Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Να αξιοποιηθεί ο ΕΥΔΟΞΟΣ για το σεισμολογικό ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ  ΤΟ  
KEFALONIAPRESS
 
 
  • Να αξιοποιηθεί το  Αστεροσκοπείο ΕΥΔΟΞΟΣ στον Αίνο για
  • το ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ  σεισμών και γεωφυσικών φαινομένων.
  • Να αναλάβουν δράση οι κορυφαίοι Κεφαλονίτες σεισμολόγοι: A. Τσελέντης και Γ. Χουλιάρας!
  • √ Τέρμα στους ερασιτεχνισμούς "ασχετων φορέων" και στα επιδοτούμενα αντισεισμικά work shops!
 
 
 
Εδώ και καιρό παρακολουθούμε με υπομονή τον τρόπο που δρα η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, στην Κεφαλονιά.

 Παρατηρούμε ότι μετά τις τελευταίες κινητοποιήσεις και την εξασφάλιση της συνέχισης της λειτουργία του ΤΕΙ στην Κεφαλονιά, η Διοικούσα έχει επεκτείνει την δράση της και σε άλλους τομείς πέρα των μαθημάτων που καλύπτουν τα τμήματα της Σχολής στην Κεφαλονια.
 Η φιλοσοφία είναι «κάνουμε ότι μπορούμε για να κρατήσουμε το ΤΕΙ ανοικτό», στη λογική να βοηθηθεί η τοπική κοινωνία.  Μάλιστα! Το εκτιμούμε!
 Όμως κάπου το πράγμα έχει ξεφύγει! Το ΤΕΙ αρχίζει και  παρεμβάλλεται επι παντός επιστητού υπό τύπων σεμιναρίων, works shops και τα λοιπά.   Μέχρι που έφθασε και στην επι των σεισμών εξειδίκευση!!
 Το  διήμερο work shop  εις την Αγγλική γλώσσα μάλιστα, προϋπολογισμού κατά πληροφορίες μας 20.000 ευρώ- με θέμα Διεθνές Εργαστήριο Σεισμικού Κίνδυνου και Αντισεισμικής Τεχνολογίας  φρίκαρε τους σεισμολόγους με πρώτον από όλους τον Διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου και καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών συμπατριώτη μας Ακη  Τσελέντη ο οποίος κοινοποίησε στα social mediaέντονη την δυσφορία του. http://kefaloniapress.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=53793&Itemid=188
 
 Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κ. Γεράσιμος Χουλιάρας ο οποίος παρακολούθησε το work shop και έκπληκτος άκουσε ότι θα δημιουργηθεί «εκπαιδευτικό παρατηρητήριο» για τους σεισμούς στο ΤΕΙ!!  Από πού και ως που και τι είναι αυτό? Η  Κεφαλονιά έχει άνάγκη από ένα άρτια οργανωμένο Παρατηρητήριο σεισμών και γεωφυσικών φαινομένων με ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ , τα πιο συγχρονα μηχανήματα, με σεισμολόγους κύρους, έτσι όπως είναι η πρόταση του κ. Χουλιάρα μετά από προτροπή του ίδιου του Πρωθυπουργού.
 Το πασπερτου – ΤΕΙ για όλες τις χρήσεις πρέπει να τελειώσει!  Δεν μπορεί το ΤΕΙ να μπαίνει μαϊντανός παντού και ειδικά στο θέμα των σεισμών!  Ο λόγος βεβαίως που το κάνει είναι η εξασφάλιση πόρων από το ΕΣΠΑ και άλλα προγράμματα για την αμοιβή ειδικών συμβούλων και επιστημόνων. Το ΕΣΠΑ όμως  δεν είναι για να μοιράζεται σε διάφορες υποχρεώσεις!  Η  Κεφαλονιά και ιδιαίτερα η Παλική έχει ανάγκη και το τελευταίο σεντς από το ΕΣΠΑ σε άλλη όμως ακτεύθυνση. Στην Ανάπτυξη. Οι κουστουμάτοι σύμβουλοι που αλώνιζαν την Παλική στη διάρκεια των σεισμών μοιράζοντας κάρτες και μελέτες, ας απαιτήσουν τα υποσχόμενα από τους υποσχεθέντες , όχι από το  ΕΣΠΑ!
 Αυτή η κατάσταση που δημιουργήθηκε τα τελευταία 24ωρα μεταξύ ΤΕΙ και σεισμολόγων δείχνει ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε άλλη κατεύθυνση όσο αφορά τη μελέτη των σεισμών και των γεωφυσικών φαινομένων της Κεφαλονιάς.
 
Πρέπει να αναλάβουν οι ειδικοί. Και η Κεφαλονιά διαθέτει σήμερα δυο κορυφαίους σεισμολόγους : τον Ακη Τσελέντη καθ υλην και ουσία αρμόδιο ως διευθυντής του Γεωδυναμικοί Ινστιτούτου και καθηγητής Πανεπιστημίου και τον  Γεράσιμο  Χουλιάρα ο οποίος εκπόνησε την μελέτη για το ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ και αναζητεί τα ίχνη της…
 http://cdn.thebest.gr/media/images/frontNews/vrzjfgejml520228e127876.jpghttp://www.zougla.gr/file.ashx?fid=1086353

Αυτοί οι δυο κορυφαίοι σεισμολόγοι μας πρέπει να αξιοποιηθούν τα μέγιστα. Εξάλλου οι άνθρωποι ποτέ δεν αρνήθηκαν την βοήθεια τους για την Κεφαλονιά.
Στην Κεφαλονιά εκτός από λαμπρούς σεισμολόγους έχουμε και εξαιρετική υποδομή που .. καταρρέει εγκαταλελειμμένη.  Αναφερόμαστε το Εκπαιδευτικό Αστεροσκοπείο ΕΥΔΟΞΟΣ! Τι περιπέτεια και αυτή! Πόσες δημοσιεύσεις έχουμε κάνει, πόσους καυγάδες με τον πρ. Νομάρχη Διονύση  Γεωργάτο?  Ο ΕΥΔΟΞΟΣ καταρρέει και δέχεται το ένα κτύπημα μετά το άλλο. Τελευταίο – όπως μας αποκάλυψε ο Αντιπεριφερειάρχης  Παναγής Δρακουλόγκωνας, η απένταξή του από κα΄ποιο πρόγραμμα και η απαίτηση του αρμόδιου Υπουργείου για επιστροφή 600.000 ευρω!!!

Ο ΕΥΔΟΞΟΣ πρέπει να εκκαθαριστεί από τις εκκρεμότητες του παρελθόντος και να αποδοθεί στους σεισμολόγους. Να γίνει κέντρο έρευνας και παρακολούθησης του φαινομένου.   Υπάρχει η υποδομή, υπάρχουν οι εγκαταστάσεις.  Γιατί ο ΕΥΔΟΞΟΣ να καταρρέει από τη μούχλα και την κλεισούρα?

Μια πρόταση κάνουμε, ειδικοί δεν είμαστε. Κοινή λογική διαθέτουμε.  Ο νέος Αντιπεριφερειάρχης έχει το λόγο αφού ο ΕΥΔΟΞΟΣ είναι της αρμοδιότητάς του και βέβαια οι κορυφαίοι Κεφαλονίτες σεισμολόγοι εάν τους επιτρέπουν οι υποχρεώσεις τους να αναβαθμίσουν τον ΕΥΔΟΞΟ και να τον μετατρέψουν σε  επιχειρησιακό κέντρο της σεισμικής και γεωφυσικής δραστηριότητας του νησιού μας.
 To kefalonia press,  θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις κάθε πρωτοβουλία προς την κατεύθυνση αξιοποίησης του ΕΥΔΟΞΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου