Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

F\B “ΙΟΝΙΣ” και Πυροσβεστική φάνηκαν πανέτοιμοι!

Όσοι βρέθηκαν νωρίς το πρωί του Σαββάτου στο λιμάνι (της Ζακύνθου) αντίκρισαν ένα ιδιαίτερα ασυνήθιστο θέαμα:
Το πλήρωμα του πλοίου ΙΟΝΙΣ σε αναβρασμό, με το σκάφος να βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ευτυχώς επρόκειτο για προγραμματισμένη άσκηση ετοιμότητας και όχι για κάποιο πραγματικό συμβάν.
Το σενάριο περιλάμβανε εκδήλωση πυρκαγιάς σε επιβατηγό-οχηματαγωγό σκάφος, με έναν εγκλωβισμένο για τον οποίο υπήρχε άμεση ανάγκη διάσωσής του, ενώ η πυρκαγιά επεκτάθηκε σε βαθμό τέτοιο ώστε ήταν αναγκαία η εγκατάλειψη του πλοίου από τους επιβάτες και η συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τόσο για την κατάσβεσή της όσο και για την επιχείρηση διάσωσης του εγκλωβισμένου ατόμου. Στην άσκηση συμμετείχαν όλα ανεξαιρέτως τα μέλη του πληρώματος τους ΙΟΝΙΣ, κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εμπορικών Πλοίων (Ε.Ε.Π.) που βρέθηκε στη Ζάκυνθο για το σκοπό αυτό, καθώς και άνδρες της Πυροσβεστικής.


Για την εκκένωση του πλοίου χρησιμοποιήθηκε και το σύστημα «εκδίπλωσης» που διαθέτουν τα πλοία με marine evacuation system. Πρόκειται για ένα είδος φουσκωτής τσουλήθρας με την οποία πραγματοποιείται η ταχεία και ασφαλής εκκένωση του πλοίου πρώτα από τους επιβάτες και ακολούθως από το πλήρωμα.
Ενας δεύτερος στόχος της άσκησης είναι να διαπιστωθεί η όσο το δυνατό καλύτερη συνεργασία των μονάδων πυρασφάλειας του πλοίου με τις αρμόδιες υπηρεσίες που καλούνται να συνδράμουν σε τέτοια σοβαρά περιστατικά. Στη συγκεκριμένη άσκηση κλήθηκε να συμμετάσχει η Πυροσβεστική Υπηρεσία του νησιού που παραβρέθηκε με 8 πυροσβέστες-διασώστες και 3 οχήματα.
KAI  IONIANPRESS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου