Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κεφαλονιάς για την περίοδο 2014 - 2019, συζητήθηκε ο ορισμός των μελών των Δ.Σ. στον ΟΚΑΠ, την ΔΕΥΑΚ, την ΚΕΔΗΚΕ το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και το Δημοτικό Γηροκομείο Αργοστολίου.

Η Δημοτικής αρχή (ΝΔ), η μείζονα αντιπολίτευση (Θ.Μιχαλατος), οι παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΦΙΚΟ, αναλώθηκαν σε σκιαμαχίες που αφορούσαν τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τα Δ.Σ. των παραπάνω οργανισμών, αφήνοντας ουσιαστικά στο απυρόβλητο την κυρίαρχη πολιτική.
Με την στάση τους αυτή επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά ότι παρά τις διαφορές τους στο μίγμα πολιτικής διαχείρισης του καπιταλισμού, υπηρετούν απαρέγκλιτα τα συμφέροντα και τις προσταγές του κεφαλαίου, που μέσα από την λειτουργία των παραπάνω οργανισμών απαιτεί να μετατρέπονται βασικές λαϊκές ανάγκες και σημαντικοί τομείς λειτουργίας των δήμων, (νερό, πρόνοια, τρίτη ηλικία, παιδικοί σταθμοί, «Βοήθεια στο Σπίτι», πολιτισμός, αθλητισμός, λιμάνια, κ.α) σε πεδία εκμετάλλευσης και κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων και διαφόρων επιχειρηματικών συμφερόντων .


Η Λαϊκή Συσπείρωση ανέδειξε εμπεριστατωμένα πώς η παραπάνω πολιτική ακολουθήθηκε πιστά μέσα από αυτούς τους οργανισμούς όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα και δήλωσε ότι θα πρωτοστατήσει μαζί με το λαϊκό κίνημα, για να μην βάλουν χέρι τα διάφορα επιχειρηματικά συμφέροντα σε δομές και λειτουργίες του Δήμου καθώς και στην δημόσια και δημοτική περιουσία.
Στα πλαίσια αυτά διεκδίκησε την εκλογή εκπροσώπου της στα Δ.Σ. του ΟΚΑΠ, της ΔΕΥΑΚ, του Δ.Λιμενικού Ταμείου, και του Δ. Γηροκομείου Αργοστολίου προκειμένου να αποτελέσει το μάτι και το αυτί του λαού της Κεφαλονιάς για τα όσα αποφασίζονται σε αυτούς τους οργανισμούς, να αποκαλύπτει, να διεκδικεί αποτελεσματικό λαϊκό έλεγχο.
Οι παρατάξεις και το πολιτικό προσωπικό του κεφαλαίου και των επιχειρηματιών, αναγνωρίζοντας ότι η Λαϊκή Συσπείρωση θα παίξει απαρέγκλιτα αυτόν τον ρόλο, την απέκλεισαν προκλητικά από όλους τους παραπάνω οργανισμούς, αφού αυτό δεν συνέβη με καμία άλλη παράταξη της «αντιπολίτευσης».

Ο παραπάνω αποκλεισμός της Λαϊκής Συσπείρωσης σε συνάρτηση με την εκλογή του εκπρόσωπου του ΣΥΡΙΖΑ στα περισσότερα ΔΣ των παραπάνω οργανισμών με τις ψήφους της Δημοτικής αρχής (ΝΔ), επιβεβαιώνει εκτός των άλλων, ότι η συνεργασία ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ που εγκαινιάστηκε προ ολίγων ημερών με την κοινή επίσκεψη στην Σάμη του Αντιδημάρχου Αργοστολίου με τον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς διευρύνεται και στον Δήμο, προκειμένου να υλοποιήσουν τις στρατηγικές τους στοχεύσεις χωρίς ενοχλήσεις και ανεξάρτητα αν διαφωνούν στο μίγμα της πολιτικής διαχείρισης.. Η στρατηγική αυτή συνεργασία ΝΔ -ΣΥΡΙΖΑ αφορά όπως φάνηκε και στην επίδειξη και ανοχή χυδαίου και πρωτόγονου αντικομουνισμού, από στελέχη της Δημοτικής αρχής με πρωτοστάτη τον  Αντιδημάρχο κ. Δ. Λυκούδη, που με απαράδεκτες συκοφαντικές και χυδαίες εκφράσεις - ύβρεις, προσωπικές επιθέσεις και προβοκάτσιες, προσπάθησαν να αντιπαρατεθούν στις λαϊκές θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης και των συμβούλων της.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί το λαό της Κεφαλονιάς να βγάλει τα ανάλογα συμπεράσματα για το ρόλο όλων των δυνάμεων του ευρωπαϊκού τόξου γενικότερα και στο Δημοτικό Συμβούλιο που στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική Κυβέρνησης - ΕΕ. Να δυναμώσει την πάλη του για την ανατροπή της πολιτικής του κεφαλαίου και της ΕΕ με όποιο μείγμα διαχείρισης και αν πλασάρεται, να βάλει πλώρη για τη δική του εξουσία που θα του εξασφαλίσει την
κάλυψη των δικών του αναγκών και μια ζωή με αξιοπρέπεια. Γιατί αυτός είναι που παράγει τον πλούτο και σε αυτόν ανήκει.
Αργοστόλι 30 Σεπτέμβρη 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου