Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ


                    Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της υγείας εξαιτίας της υποχρηματοδότησης, της υποστελέχωσης ή της επιχειρηματικής δράσης (ιδιωτικής )στο χώρο εμφανίζονται με μεγαλύτερη ένταση στα νησιά μας . Η απόσταση από μεγάλα αστικά κέντρα, οι απαράδεκτες και πανάκριβες συγκοινωνίες καθώς και η οικονομική δυσπραγία ( λόγω της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης) φέρνουν σε απόγνωση εργαζόμενους και ασθενείς .
   Οι ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό , υγειονομικό υλικό ,ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό , δημιουργούν μια κατάσταση ανασφάλειας και αγανάκτησης στο νοσοκομείο.
    Το ΕΚΑΒ εδώ και καιρό καλύπτει όλο το νησί με σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό που λόγω της υποστελέχωσης πολλές φορές το μήνα λειτουργεί με μια βάρδια, δηλαδή ένα ασθενοφόρο για όλη τη Κεφαλονιά !!! (Αλήθεια που να πρωτοπάει?)

    Η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας είναι σχεδόν ανύπαρκτη αφού το  Κ.Υγείας Σάμης και Ιθάκης έχει σοβαρές ελλείψεις  σε προσωπικό ενώ τα περισσότερα αγροτικά ιατρεία είναι εντελώς ακάλυπτα.
   Για όλα τα παραπάνω,  το Διοικητικό  Συμβούλιο του Σωματείου των Εργαζομένων στο Νοσοκομείο εκτιμά ότι τα προβλήματα υγείας στο Νομό αφορούν όλους τους πολίτες του Νησιού, και γι αυτό δεν πρέπει να περιμένουμε “σωτήρες” . Από τη δράση μας , τους αγώνες μας, τις διεκδικήσεις μας εξαρτάται “η σωτηρία” μας , η αξιοπρέπεια μας, η μόνιμη και σταθερή δουλειά.
   Καμία αναμονή ή εναπόθεση ελπίδας δεν φέρνει πίσω τις κατακτήσεις που μας πήραν. Η αδράνεια, η καθυστέρηση δημιουργεί νέες υποχωρήσεις , νέες απώλειες γιατί έτσι σταθεροποιείται η φτώχεια η εξαθλίωση .Η ζωή με αποδοχή των δεσμεύσεων και του χρέους σημαίνει ανεργία ,φτώχεια , δυστυχία , σημαίνει μισή ζωή!!!
    Εμείς οι εργαζόμενοι είμαστε οι παραγωγοί του πλούτου. Το μόνο αναγκαίο και ρεαλιστικό είναι ο παραγόμενος πλούτος  να επιστρέψει στον παραγωγό του. Να πάει για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων.
   Για τους παραπάνω  λόγους,  το Διοικητικό  Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου  καλεί όλους τους κατοίκους,  τους Συνδικαλιστικούς και μαζικούς φορείς , τις Λαϊκές Επιτροπές στο Νομό, σεΠανκεφαλληνιακή Σύσκεψη την Τρίτη 25 Νοεμβρίου τις 6μμ στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου για να συγκροτήσουμε ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ, που να διεκδικεί και να απαιτεί :
·         Άμεση στελέχωση όλων των μονάδων υγείας (Νοσοκομείο- Κέντρο Υγείας  Σάμης –Ιθάκης –ΕΚΑΒ- ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ) στο Νομό.
·         Προσλήψεις άμεσα μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων. Δε λύνεται κανένα πρόβλημα με τις μετακινήσεις προσωπικού από τμήμα σε τμήμα .
·         Πλήρη εξοπλισμό ΕΚΑΒ.
·         Καταβολή δεδουλευμένων περασμένων ετών (2011!!!) στους εργαζόμενους του νοσοκομείου και του Κ.Υγείας.
·         Να μην κλείσει  η Νοσηλευτική σχολή και να δημιουργηθεί  Ι.Ε.Κ.
·         Να καταργηθούν  τα χαράτσια στα Δημόσια Νοσοκομεία και κάθε πληρωμή για εξετάσεις και φάρμακα.
·         Δημόσια και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για κάθε ανασφάλιστο , άνεργο χωρίς όρους και προϋποθέσεις .
·         Πλήρη  λειτουργία της πτέρυγας « Βεργωτή» και λειτουργία της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας .
ΟΧΙ ΣΤΑ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ- ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ.
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ-ΠΡΟΝΟΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ.
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΣΕ ΥΓΕΙΑ –ΠΡΟΝΟΙΑ.
ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟ,ΣΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ.

          Δ.Σ.   ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ   ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ  ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου