Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Συγκέντρωση ΕΚΑ για το γηροκομείο Αργοστολίου - την Παρασκευή 1 Αυγούστου 10.30 το πρωί

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ    infokefalonia




Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς – Ιθάκης (ΕΚΚΙ)
 Ανακοίνωση
Συγκέντρωση έξω από το Γηροκομείο στο Αργοστόλι
την Παρασκευή 1 Αυγούστου 10.30 το πρωί,
για γηρατειά με αξιοπρέπεια -
πρόνοια αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν
Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς – Ιθάκης (ΕΚΚΙ) καλεί σε συναγερμό σχετικά με τις τραγικές εξελίξεις στο Δημοτικό Γηροκομείο Αργοστολίου. Το Γηροκομείο που, λόγω των σεισμών, συνεχίζει να φιλοξενείται στη Μονή Αγίου Ανδρέα στα Περατάτα βρίσκεται σε αδυναμία στοιχειώδους λειτουργίας, λόγω των ελλείψεων σε προσωπικό.
 Συγκεκριμένα από περίπου 130 άτομα που απαιτούνται για να δουλέψει πλήρως το νέο υπό κατασκευή Γηροκομείο, από τα περίπου 80 που προβλέπει το οργανόγραμμα λειτουργίας του ιδρύματος και από τα 40 που εργάζονταν το 2008 σήμερα δουλεύουν μόνο...
10, χωρίς ρεπό και άδειες από το 2013 και πιο πριν. Μάλιστα για 3 νοσηλεύτριες η Αποκεντρωμένη Περιφερειακή Διοίκηση ζητά ακύρωση της πρόσληψης (δηλαδή απόλυση)!!! Κι αυτό συμβαίνει όταν μέχρι σήμερα υπήρχαν μόλις 2 εργαζόμενοι ανά βάρδια για 72 άτομα κι όταν επίκειται η συνταξιοδότηση άλλων 4. Την ίδια στιγμή διευρύνονται τα αιτήματα για περίθαλψη ηλικιωμένων (17 σε λίστα αναμονής).
Η έλλειψη προσωπικού και η προβληματική υποδομή στο χώρο της Μονής του Αγίου Ανδρέα (πχ η απουσία ασανσέρ) έχει οδηγήσει σε ατυχήματα μεταξύ των τροφίμων. Αφού συρρικνώθηκαν τμήματα (μαγειρεία, πλυντήρια, φύλαξη κλπ) οδηγούμαστε στο de facto κλείσιμο του γηροκομείου. Μέσα από την πίεση που ασκείται γίνεται προσπάθεια για περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων, που ήδη έχουν αποκλειστεί από τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Ψάχνουν νέους εργαζόμενους σύγχρονους σκλάβους, ενώ υπάρχει ήδη τμήμα εργαζομένων που δουλεύει με μπλοκάκι και αμείβεται από έξοδα του κάθε τροφίμου ξεχωριστά.
Αυτή η κατάσταση, όπως και τα υπόλοιπα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γηροκομείο Αργοστολίου (υποδομές - νέο κτίριο, χρηματοδότηση, έλλειψη υπηρεσιακού οχήματος κλπ) εκφράζουν την γενικότερη πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – πλουτοκρατίας για την κοινωνική πρόνοια και τα γηρατειά. Τα αντιμετωπίζουν όλα σαν ατομική ευθύνη και σαν πεδία κερδοφορίας. Σπρώχνουν σε ιδιωτικοποιήσεις συνολικά ή τμημάτων. Το γεγονός αυτό επιταχύνεται από την πλήρη κατεδάφιση των ασφαλιστικών ταμείων που αποτελούν το κύριο χρηματοδότη του ιδρύματος, όταν ήδη αυτά δεν μπορούν να καλύψουν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις απέναντι στο Γηροκομείο. Το Γηροκομείο Αργοστολίου, καταβαραθρωμένο από το παλαιότερο τζογάρισμα των αποθεματικών του σε ομόλογα, αντιμετωπίζεται από το κράτος σαν κερδοφόρα επιχείρηση και αναλόγως φορολογείται αντί να ενισχύεται.
Η φροντίδα των ηλικιωμένων δεν μπορεί να είναι ευθύνη των ίδιων και των οικογενειών τους ούτε των ΜΚΟ αλλά αποκλειστικά κρατική υπόθεση.
Το ΕΚΚΙ διεκδικεί να προσληφθεί ΤΩΡΑ το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό - πλήρους απασχόλησης - με βάση τις πραγματικές ανάγκες, πλήρη εργασιακά - ασφαλιστικά δικαιώματα και ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά. Μονιμοποίηση όλων των ελαστικά απασχολούμενων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κατοχύρωση της εργασίας των 3 συναδέλφων, την πρόσληψη των οποίων επιχειρεί να ακυρώσει η Αποκεντρωμένη Περιφερειακή Διοίκηση. Να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα ασφάλειας, υποδομών και χρηματοδότησης του Γηροκομείου.
Όλοι και όλες στη συγκέντρωση του ΕΚΚΙ
έξω από το νέο Γηροκομείο στο Αργοστόλι
την Παρασκευή 1 Αυγούστου
10.30 το πρωί.
Αργοστόλι 29/7/14

Η Διοίκηση του ΕΚΚΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου