Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

ΝΕΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

robola
Αρχαιρεσίες πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Τετάρτη στον Συνεταιρισμό Ρομπόλας Κεφαλονιάς για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και κατ’ επέκταση για τον νέο πρόεδρό του.
Στις εκλογές πήραν μέρος δύο παρατάξεις. Αυτή του νυν προέδρου, Γεράσιμου Λάλη και αυτή του Παναγή Γαλιατσάτου. Κατά τις εκλογικές διαδικασίες πρώτευσε η παράταξη του κ. Γαλιατσάτου, η οποία εξέλεξε τα πέντε από εννέα μέλη του Συμβουλίου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο κ. Γαλιατσάτος να είναι ο νέος πρόεδρος του Συνεταιρισμού Παραγωγών Ρομπόλας Κεφαλονιάς. Μαζί με τον κ. Γαλιατσάτο εκλέχθηκαν οι Αντώνης Κακαρούμπας, που κατέλαβε την θέση του αντιπροέδρου, ο Φώτης Χαλιώτης (γραμματέας), ο Γεράσιμος Καλογηράς (Ταμίας) και Σπύρος Σταθούλης. Από τη παράταξη του κ. Λάλη εκλέχθηκε ο ίδιος και οι Λεωνίδας Νιφοράτος, Σπύροε Τζάκης και Γεράσιμος Μεσολωράς. Να ευχηθούμε καλή επιτυχία στο έργο της νέας διοίκησης.
Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

programma
Για πρώτη φορά στα χρονικά της Κεφαλονιάς φέτος δεν θα τοποθετηθεί εξέδρα στην πλατεία για τους επισήμους κατά τη διάρκεια της παρέλασης την 28η Οκτωβρίου.
Αυτή την απόφαση πήρε ο Περιφερειάρχης, Θόδωρος Γαλιατσάτος, σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς, Παναγή Δρακουλόγκωνα. Σε δήλωσή του κ. Δρακουλόγκωνας, μετά από ερώτησή μας, είπε πως οι επίσημοι δεν χρειάζεται να ανέβουν στην εξέδρα, μια και αυτοί είναι μέρος του λαού της Κεφαλονιάς.
Το πρόγραμμα της ημέρας
Ώρα 07:30 θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των Ιερών Ναών Αργοστολίου.
Ώρα 08:00 Έπαρση της Σημαίας
Ώρα 10:30 Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κ.κ. Σπυρίδωνα. Τον πανηγυρικό της Ημέρας θα εκφωνήσει η κ. Γραικούση Ελένη δασκάλα του Β Δημοτικού Σχολείου Αργοστολίου.
Ώρα 11:30 Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων στον Κήπο του Νάπιερ από τις Πολιτικές και Στρατιωτικές αρχές, τα Θύματα Πολέμου και τους εκπροσώπους όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων, τα Πολιτικά Κόμματα και φορείς του Νομού.

Ώρα 12:00 Παρέλαση Αναπήρων Πολέμου, Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, σπουδαστών ΑΕΝ, σπουδαστών του Τ.Ε.Ι., μαθητών Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων, Λυκείου Ελληνίδων, Προσκόπων-Οδηγών και λοιπών φορέων, προ των επισήμων με την συμμετοχή της Φιλαρμονικής Σχολής Κεφαλληνίας και της Φιλαρμονικής του Δήμου Κεφαλονιάς, στην κεντρική πλατεία της πόλης.
Θα ακολουθήσει η καθιερωμένη δεξίωση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου.
Ώρα 17:30μμ.: Υποστολή της Σημαίας.
Ώρα 18:00-20:00: Το Διοικητικό Συμβούλιο του Λυκείου Ελληνίδων-Παράρτημα Αργοστολίου, πραγματοποιεί στο Κέντρο «ΑΘΗΝΑ» στα Κοκύλια Φιλολογικό Απογευματινό, αφιέρωμα στη 28η Οκτωβρίου 1940, στα πλαίσια της εκδήλωσης παρατίθεται τσάι με πλούσια παραδοσιακά γλυκίσματα. Τιμή εισόδου: 5 ευρώ.
Στις παραπάνω εκδηλώσεις προσκαλούνται ο Ιερός Κλήρος και οι πάγιοι αποδέκτες προγραμμάτων επισήμων εορτών και εκδηλώσεων και όλοι οι κάτοικοι της πόλης του Αργοστολίου και του Νομού. Τα της ιεροτελεστίας παρακαλείται να ρυθμίσει η Ιερά Μητρόπολις Κεφαλληνίας και τα της τάξης η Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλληνίας. Το γενικό πρόσταγμα της παρέλασης θα έχει o Υπεύθυνος Ομάδας Φυσικής Αγωγής, Πολλάτος Γεράσιμος. Τελετάρχης ορίζεται ο υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας κ. Παν. Σταθάτος. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στην κατάθεση στεφάνων στο τηλέφωνο 2671360530-1 έως και την Παρασκευή 24-10-2014.
Επιμέλεια Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου