Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Ανατροπή των μνημονιακών νόμων--ποιές αλλαγές ανακοίνωσαν οι Υπουργοί

Η μια “βόμβα” μετά την άλλη έπεφταν χθες σε ό,τι αφορά στους μνημονιακούς νόμους. Οι νέοι υπουργοί της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησαν με υποσχέσεις κατάργησης των μέτρων και ειδικά σε ό,τι αφορά στο Δημόσιο υποσχέθηκαν άμεση αποκατάσταση θέσεων αλλά και μισθών.

Πρώτος ο νέος υπουργός Άμυνας ζήτησε συγνώμη για τις περικοπές και τη μη εφαρμογή των αποφάσεων της δικαιοσύνης για την αποκατάσταση των μισθών και υποσχέθηκε άμεση αποκατάσταση, για να ακολουθήσει η νέος αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τηλεοπτικές του δηλώσεις στο Mega όπου μίλησε για ακύρωση των απολύσεων μέσω της διαθεσιμότητας στο Δημόσιο και ουσιαστική επαναπρόσληψη των 10.000 απολυθέντων.
Άμεση αποκατάσταση των μισθών των ενστόλων υποσχέθηκε ο Π. Καμμένος
 
Μάλιστα σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος η πρώτη κίνηση της νέας κυβέρνησης σε ό,τι αφορά στους απολυθέντες του Δημοσίου αφορά στην επαναπρόσληψη των 320 καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών. Σύμφωνα με την εφημερίδα είναι ήδη έτοιμη η υπουργική απόφαση για νέο διορισμό των καθαριστριών που θα είναι και η πρώτη κίνηση-δείγμα προθέσεων της νέας κυβέρνησης. 
 
 
  Με υπουργική απόφαση οι απολυμένες καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ προσλαμβάνονται ξανά
 Κοστολογημένη η επιστροφή 10.000 υπαλλήλων στο Δημόσιο λέει ο νέος υπουργός
 Σε ό,τι αφορά στη διαθεσιμότητα που αποτελεί έναν εκ των βασικών μνημονιακών τακτικών για την μείωση του προσωπικού του δημοσίου και του μισθολογικού κόστους ο κ. Κατρούγκαλος είπε πως η κίνηση επαναπρόσληψης είναι κοστολογημένη από το νέο επιτελείο και πως θα γίνει άμεσα και μάλιστα με μια μόνο υπουργική απόφαση που θα υπογράψει ο ίδιος.
Σε ό,τι αφορά στο μισθολόγιο του Δημοσίου ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε ότι θα πρέπει να γίνει εξορθολογισμός των αμοιβών στο Δημόσιο και συμπλήρωσε ότι στόχος είναι να ολοκληρωθεί ο μηδενισμός των ανισοτήτων σε ένα εξάμηνο. 
Ο νέος υπουργός πάντως δεν διευκρίνισε εάν θα γίνουν αυξήσεις ώστε να υπάρξει αναπλήρωση των απωλειών που υπέστησαν λόγω του ενιαίου μισθολογίου οι υπάλληλοι.


Όλα αυτά βέβαια πριν καν γίνει η πρώτη επαφή διαπραγμάτευσης της νέας κυβέρνησης με τους εταίρους και δανειστές μας οι οποίοι στέλνουν μήνυμα τήρησης των δεσμεύσεων από μέρους της χώρας. Οι νέοι υπουργοί πάντως παραπέμπουν στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης όπως έχει εξαγγελθεί απ' τον Πρωθυπουργό και τονίζουν ότι σε ό,τι αφορά σε ενέργειες στο εσωτερικό δεν έχουν κανέναν λόγο οι εταίροι και κυρίως η τρόικα.
 
 Iθαγένεια στα παιδιά των μεταναστών«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευτεί να αποδώσει την ελληνική ιθαγένεια σε όλα τα παιδιά που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Ελλάδα, τη λεγόμενη δεύτερη γενιά μεταναστών» δήλωσε το πρωί στο ρ/σ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ  η δικηγόρος Τασία Χριστοδουλοπούλου, υπεύθυνη του τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και από σήμερα αναπληρώτρια υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής.
Περιγράφοντας την απαράδεκτη πολιτική που ακολούθησε απέναντι στους μετανάστες η προηγούμενη κυβέρνηση η Χριστοδουλοπούλου τονίζει ότι πρέπει να γίνει αποκατάσταση όλων αυτών των παιδιών που δεν γνώρισαν άλλη πατρίδα, «ακόμη και αυτών που δεν γεννήθηκαν αλλά ήρθαν πολύ μικρά στην Ελλάδα, μεγάλωσαν εδώ. Πήγαν και τελείωσαν το σχολείο τους, εδώ» συμπλήρωσε.
 
 newsIt και aftodioikisi.gr
KAI  KEFALONIAPRESS
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου