Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 31 Μαΐου 2014

ΠΑΡΑΣΤΑΣΙΑΔΑ ΦΕΤΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΡΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ - 31 ΜΑΙΟΥ 2014



 

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΜΑΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 19:00μμ. ΘΑ

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΡΟΥ Η

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ «ΠΑΡΑΣΤΑΣΙΑΔΑΣ».

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ:

ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΑΠΟ   ΠΟΛΛΑ    ΔΗΜΟΤΙΚΑ  ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ,


(ΣΚΑΛΑΣ-ΠΟΡΟΥ-ΧΙΟΝΑΤΩΝ--ΣΑΜΗΣ-ΠΥΛΑΡΟΥ- 
ΒΛΑΧΑΤΩΝ) ((ΠΟΛ.ΣΥΛΛ0Γ0Σ ΑΙΝΟΣ)

,Η ΜΑΝΤΟΛΙΝΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΛΕΙΟΥ- ΠΡΟΝΝΩΝ,

ΚΑΙ     ΤΟ  ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ    ΕΝΗΛΙΚΩΝ    ΤΟΥ ΠΟΛ.ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΝΗΣΟΥ


ΤΕΛΟΣ     ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ    ΚΑΙ    ΕΝΑ   AΦΙΕΡΩΜΑ


ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΤΑΝΗΣΩΝ 


ΟΡΓΑΝΩΣΗ   ,,ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ 

Δ/νσης Αθμιας Εκπ/σης  Κεφ/νιας & Δημοτικό σχολείο Πόρου


στο Πόρο
 ΑΠΟ  ΤΟ 2010, ΑΝΑΡΤΗΣΗ KEFALONIAPRESS
και  φέτος μια  Δεκαετία  στον Θεσμό


parastasiada1.jpg
  • Παραστασιάδα 2010
  •  
  •             Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νόμου Κεφαλληνίας και Ιθάκης, που διοργανώνει ο υπεύθυνος Πολιτιστικών Θεμάτων και Προγραμμάτων, Γεράσιμος Σωτ. Γαλανός.
  •             Ο θεσμός της «Πραστασιάδας» ξεκίνησε το 2004 και κάθε χρονιά  η  χορευτική εκδήλωση της πραγματοποιείται σε διαφορετικό μέρος του νησιού.  Ο βασικός σκοπός του θεσμού είναι να σμίξει στα βήματα της  χορευτικής παράδοσης  τους μικρούς μαθητές.  Να μάθουν τοπικούς χορούς, επτανησιακούς και πανελλήνιους, να γνωρίσουν τις διαφορετικές χορευτικές εκφράσεις που έχει κάθε τόπος. Πέρα δε από το πρακτικό μέρος, της μάθησης των βημάτων του κάθε χορού  να μάθουν  για την ιστορία του και την προέλευσή του.
  •             Φέτος  η «Πραστασιάδα» πραγματοποιήθηκε στον Πόρο της Κεφαλλονιάς, με παρουσία πολύ κόσμου και αρκετών τουριστών, που χάρηκαν το θέαμα. Η επιλογή  του  Πόρου  ήταν  πρόταση  του Γεράσιμου Γαλανού, πρωτίστως όμως επιθυμία του Δ/ντή του εκεί  Σχολείου, Δημητρίου  Βερβέρη.
  • Συμμετείχαν Δημοτικά Σχολεία από την ανατολική και νότια Κεφαλλονιά: των Μεσοβουνίων Ερύσσου, των Μακριωτίκων Πυλάρου , των Χιονάτων Ελείου- Πρόννων, της Σκάλας και του Πόρου που ήταν και το σχολείο που ανέλαβε να διοργανώσει με τον καλύτερο τρόπο την εκδήλωση. Τα χορευτικά σχολικά  συγκροτήματα χόρεψαν κεφαλλονίτικους και επτανησιακούς χορούς, επί τω πλείστων από την νέα έκδοση ψηφιακών δίσκων με  χοροτράγουδα του νησιού μας που έχει τον τίτλο «Στην Ανέμη του χορού» έκδοση του Σωματείου «Ο Πάλιος»  έκδοση 2010.
  •  Επίσης, το χορευτικό συγκρότημα του Δημοτικού Πόρου χόρεψε  καντρίλιες, χορός ξενικής προέλευσης αλλά ενσωματωμένος στην κεφαλληνιακή παράδοση.
  • Τους χορούς δίδαξαν οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής : Γεράσιμος και Δήμος Παντελείος, Ιωάννα Βαλλάτου, Μαρίνα Αραβαντινού και  Δούλιας Μανώλης. Την εκδήλωση χαιρέτισαν αρχικά ο δ/ντης του Δημοτικού Σχολείου Πόρου, Δημήτριος Βερβέρης  και ο υπεύθυνος Πολιτιστικών, Γεράσιμος Γαλανός. Επίσης, ο Δήμαρχος της περιοχής,  Κωνσταντίνος Ζαπάντης ο οποίος βοήθησε για την πραγμάτωση της εκδήλωσης και η προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Πρωτοβάθμιας του Νομού μας,  Βασιλάτου Κωνσταντίνα.
  • Αξίζει να αναφερθεί η παρουσία και προσφορά των Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής, «Πρόνησος» του Πόρου και «Πηνελόπη» από τη Σκάλα, που βοήθησαν για την εκδήλωση.
  • Πολλές ευχαριστίες οφείλονται στον Δ/ντή του Σχολείου Πόρου, Δημήτρη Βερβέρη, για την όλη του συμπαράσταση και οργάνωση καθώς και στα μέλη του  Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου για τη συμμετοχή τους και τη πολύτιμη βοήθεια που πρόσεφεραν, ιδίως στα φαγητά και στα κεράσματα μετά το πέρας της εκδήλωσης.
  • Ευχής έργο να συνεχιστεί αυτός ο θεσμός, να τον χαίρονται όπως κάθε φορά οι μαθητές και να ενώνει στα βήματα της παράδοσης όλους μας, μεγάλους και μικρούς.  
  •  
 parastasiada0.jpg
 parastasiada2.jpg
 parastasiada3.jpg
 parastasiada4.jpg
 parastasiada5.jpg
 parastasiada6.jpg
parastasiada7.jpg
 parastasiada8.jpg
parastasiada9.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου