Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Περιμένουμε βροχή από μετεωρίτες μέχρι την Πρωτοχρονιά

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ   KEFALONIATODAY

Πολύ σκληρός για να πεθάνει φαίνεται πως είναι ο κομήτης ISON, ο οποίος τελικά σύμφωνα με τη NASA πέρασε κοντά από τον Ήλιο αλλά δεν καταστράφηκε ολοσχερώς!
Όταν ο κομήτης χάθηκε πίσω από τον Ήλιο και για όσο δε γινόταν ορατός από τηλεσκόπια που ερευνούν τον Ήλιο, οι περισσότεροι επιστήμονες πίστεψαν πως αυτό ήταν το τέλος για τον ISON. Όμως, σε σημερινές εικόνες από διαστημικά παρατηρητήρια φαίνεται μία αμυδρή λάμψη που μεγεθύνεται.
Ο «κομήτης του αιώνα» σύμφωνα με τους αστρονόμους φαίνεται να αψηφά κάθε πρόβλεψη από τότε που εντοπίστηκε για πρώτη φορά πριν από 14 μήνες. Το βέβαιο είναι πως ο ISON έχει παρατηρηθεί περισσότερο από κάθε άλλο κομήτη στην ιστορία, αφού εδώ και αρκετούς μήνες, διαστημικά τηλεσκόπια και αστρονόμοι στη Γη, έχουν στραμμένα τα βλέμματά τους διαρκώς πάνω του.

Βροχή μετεωριτών

Την ίδια στιγμή ο εκπρόσωπος Τύπου του Παρατηρητηρίου στους λόφους του Πούλκοβο, Σεργκέι Σμιρνόφ, ανακοίνωσε πως ενδεχομένως την Πρωτοχρονιά να σημειωθεί στη Γη βροχή μετεωριτών από το «νέφος» που άφησε πίσω του ο κομήτης ISON.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η πορεία της Γης μέσω του νέφους, που άφησε πίσω του ο κομήτης και η ενίσχυση της μετεωρικής δραστηριότητας συμπίπτει με την ευθυγράμμιση των πλανητών, όταν ο Ερμής, η Αφροδίτη, η Γη, ο Δίας και ο Πλούτωνας θα βρεθούν σε μια ευθεία γραμμή απέναντι στον Ήλιο, κάτι που συμβαίνει εξαιρετικά σπάνια.
Ο κομήτης ISON ανακαλύφθηκε πριν από ένα χρόνο από τον Ρώσο αστρονόμο Αρτιόμ Νοβιτσκόφ και τον συνάδελφό του από τη Λευκορωσία, Βιτάλι Νιέβσκι. Οι ίδιοι είχαν προβλέψει ότι θα είναι ο πιο λαμπρός της δεκαετίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου