Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

ΦΙΛΟΙ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΗΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ
ΦΙ.Κ.Ο.

Τον τελευταίο καιρό, δημοσιεύεται από τα τοπικά ΜΜΕ πληροφορία για πρόθεση εταιρείας να θέσει πλοίο στην γραμμή Πάτρα – Ιθάκη – Σάμη.
Ανεξάρτητα από την ακρίβεια της πληροφορίας, η δημοτική παράταξη ΦΙ.Κ.Ο., διακηρύσσει προς κάθε υπεύθυνο και προς όλους τους Κεφαλλήνες και Ιθακησίους τα εξής:
Η διακοπή της πιο πρόσφορης επικοινωνίας των νησιών μας με την ηπειρωτική Ελλάδα, που ίσχυε για πάνω από έναν αιώνα, καταδίκασε την Ιθάκη και τη Σάμη σε μαρασμό και αύξησε την απομόνωση των υπολοίπων περιοχών της Κεφαλονιάς, κυρίως  δε του Ληξουρίου.
Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση απομόνωσης και καταδίκης σε υπανάπτυξη δύο νησιών, πρέπει επειγόντως να σταματήσει. Είναι αδιανόητο οι Κεφαλονίτες και Θιακοί να παραμένουν έρμαια των «ορέξεων» των επιχειρηματιών, χωρίς καμία παρέμβαση του Ελληνικού Δημοσίου για την προστασία τους.
Καλούμε:

α) Το Υπουργείο Ναυτιλίας και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, να αντιληφθούν τη σημασία της γραμμής Πάτρα – Σάμη – Ιθάκη, για την ίδια την επιβίωση των κατοίκων των νησιών μας και να πράξουν τα δέοντα για την αποκατάστασή της, μόνιμα και για όλη την διάρκεια του έτους.
β) Τις δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης να διεκδικήσουν την επαναφορά της επικοινωνίας μας με την υπόλοιπη Ελλάδα, ως αναφαίρετο δικαίωμα των κατοίκων των νησιών μας και να σταματήσουν, κάποιες από αυτές, να κρατούν «αποστάσεις ασφαλείας» από το θέμα αφήνοντάς το στην καλή διάθεση των επιχειρηματιών και της Κυβέρνησης.
 γ) Ιδιαίτερα καλούμε την παράταξη του κ. Δημάρχου, την «Ισχυρή Κεφαλονιά», να διεκδικήσει με σθένος  την επαναφορά της γραμμής και προς όφελος των νησιών μας, αλλά και για να αποδείξει ανυπόστατες τις κατηγορίες που ακούγονται, ότι μειώνει τη σημασία του θέματος προς όφελος αντίθετων με την γραμμή επιχειρηματικών συμφερόντων.
Για τον συνδυασμό «Φίλοι Κεφαλληνιακής Ομόνοιας (ΦΙ.Κ.Ο.)»

Ηλίας Παρίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου