Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

«ΦΙΛΟΙ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΗΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ» ΦΙ.Κ.Ο.

Δελτίο Τύπου ΦΙ.Κ.Ο. για την βράβευση του κ. Δημάρχου από την Δ.Ε. του ΤΕΙ Ι.Ν.

Δημοτική Παράταξη
«ΦΙΛΟΙ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΗΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ»
ΦΙ.Κ.Ο.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Μας προξενεί ιδιαίτερη απορία η απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων,  να τιμήσει τον κ. Δήμαρχο Κεφαλονιάς λόγω του «αγώνα» του προς παραμονή των τμημάτων Τ.Ε.Ι., τα οποία βρέθηκαν «υπ’ ατμόν» κατά την εφαρμογή του σχεδίου «Αθηνά».
Θεωρήσαμε υποχρέωσή μας να εκφράσουμε δημόσια αυτήν την απορία μας,  γιατί  ήδη ένα σημαντικό τμήμα του, αυτό της Διοίκησης Επιχειρήσεων,  έχει κλείσει στο Ληξούρι, συγχωνευόμενο με το αντίστοιχο της Λευκάδας.
Επιπλέον πρόσφατα διαβάσαμε δημοσιεύματα που αφορούν την Έκθεση της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ), με την οποία προτείνεται το κλείσιμο και του άλλου τμήματος Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων που εδρεύει επίσης στο Ληξούρι, καθώς και του Τεχνολογίας Τροφίμων  ως «μη βιώσιμων». 

Επ’ αυτού δεν ακούσαμε καμία ανακοίνωση ή προσωπική παρέμβαση ή ψήφισμα  της Δημοτικής Αρχής, ότι είναι αντίθετη σε κάθε ενέργεια προς αυτήν την κατεύθυνση.
Και δεν το έπραξε ακόμα και όταν η παράταξή μας υπέβαλε στο Γραφείο Δημοτικού Συμβουλίου έτοιμο σχέδιο ψηφίσματος, το οποίο αν και έχουν παρέλθει δύο συνεδριάσεις, η Δημοτική Αρχή  δεν το θεώρησε σοβαρό, ώστε να το εντάξει στα θέματα Ημερησίας Διατάξεως, για να συζητηθεί εκτενώς.
Προσθέτουμε σε αυτά και το επικείμενο κλείσιμο της  ΕΠΑ.Σ. Βοηθών Νοσηλευτών του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς, ώστε να έχουμε πλήρη εικόνα του «εκπαιδευτικού μέλλοντος» του νησιού μας.
Πολιτικές του τύπου «διά προσωπικών μου ενεργειών» ή «διά προσωπικών μου γνωριμιών», είναι πλέον απαρχαιωμένες και ταυτίζονται με κατάλοιπα ρουσφετολογικών κομματικών διευκολύνσεων, άλλων δεκαετιών.
Είναι τουλάχιστον άστοχο να εναποθέτουμε το θέμα του αγαθού της Παιδείας, στις παρακλήσεις, στην επαιτεία  και στην καλή προαίρεση, όσων «έχουν τα μέσα» προς τους κρατούντες.
Είναι τουλάχιστον υποκριτική η θέση του «συμμαζέματος» της Παιδείας από την συγκυβέρνηση, όταν η διασπορά και η διάλυση της Παιδείας, αποτελεί διαχρονικό επίτευγμα των δύο κομμάτων, όταν κυβερνούσαν «κατά μόνας». 

Από το γραφείο τύπου του ΦΙ.Κ.Ο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου