΟΚΑΣΤΡΟ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου