Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

ΕΝΙΑΙΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

Καταβλήθηκε ο Φ.Π.Α. στους ντόπιους γεωργοκτηνοτρόφους
Καταβλήθηκε ο Φ.Π.Α. σε όσους Κεφαλλονίτες και Θιακούς γεωργοκτηνοτρόφους ειδικού καθεστώτος είχαν υποβάλλει αιτήσεις επιστροφής Φ.Π.Α. για το έτος 2013, μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, μέσω του Ενιαίου Αγροτικού Συνεταιρισμού.
Σύμφωνα με την Α.Υ.Ο. ΠΟΛ.1066/2.4.2013 του Υπουργείου Οικονομικών, μετά τους διασταυρωτικούς ελέγχους και την  εντολή πληρωμής της Δ.Ο.Υ. Αργοστολίου, ο Ενιαίος Αγροτικός Συνεταιρισμός Κεφαλληνίας & Ιθάκης πίστωσε τους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων ντόπιων γεωργοκτηνοτρόφων με τα αντίστοιχα ποσά επιστροφής Φ.Π.Α. που δικαιούνται. 
Όπως είναι γνωστό, οι γεωργοκτηνοτρόφοι  κατά την πώληση των προϊόντων τους σε εμπόρους πληρώνουν Φ.Π.Α., το οποίο και τους επιστρέφεται με την κατάθεση «τιμολογίων αγοράς αγροτικών προϊόντων» που εκδίδουν οι έμποροι. Η θεσμοθέτηση του μέτρου αυτού στηρίζεται στο γεγονός ότι οι γεωργοκτηνοτρόφοι είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν διπλό Φ.Π.Α., τόσο για την αγορά εφοδίων για την παραγωγή όσο και για την πώληση των προϊόντων τους.

Ο Ενιαίος Αγροτικός Συνεταιρισμός Κεφαλληνίας & Ιθάκης συνεχίζοντας τις πρωτοβουλίες έμπρακτης στήριξης και διευκόλυνσης των Κεφαλλήνων και Θιακών γεωργοκτηνοτρόφων και με δεδομένη την γενικότερη δυσκολία που έχει πλέον η διαδικασία φορολόγησης τους, ιδιαίτερα στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία, αναλαμβάνει την πλήρη ενημέρωση – εξυπηρέτηση  των υπόχρεων αγροτών και κτηνοτρόφων όπως καθορίζονται από τις σχετικές αποφάσεις του Υπουργείου Οικονομικών.
Για το Δ.Σ. του Ενιαίου Αγροτικού Συνεταιρισμού Κεφαλληνίας & Ιθάκης

Ανδρέας   Π.  Καλαφάτης,  Πρόεδρος   Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου