Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ‏

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ
Στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο η Δημοτική Αρχή (ΝΔ) έφερε προς ψήφιση το νέο κανονισμό λειτουργίας του Δ. Συμβουλίου με σκοπό τη τροποποίησή του σε ακόμη πιο αυταρχικότερη κατεύθυνση από τον ήδη αντιδραστικό προσανατολισμό που είχε ο προηγούμενος.
Ο στόχος της είναι να καταργήσει κάθε έλεγχο και να βάλει εμπόδια για να συζητηθούν τα λαϊκά προβλήματα και οι διεκδικήσεις στο Δ.Σ. και μάλιστα σε μια περίοδο που έχουν οξυνθεί ιδιαίτερα. Εχει να κάνει με τον γενικότερο πολιτικό της προσανατολισμό να υλοποιήσει με απόλυτη συνέπεια την αντεργατική πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ.

 Η παραπέρα αντιδραστικοποίηση του κανονισμού έχει άμεση σχέση με την προσπάθεια της, να βάλει πλάτη ώστε να υλοποιηθούν όλες οι αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις όπως είναι:
η εκποίηση της δημόσιας και δημοτικής περιουσίας, η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και οι απολύσεις, οι ιδιωτικοποιήσεις στην υγεία και στην παιδεία, η ακόμη παραπέρα υποβάθμιση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, η επιβάρυνση της εργατικής τάξης με νέους φόρους και χαράτσια, η παραπομπή των λαϊκών αναγκών της αντισεισμικής προστασίας, των αποζημιώσεων και της επισκευής των δημόσιων υποδομών στις ελληνικές «καλένδες», κ.α. Τα προβλήματα επίσης των εργαζομένων, η απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία η τρομοκρατία της εργοδοσίας, η ανεργία κ.α, είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατον να απασχολήσουν το Δ. Συμβούλιο.
Από τα παραπάνω, γίνεται ακόμη πιο προφανής η επιδίωξη της Δ. Αρχής των επιχειρηματιών και των εφοπλιστών (που κομπάζουν αλαζονικά και χωρίς προσχήματα για την εξουσία τους), ότι δεν αφήνει περιθώρια για άλλες επιλογές εκτός του αυταρχισμού και της τρομοκρατίας. Εκτός των άλλων επιδιώκει να φιμώσει κυρίως τη Λαϊκή Συσπείρωση που αναδεικνύει τις παραπάνω λαϊκές ανάγκες  και αποτελεί τον μοναδικό και σθεναρό υπερασπιστή των λαϊκών συμφερόντων Επιβεβαιώνεται επίσης ότι όσο εντείνεται η αντιλαϊκή και φιλομονοπωλιακή πολιτική κυβέρνησης – τοπικής διοίκησης τόσο θα αυξάνεται ο αυταρχισμός και η καταστολή μέσα και κυρίως έξω από το Δ.Σ. αφού Συγκυβέρνηση και Τοπική Διοίκηση είναι «νύχι – κρέας» στην εφαρμογή αυτής της πολιτικής.
Στην ίδια συνεδρίαση η Δ. Αρχή δεν έχασε την ευκαιρία να αποδείξει ότι με τις αποφάσεις της βρίσκεται στον αντίποδα των λαϊκών αναγκών και διεκδικήσεων. Ενδεικτικές είναι:
·         η τροποποίηση του προϋπολογισμού του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, που αφαίρεσε ποσό των 14.000 ευρώ από την επισκευή του κτηρίου του Λιμεναρχείου Αργοστολίου και άλλων Λιμενικών Σταθμών προκειμένου να το δαπανήσει για σημαιοστολισμό(!!!),
·         η απόφασή της να επανέλθει η χρήση του Δημοτικού Ξενώνα της Αγίας Ευφημίας από την ΚΕΔΗΚΕ στον Δήμο Κεφαλονιάς, όχι για την κάλυψη των σύγχρονων και συνεχώς διευρυνόμενων λαϊκών αναγκών , αλλά για να το παραχωρήσει  σε ιδιώτη!!!
·         η συγκρότηση της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου κατά κύριο λόγο από μεγαλοξενοδόχους , εφοπλιστές, tour operators κ.λπ.. χωρίς να δεχθεί την συμμετοχή εκπροσώπου των εργαζομένων στον τουρισμό - επισιτισμό είτε από το σωματείο τους, είτε από το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης (!!!)
Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί το λαό της Κεφαλονιάς να βγάλει τα ανάλογα συμπεράσματα, να διεκδικήσει με την οργανωμένη πάλη και την παρέμβαση του τις δικές του ανάγκες και όχι των επιχειρηματιών, για μια ζωή με αξιοπρέπεια και δικαιώματα που θα αντιστοιχούν στις σύγχρονες ανάγκες του και στην εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας. Γιατί οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που παράγουν τον πλούτο και σε αυτούς ανήκει.
                                                 Αργοστόλι 29 Νοέμβρη 2014


Λαϊκή Συσπείρωση Κεφαλονιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου