Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Αυξάνονται τα θύματα της τραγωδίας σε παμπ στη Γλασκώβη

Για οκτώ νεκρούς κάνει λόγο η αστυνομία της Σκωτίας, μετά τη συντριβή ελικοπτέρου της στην οροφή πολυσύχναστης παμπ στη Γλασκώβη. Εξαρχής έχουν εκφραστεί φόβοι για υψηλό αριθμό θυμάτων, καθώς η πάμπ ήταν γεμάτη την ώρα που κατέπεσε το ελικόπτερο.

Νωρίτερα, οι πληροφορίες μιλούσαν για τρεις νεκρούς. Τουλάχιστον 32 είναι οι τραυματίες, οι οποίοι νοσηλεύονται.

Στα συντρίμμια του κτηρίου υπάρχουν εγκλωβισμένοι και οι αρχές δίνουν μάχη για τη διάσωσή τους.


«Οι σκέψεις μου είναι σε όλους όσοι επλήγησαν από τη συντριβή του ελικοπτέρου στη Γλασκώβη» δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον στο Twitter.

Την ώρα του ατυχήματος, που σημειώθηκε στις 22:25 (τοπική ώρα, 00:25 ώρα Ελλάδας) περίπου 120 άνθρωποι βρίσκονταν στην παμπ Clutha, όπου έδινε συναυλία το συγκρότημα Esperanza με την ευκαιρία της ημέρας του Αγίου Ανδρέα, εθνική γιορτή της Σκωτίας. Σε ανακοίνωση του στη σελίδα του στο Facebook το συγκρότημα ανακοίνωσε ότι όλα τα μέλη του σώθηκαν.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι είδαν το ελικόπτερο, ένα Eurocopter EC 135 T2, να πέφτει σαν πέτρα στην οροφή της παμπ, ενώ οι θαμώνες άκουσαν έναν υπόκωφο ήχο και στη συνέχεια είδαν την οροφή να υποχωρεί και την παμπ να γεμίζει σκόνη.

Η αστυνομία της Σκοτίας διευκρίνισε ότι στο ελικόπτερο επέβαιναν δύο αστυνομικοί και ο πολίτης πιλότος. Και οι τρεις συγκαταλέγοναι μεταξύ των νεκρών.

Ο Λιούις Ράμσεϊ, αξιωματούχος της πυροσβεστικής, δήλωσε στον Τύπο ότι οι διασώστες «είναι σε επαφή με ανθρώπους εγκλωβισμένους στο εσωτερικό του μπαρ Clutha και έχουν επίσης απεγκλωβίσει κάποιους τραυματίες».
  - See more at: http://www.sigmalive.com/news/international/79741#sthash.s5NYivTX.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου