Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Κατάθεση Αιτημάτων Προς τον κύριο περιφερειάρχη από Γιώργο Μεταξά

Λόγο του ότι απουσιάζω από το νησί  αυτές τις μέρες , βρίσκομαι στο Παρίσι  και προσπαθώ να κάνω μερικές κουνήσεις για το καλοκαίρι, ήδη έχω μερικά καλά νέα για την αεροπορική συγκοινωνία . Παρακαλώ  να καταθέσετε τα αιτήματα του Σωματείου  εκ μέρος μου στον κύριο Περιφερειάρχη σήμερα που θα έρθει στον Πόρο . αν είναι ο Μπάμπης  η Μαργαρίτα  δώστα σε αυτούς
Φιλικά  Γεώργιος Μεταξάς
 Ευχαριστώ .
Κατάθεση Αιτημάτων
Προς τον κύριο περιφερειάρχη  Θεόδωρο Γαλιατσάτο, και σε ολοι την αντιπροσωπεία της ,Α Ν Α Σ Α                                        
…………………..
ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΔΩΜΑΤΙΩΝ & ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ
        « ΟΙ   ΠΡΟΝΝΟΙ »                                                      Πόρος, 04/05/2014
ΠΟΡΟΣ  ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ                                                    Αρ.Πρ. 195/2014
Τ.Κ. 280 86
Τηλ Fax :

       ΘΕΜΑ: « Τα αιτήματα του Σωματείου μας »

 1)       Τουριστική Προβολή και Διαφήμιση


     Εν συγκρίσει με άλλα νησιά της χώρας μας, όπως η Κέρκυρα, η Ρόδος, η Μύκονος όπου αφιερώνονται ολόκληρες σελίδες σε εφημερίδες και σε πρωινές τηλεοπτικών καναλιών, η Κεφαλονιά & Ιθάκη έχουν μείνει πίσω στον τομέα αυτό της διαφήμισης.
      Είναι απαραίτητο για τον τόπο μας να γίνουν ευρέως γνωστές οι τόσες φυσικές ομορφιές αλλά και η σημαντική κληρονομιά του Πολιτισμού και της Ιστορίας.

2      Συγκοινωνίες

Στα δρομολόγια Ιταλίας Σάμης  την θερινή περίοδο που αποτελούν μία από τις  σημαντικότερες διελεύσεις τουρισμού κατευθείαν από το εξωτερικό,
     δυστυχώς  δεν υπάρχει ανταπόκριση του ΚΤΕΛ .Σάμη Πόρο Σκάλα  ,που μέχρι σήμερα γίνετε μόνο με ταξί.

3 Δρόμος Αργοστόλι Πόρος και  Περιφερειακοί Δρόμοι

 Ο μοναδικός οδικός άξονας προς την πρωτεύουσα αλλά και στα περισσότερα χωριά παραμένει σε κακή κατάσταση. Δεν είναι τυχαία τα τόσα ατυχήματα που γίνονται κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες!
Ας κοιτάξουμε και λίγο τα απομακρυσμένα χωριά .

  4} Αρχαιολογικοί  Χώροι

 Παρακαλούμε να μεσολαβήσετε για την ηθική και οικονομική υποστήριξη από το  κράτος  για την αξιολόγηση στους αρχαιολογικούς χώρους, την βελτιώσει του Μυκηναϊκού τάφου Τζανατα για μια εύκολη επισκεπτικοτητα, όπως χώρος στάθμιση για τα πούλμαν και στρώσιμο του δρόμου. Καθώς και χώρο στέγαση για όλα  τα αρχαιολογικά ευρήματα από την σπηλιά της Δράκαινας και από όλοι της περιοχής στο αναμενόμενο κτίριο του Πόρου που ο σχεδιασμός και η μελέτες παραμένουν  στα συρτάρια επί εικοσαετίες

     Τοπικά Προϊόντα
         Να δοθούν κίνητρα στους αγρότες και να υποστηρίζονται οι διάφορες δραστηριότητες γύρω από τα αγροτικά προϊόντα για την προβολή και προώθηση αυτών και κατά συνέπεια την καλύτερη ανάπτυξη της Κεφαλονιάς.

  Κακώς ασχοληθήκαμε και επενδύσαμε όλοι για τον τουρισμό και έχουμε παραμερίσει τα υπόλοιπα , οι καινούριες  και βιολογικές καλλιέργειες θα μπορούσαν να βοηθήσουν παράλληλα με τον τουρισμό  τους νέους αγρότες για να μην εγκαταλείψουν το νησί μας.

6    Περίπτερα Τουριστικής Προβολής

          Ένα περίπτερο τουριστικής προβολής με διαφημιστικό υλικό στο λιμάνι της Κυλλήνης  και στο αεροδρόμιο θα αποτελούσε κίνητρο προσέλευσης και ενδιαφέροντος   από τους  επισκέπτες τουρίστες  και κατά συνέπεια θα γνώριζαν παραπάνω την περιοχή μας και τις παροχές του νησιού  μας.

   Η Γέφυρα του Πόρου
Η  μοναδική  γέφυρα που ενώνει το κέντρο του Πόρου με τον υπόλοιπο οικισμό προς τα Αράγια είναι τόσον χρόνων και ακόμα δεν έχει γίνει κάτι για την διόρθωσή της πέρα από την επαναλαμβανόμενη προσθήκη τσιμέντων (βάρους) επάνω από το παλιό υλικό! Αίτημά μας είναι η ανακατασκευή της

       8) Φαράγγι  Πόρου
       Θα θέλαμε να μας ενημερώσετε   για τις κατολισθήσεις στο Φαράγγι του Πόρου που δυστυχώς συμβαίνουν συχνά και ευτυχώς δεν έχουμε γνωρίσει κάποιο σοβαρό ατύχημα.           Παρακαλούμε όπως δήξετε κάποια ευαισθησία  για να ληφθούν κάποια μέτρα για την αποφυγή  ενός  ατυχήματος
                    
      9}   Χαράτσια και διάφοροι δημοτική φόροι
   
  Τι θα γίνει με τους διάφορους φόρους και χαράτσια που μας έχουν φέρει σε απελπισία,
 καθώς δεν έχουμε  την δυνατότητα να πληρώσουμε λόγο του ότι  η τουριστική βιομηχανία  έχει πέσει στο μηδέν  και συγκεκριμένα στον Πόρο που αναγκάζονται να κλίσουν πολλές επιχειρήσεις .
 Ζητάμε την υποστήριξη και την άμεση λύση, καθώς κατά την περίοδος του χειμώνα που άλλα τα καταλύματα παραμένουν κλειστά .

  10 ]   Μαρίνα του Πόρου

  Τι θα γίνει με την μαρίνα του πόρου που παραμένει επί δεκαετίες στο ΘΑ όπως στα πλωτά , το φωτισμό και την διαμόρφωση του χώρου . 

Παρακαλούμε  όπως  ανταποκριθείτε  στα  παραπάνω  αιτήματά  μας για  την  βελτίωση, την προβολή  και  την ανάπτυξη του Τόπου μας.
                                                                        
                                                                               ΜΕ  ΕΚΤΙΜΗΣΗ
                                                                 
  .Δ. Σ. επ/πρόεδρος Γ. Μεταξας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου