Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Ο Τσίπρας υπόσχεται αλλά οι αγορές πέφτουν - Πτώση 9% στο χρηματιστήριο

Την παρέμβαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς προκαλεί η νέα δραματική πτώση του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή ξεκίνησε ήδη ελέγχους σε πραγματικό χρόνο (real time) για τις πωλήσεις κυρίως των τραπεζικών μετοχών. Η Επιτροπή, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, διερευνά αναλυτικά τις πωλήσεις, ποιοι βρίσκονται πίσω απ' αυτές και εάν υπάρχουν αθέμιτες πρακτικές.

Υπενθυμίζεται ότι όταν υπάρχουν ακραίες διακυμάνσεις οι έλεγχοι της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς γίνονται την επόμενη ημέρα. Ωστόσο επειδή οι μεγάλες πιέσεις συνεχίζονται για δεύτερη διαδοχική ημέρα αποφασίστηκε οι έλεγχοι να γίνουν άμεσα.
Η εικόνα των τραπεζών είναι πραγματικά απογοητευτική καθώς τα hedge Funds αδειάζουν τις τραπεζικές μετοχές, με τον δείκτη να υποχωρεί 27%.Ενδεικτικά η μετοχή της Alpha Bank είδε χαμηλό ημέρας στα 0,266 ευρώ, της Πειραιώς στα 0,493 ευρώ, της Εθνικής στα 0,79 ευρώ και της Eurobank στα 0,103 ευρώ.
Η μεγάλη πτώση μετοχών και ομολόγων οφείλεται στις έντονες επιφυλάξεις που διαμορφώνονται από τα ξένα κεφάλαια για την πορεία της οικονομίας και την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων μετά και τις πρώτες ανακοινώσεις κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών για την άρση των ιδιωτικοποιήσεων.
Παράλληλα, έντονη είναι η ανησυχία για την τύχη των τραπεζών και την κρατικοποίησή τους με αλλαγή ρόλου του ΤΧΣ. Δηλαδή, την μετατροπή των προνομιούχων μετοχών άνευ ψήφου που έχει το Ταμείο σε κοινές και την δυνατότητα σε πολιτικό επίπεδο να υπάρξουν σαφείς παρεμβάσεις στις σημερινές διοικήσεις με αποτέλεσμα να αμφισβητείται η κατεύθυνση της στρατηγικής τους.
Ο Γενικός Δείκτης κινείται στις 710 μονάδες και με απώλειες της τάξης του 9%. O FTSE 25 με πτώση 11% στις 211 μονάδες, με τη συνολική αξία των συναλλαγών να ξεπερνά τα 150 εκατ. ευρώ.
Την ίδια στιγμή, η απόδοση του δεκαετούς κινείται στο 10,6% - δηλαδη οι ελληνικές εταιρείες είναι αποκλεισμένες απο τις αγορές ομολόγων. Το δε 3ετες ομόλογο βρίσκεται στο 16%.
Καθίζηση στις κεφαλαιοποιήσεις – 2 δισ. ευρώ χάθηκαν στις τράπεζες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου